Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky,
S pritelem jsme se dostali do slozite situace. Vychovavame spolu meho syna z predesleho vztahu jsou mu 4 mesice. Nyni jsem znovu tehotna- 6 tyden. Ja 21 a pritel 23. Vse zvladame bez problemu, ale… Pritel nastupuje do prace, takze bych na to byla skoro cely den sama a jelikoz malymu zaclo vztekaci odbdobi tak mam strach, ze nebudu zvladat. Na druhou stranu nam neprijde fer interupce, kdyz uz je miminko pocate. Deti rozhodne chceme, ale zda se nam to prilis uspechane. Byl nebo je nekdo v podobne situaci? A jak jste se rozhodli?
@Terezxx vztekací období ve 4 měsících?:-O
Jinak tohle si musíte rozhodnou ty s přítelem.
Dale mame take strach, ze uz by po interupci nemuselo jit otehotnet (o miminko jsme se chteli pokouset za cca pul roku) dekuji vsem za radu.
@Terezxx píše:
Ahoj maminky,
S pritelem jsme se dostali do slozite situace. Vychovavame spolu meho syna z predesleho vztahu jsou mu 4 mesice. Nyni jsem znovu tehotna- 6 tyden. Ja 21 a pritel 23. Vse zvladame bez problemu, ale… Pritel nastupuje do prace, takze bych na to byla skoro cely den sama a jelikoz malymu zaclo vztekaci odbdobi tak mam strach, ze nebudu zvladat. Na druhou stranu nam neprijde fer interupce, kdyz uz je miminko pocate. Deti rozhodne chceme, ale zda se nam to prilis uspechane. Byl nebo je nekdo v podobne situaci? A jak jste se rozhodli?
ve 4 měsících dítku rozhodně nezačíná vztekací období, to ti jen dává najevo svou nepohodu - protože to jinak neumí je to malé miminko a pláč je jediný způsob komunikace který zná a umí..čili toto přehodnoť..
no k tomu zda jít na potrat nebo ne - otěhotnělas asi po poměrně krátké známosti, s partnerem se teprve zžíváte, čili ti rozumím, že máš obavy a strach.. tady je to opravdu o tom, že to budeš mít náročné - „skorodvojčata“ náročná jsou to je o tom jestli si na to troufneš, ale myslím, že zvládnout se to dá, že to spousta holek zvládla - ale to je na tobě.. osobně bych panikařila spíše z toho, že jsem otěhotněla po krátké známosti s mužem kterému je ještě málo let a kterého skoro neznám.. to by mě asi děsilo víc než péče o dvě malé děti
Takže jste spolu s přítelem jak dlouho? Pokud ses připravena na výchovu dvou malinkych capartu proč ne… Ale pokud se teď bojis že neustojis jedno tak nevím nevím…
@zuzka131313 píše:
Takže jste spolu s přítelem jak dlouho? Pokud ses připravena na výchovu dvou malinkych capartu proč ne… Ale pokud se teď bojis že nezstojis jedno tak nevím nevím…
moc dlouho asi ne
má 4měsíční dítko z předchozího vztahu a už je 6 neděl těhotná, čili nijak závratné období to nebude.. tam já osobně vidím, že bude prostě problém
@Terezxx No tak když jste se chtěli snažit o dítě za půl roku, tak snad není co řešit, ne? Jakože bys teď šla na potrat a za půl roku se snažila otěhotnět? ![]()
Jinak teda vztekací období ve 4 měsících, no nevím, no…
Kazdej normalni chlap chodi do prace aby uzivil rodinu.. je to tve dite tak se statej jako kazda mama a nefnukej tady jak kdyby se ti prihodilo buh vi co
decko si poridilo decko..
@Terezxx píše:
Dale mame take strach, ze uz by po interupci nemuselo jit otehotnet (o miminko jsme se chteli pokouset za cca pul roku) dekuji vsem za radu.
JSte se začali snažit ještě v době, když jsi byla těhotná? ![]()
Jinak jako postrádám logiku toho, že se snažíte a pak uvažujete o potratu.
@jdukolem jo… Tak si myslím… Hlavně z věty " mám strach že nebudu zvládat"( a to je řeč o jednom… ) nemám dobrý pocit.
![]()
@lleennttiillkkaa píše:
JSte se začali snažit ještě v době, když jsi byla těhotná?
Jinak jako postrádám logiku toho, že se snažíte a pak uvažujete o potratu.
No uprimne, je to celkem masakr, pritele mas jak dlouho, dva, tri mesice?
Pokud jste se chteli o dite snazit za pul roku, tak asi neni co resit, ale ja bych se klepala strachy, ze vztah nevyjde a ja zustanu s dvema malickyma sama, coz by me desilo nepomerne vic jak samotny maly vekovy rozdil deti.
Veztekaci obdobi ve 4 mesicich? Tak podle tohoto soudim, ze by pro tebe druhe bylo zahul, protoze vztekani teprv prijde
Moje rocni zacina mit vztekaci a to je jeste oproti tomu co prijde slaby odvar. Ja bych si na druhe troufla, ale ted fakt nee, to je moc brzo.
@Terezxx píše:
A není blbost teď miminko dát pryč a začít se snažit za půl roku?!
to teda fákt zírám jak si těhotenství mnohé neváží ![]()
A ve čtyřech měsících mu muzou růst zoubky, bolet bříško, atd. fakt se nevzteka jen aby ti ukázalo zač je toho loket.
A znam hodně ženských, včetně moji maminky, babičky a několika kamarádek co tenhle rozdíl dali, takže je to možné ![]()
@jdukolem píše:
moc dlouho asi nemá 4měsíční dítko z předchozího vztahu a už je 6 neděl těhotná, čili nijak závratné období to nebude.. tam já osobně vidím, že bude prostě problém
Hmm, asi větší než v tom, že je těhotná ve 4 měsících prvního. Ale kdo chce kam
Vztekací období je opravdu, opravdu úsměvné. By mě celkem zajímalo, jak se to projevuje ![]()