Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
s přítelem bychom chtěli vlastní nový dům, láká nás dům na klíč, protože bychom si neradi sami dohledávali nejrůznější dělníky, jelikož nemáme moc kontaktů. ![]()
Doporučíte mi prosím nějakou dobrou a kvalitní stavební firmu pro dům na klíč v Ostravě a okolí?
Chtěli bychom zděný dům, 5+kk, základní deska, hrubá stavba, zkrátka komplet dům. Nejlépe kdyby byli schopní vybavit i kuchyní a koupelnou.
Cena nejlépe do 5 mil (bez pozemku), dům postavený do roka.
Už jsem projížděla všechny možné diskuze, ale všude si na firmy jen stěžují a doporučují pouze firmy v Čechách.
Proto prosím JEN v Ostravě a okolí.
Děkuji moc, už jsme fakt bezradní ![]()
Příspěvek upraven 17.03.20 v 07:03
@Cenarius Pozemek ještě nemáme, spíš se zatím poohlížíme, abychom věděli a měli nějaké tipy.
Také jsem hledala. A když jsem viděla ceny, snu o rd se pomalu vzdávám. Požadavky máme podobné. Bungalov na klíč 5+1 6 milionů bez pozemku jen to hvízdne. Na stránkách jsou různé ceny, ale když se člověk začte a spočítá si kolik by ho to ještě stálo, aby se mohl skutečně,,jen nastěhovat,, je to šílené.
Nejdříve bych řešila pozemek. My hledali skoro 2 roky. Pak taky můžete zjistit, že tam nebudete moci postavit barák podle svých představ a budete muset v hodně věcech slevit. Hodně lokalit má své podmínky ohledně domu (vzhledu, rozměrů, vzdálenosti od komunikace až přes barvu střechy a fasády, výšky plotu.. atd.)
Děkuji za odpovědi. No, bojím se, že nějak narazíme, pozemek, lokalita, ceny, firmy a jejich kvalita… je toho hrozně moc, ale tak snažíme se si udělat aspoň nějaký ten rozhled ![]()
@BlurryFace já tedy nemám představu kolik chtějí v Ostravě za pozemek, ale i tak musíte mít představu kolik za něj jste schopni (ochotni?) dát. Pak aby si člověk nekoupil pozemek a nezbylo mu jen na stan
Takže podívat se na inzerci, ať máte představu. My taky měli nějakou představu pak jen koukali ![]()
@mamina2017 Po pozemcích už jsme taky koukali, s našimi požadavky se dá sehnat do milionu, takže s tím už počítáme.
@BlurryFace nejdřív pozemek.. Za ten, samotný, počítej tak 2 Mega.. Firmu bych i věděla, ale hodně záleží, co chcete.. Ale podle mě je tvoje cena nerealna
to už se spíš podívej na hotové domy kolem 5 Mega, odpadne placení pozemku
@martina.se Aha, tak to bude asi tím, že na stránkách firem na dům na klíč neuvádí úplně kompletní ceny. Většinově jsem našla za 3 mil, ale to se mi teda zdálo jako nesmysl.
@BlurryFace hrubá stavba než zakladovky atd..
ta cena je dost mimo na finální stavbu, přijde mi
plus fakt musíš mít vlastní pozemek a to je darda
@martina.se Můžu se zeptat kolik vyšel dům tebe? A jsi z Ostravy? Ceny jsou v krajích dost jinde, pokud vím..
A uvedenou cenu těch 5 mil jsem myslela bez pozemku.
Je mi jasné, že za pozemek ještě nějaký ten milion dám, jen bych si teď chtěla udělat jasno, jak je to teda s cenou těch domů na klíč a s firmami.
@BlurryFace píše:
@martina.se Můžu se zeptat kolik vyšel dům tebe? A jsi z Ostravy? Ceny jsou v krajích dost jinde, pokud vím..
Jsem přímo z Ostravy.. Dům jsem ti vzdala a pořídila si ho jinde. Samotný vybraný pozemek bez zasitovani 22 tis/m, nelíbilo