Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Tak nevim cemu nerozumite, pritel zdedil dum napul se sourozencem, kvuli zastave na dome tu pulku mu pry sourozenec darovat nemuze, zajima me jestli je to pravda?
Ano je.
Ne, není to pravda. Bratr klidně může druhou polovinu domu darovat a majitelem domu může být někdo jiný než je ten, jehož úvěr je nemovitostí zajištěn. Stačí dojít do příslušné banky a podat žádost. S vyjádřením banky se pak zajde na katastr a provede se vklad s darovací smouvou.
@Janli píše:
Ne, není to pravda. Bratr klidně může druhou polovinu domu darovat a majitelem domu může být někdo jiný než je ten, jehož úvěr je nemovitostí zajištěn. Stačí dojít do příslušné banky a podat žádost. S vyjádřením banky se pak zajde na katastr a provede se vklad s darovací smouvou.
moc dekuji za odpoved, da se zadost stahnout nekde na netu? Ma s tim banka problem tu zadost schvalit?
@Anonymní píše:
moc dekuji za odpoved, da se zadost stahnout nekde na netu? Ma s tim banka problem tu zadost schvalit?
Ne, nedá se to stáhnout. Musí se zajít do banky a vystaví to přímo banka. Jak to posoudí oni, to ti nikdo předem neřekne. Ty by jsi do toho ovšem neměla šťourat. Není to tvoje věc.
@stinga píše:
po dobu zástavy domu nelze s vlastnictvím domu manipulovat, tudíž nelze na nikoho převádět - je to pravda
Muze to byt pravda a nemusi. Ne u vsech zastav je tato podminka.
@Anonymní píše:
Tak nevim cemu nerozumite, pritel zdedil dum napul se sourozencem, kvuli zastave na dome tu pulku mu pry sourozenec darovat nemuze, zajima me jestli je to pravda?
No a proc by mu mel tu pulku davat, kazdy zdedil polovinu nejspis z nejakeho duvodu.
@j.a.n.i1 domluvili se tak, ale nechapu ze kdyz resili dedictvi, sourozenec se toho rovnou nezrekl ve prospech pritele.
Dřív teda nemusel. Tchánovci darovali muži asi ve 20 letech dům (kdyby jim krachlo podnikání, tak aby jim ho nevzali) a pak ho zastavili kvůli vcelku vysokému úvěru na to podnikání (samozřejmě muži dali jako vlastníkovi podepsat souhlas, muž to neměl zadarmo, prakticky od 17 let dřel v tom jejich podnikání a prakticky nebyl vůbec doma, výplata neexistovala atd.). No a potom úvěr nemohli splácet, protože se jim stala nehoda, tchán onemocněl a muž o dům skoro přišel, takže jsme pak x let spláceli vcelku vysokou americkou hypotéku, kterým se ten jejich úvěr vyplácel, plus jsme do domu investovali za opravy, tchyně tu má věcné břemeno, má pocit, že to je její dům, je to docela sranda.
Jinak i po dobu zástavy může nemovitost darovat. Mně takhle muž daroval půlku domu, akorát s tím musí souhlasit banka.
Tak si to nejspíš brácha rozmyslel a tu půlku si chce nechat.
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 domluvili se tak, ale nechapu ze kdyz resili dedictvi, sourozenec se toho rovnou nezrekl ve prospech pritele.
No, nejspis to nebyla tak uplne oboustranna domluva. A mam takovy pocit, ze kdyby duvod byl, tak uz si to tu dávno napsala, takze to vypada, ze zadny neni a pak celkem chapu bratra, ze nechce nic darovat. Co kdyby ho tvuj pritel vyplatil, to by bylo fer a jesze byste se zbavili ze zastavy.
@j.a.n.i1 tak pritel mi docela casto v tehle vecech lze, lhal mi i v tom ze minuly rok v cervnu ta zastava mela byt splacena a ze to sli s bratrem prepsat. Vsechno to byli lzi, co jsem komu udelala proc mi nerekne pravdu jak to vsechno je?
A proc do toho rypes, je to jeho a jeho bratra majetek, proc by se mel zpovidat tobe? Jo, kdybyste byly manzele a chtel si brat uver, tam by to s tebou rozhodne probrat mel, ale jeho dědictví je ciste jeho vec.
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 asi proto ze jsme spolu 8 let a ja mu take vsechno rikam.
Ale to neznamena, ze on to ma stejne.