Bazen bez elektřiny, jde to?

105
30.1.21 14:13

Bazen bez elektřiny jde to?

Ahoj maminky mam takový dotaz mame zahradu s malou chatkou neni tam elektřina ale je tam voda je tam celkem pěkné prostředí chtela jsem tam dát bazen ale nevim zda by to bylo možné bez filtrace? Nebo existuje nějaká na nějaký jiný zdroj? Sousedni zahrada ma bazen ale vždy se mineme nebylo kdy se zeptat typy rady uvitam mam dvě děti a pobyt tam by si užily daleko vic a promiňte za chyby a možná za hloupou otazku. Jinak děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
30.1.21 14:18

Bazen bez filtrace :nevim:. To si moc nedovedu predstavit. Mozna vybudovat nejak prirodni jezirko. Zkusilo se resit, jestli by sla zaridit el.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.1.21 14:24

Myslím, že některý filtrace jdou na solár. Bez filtrace ani omylem.

• Citovat
  • Upravit
2892
30.1.21 14:29

Jak už tady bylo psáno, bazén bez filtrace ani náhodou, takže ne, bez elektřiny bych do bazénu nesla ani náhodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20899
30.1.21 14:43

Muze bez filtrace. Pokud to muze porad napoustet novou vodou.

Ale jinak muzete jet na solarni panely ci na baterie, ktere si dovezete nabite, pokud tam jezdite casteji. Nebo mensi centralu na vyrobu el. Je spousta moznosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
30.1.21 14:48

Tchyně má také na zahrádce bazén, ale s tím nafukovacím kruhem. Když ho napusti městskou vodou, tak zhruba přes to léto voda vydrží. Když jsou velká horka, tak jí musí vylít a napustit novou. Takže, jo, na takové ovlažení to lze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.1.21 14:54

Obyčejný bazén jde. Když ho budeš poctivě zakrývat, tak voda i vydrží, špinavou vypustíš na zalití a napustíš novou. Jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
30.1.21 15:09

Já bych se přeci jen zeptala těch sousedů, ty budou vědět, co a jak musí řešit-neřešit..Taky existují např. benzínové generátory, ale nemám zkušenost..Nebo vodu měnit několikrát za sezonu..Mám zkušenost, že třeba v těch krajních měsících např. květen-červen ta voda lecos vydrží, naopak červenec a obzvlášť srpen se umí rychle kazit i s filtrací a je celkově náročnější na údržbu i chemickou cestou.
I mnohá „přírodní“ jezírka fungují jen díky filtraci, bez filtrace to není jen tak, to je úplná věda… Stejně jako udržet tu vodu v pohodě, ač s filtrací v prázdninových vedrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
30.1.21 16:02

Ano lze.Mame na zahrádce bazén a není tam elektrika.Vodu si necháváme dovážet pitnou, městskou od Vak.Ted už ji máme 3 sezonu.Vodu máme krásné čistou. Obcas pustíme filtraci prez centrálu. Jinak máme tabletu v plováku. A manzel hlida testama kvalitu a dodává chemii. Takze jediné koupit přenosnou centrálu a pouštět filtraci pokud tam budete. Bazen tam máme 8 let a nikdy se nám voda neskazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.1.21 17:19
@necy píše:
Ano lze.Mame na zahrádce bazén a není tam elektrika.Vodu si necháváme dovážet pitnou, městskou od Vak.Ted už ji máme 3 sezonu.Vodu máme krásné čistou. Obcas pustíme filtraci prez centrálu. Jinak máme tabletu v plováku. A manzel hlida testama kvalitu a dodává chemii. Takze jediné koupit přenosnou centrálu a pouštět filtraci pokud tam budete. Bazen tam máme 8 let a nikdy se nám voda neskazila.

Tak ne kazdy se chce koupat v takove chemii. Vzdyt to musi byt mimo veskere limity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
30.1.21 17:54
@Lucie_Sx píše:
Tak ne kazdy se chce koupat v takove chemii. Vzdyt to musi byt mimo veskere limity.

N

Vodu hlidame papírky na měření. Mimo žádne limity neni. Chemie se přidává pokud je potřeba. Po zimě, tedy před sezónou koupání a podobně. Jsem exemik od miminka a z našeho bazenu jsem nikdy žádný problém nemela. Ikdyz s krytého bazenu kam chodíme mimo koronu se synem na plavání problém mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.1.21 00:07
@necy píše:
N
Vodu hlidame papírky na měření. Mimo žádne limity neni. Chemie se přidává pokud je potřeba. Po zimě, tedy před sezónou koupání a podobně. Jsem exemik od miminka a z našeho bazenu jsem nikdy žádný problém nemela. Ikdyz s krytého bazenu kam chodíme mimo koronu se synem na plavání problém mám.

Ja nevim, ale aby ti vydrzela voda jen na chemii, bez filtrace, to je hardcore.
Ty papirky jsou na pH, ne na obsah chloru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
1.2.21 19:24
@Lucie_Sx píše:
Ja nevim, ale aby ti vydrzela voda jen na chemii, bez filtrace, to je hardcore.
Ty papirky jsou na pH, ne na obsah chloru.

Ale já tam píšu, že filtraci pouštíme prez centrálu. I tam doporučuji koupit přenosnou centralu :nevim:papirky měří i volný chlor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.2.21 20:31
@necy píše:
Ale já tam píšu, že filtraci pouštíme prez centrálu. I tam doporučuji koupit přenosnou centralu :nevim:papirky měří i volný chlor

Aha, ja to brala, ze pises, ze filtraci poustite jen obcas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
1.2.21 20:56
@Lucie_Sx píše:
Aha, ja to brala, ze pises, ze filtraci poustite jen obcas.

Pokud tam jsme tak jede.To je první co manzel leti udelat. Pustit centralu a filtraci.Ale není to tak často jako, když má někdo bazén u rodinného domu.Na jare se tam musí trávit hodně času aby se to dalo do kupy.Mame jen aku vysavac to taky není žádný zázrak. Ale poctivě zakrývame, opláchneme si nohy než tam vlezem.To je pak vše znát. Vlastne jsme vodu zachranovali jednou.Kdyz jsme odletěli na dovcu. Svagrova se tam chodila koupat, špatně utahla plachtu a ta při nějakém větším větru a dešti odletla.To byl mazec. Po návratu z dovolené jsme tam i spali aby filtrace jela. Nikoho to tam neruší, deti jsme jeste neměli tak to šlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová