Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám jeden takový dotazMusím odevzdat přihlášku na SŠ, mám vybraného aranžéra (propagace a reklama), průměr mám pěkný a mohla bych jít i na jiné školy, ale na přijímačky si netroufnu
mým snem je se dostat do Ameriky, asi jako každý druhý
vím, že je to asi nereálné, ale nechci se toho jen tak vzdát. Můj dotaz tedy zní: je nějaká možnost se s tímto oborem prosadit?
osobně si myslim že ne, ale chci znát názor i druhých
Děkuju moc za případné odpovědi
Když budeš šikovná a budeš mít i trochu štěstí, do Ameriky se jistě dostaneš. Kdo ti poradil napsat sem? Maminka?
Letos jsou povinné společné přijámačky zrušené, takže si ověř jak to má tvoje škola kam chceš skutečně jít.
A hlavně máš ještě docela dost času se na případné zkoušky připravit.
Pokud si netroufáš na věci co vyžadují o trošku víc práce než si zvyklá, tak svých snů nedosáhneš
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám jeden takový dotazMusím odevzdat přihlášku na SŠ, mám vybraného aranžéra (propagace a reklama), průměr mám pěkný a mohla bych jít i na jiné školy, ale na přijímačky si netroufnu
vím, že je to asi nereálné, ale nechci se toho jen tak vzdát. Můj dotaz tedy zní: je nějaká možnost se s tímto oborem prosadit?
Kazdy druhy tam urcite nechce a neni to zadny sen. Mozna zaplaces az zjistis, ze se tam musi makat a nic jen tak nedostanes. Urcite se tam jde prosadit i s timto oborem.
Amerika už dávno není nakloněná imigrantům, co by tam chtěli pracovat. V dnešní době je těžké se tam i dostat, natož pracovat. Třeba se situace za 4 roky zlepší, koronavirus pomine, ale je utopie, že by ses tam dostala, dostala zelenou kartu a mohla pracovat v oboru. Spíš tam budeš pracovat na černo, dělat pomocné práce. Bohužel aranžéři nemají moc práce ani tady v ČR, spoustu práce, co dělali dřív aranžéři, už dnes dělají prodavačky. Na druhou stranu je fajn, že máš své sny, věnuj hodně času angličtině a zkus nějaký třeba praázdninový pobyt v cizině, ať už jazykovému kurzu nebo třeba brigádě v zahraničí a třeba to někdy vyjde.
@Uslava píše:
Když budeš šikovná a budeš mít i trochu štěstí, do Ameriky se jistě dostaneš. Kdo ti poradil napsat sem? Maminka?
Nene, byl to můj nápad.. ![]()
@Ou píše:
Letos jsou povinné společné přijámačky zrušené, takže si ověř jak to má tvoje škola kam chceš skutečně jít.A hlavně máš ještě docela dost času se na případné zkoušky připravit.
Pokud si netroufáš na věci co vyžadují o trošku víc práce než si zvyklá, tak svých snů nedosáhneš
Přijímačky nemá, to mám ověřené.. Nemám problém s nějakou výše vyžadovanou prací, ale na ty přijímačky si opravdu nevěřím. Je samozřejmě možné, že bych je zvládla, ale nejsem na ně vůbec připravena a jsem i rozhodnuta, že nebudu podávat žádnou školu kde jsou.. ![]()
@Cenarius píše:
Kazdy druhy tam urcite nechce a neni to zadny sen. Mozna zaplaces az zjistis, ze se tam musi makat a nic jen tak nedostanes. Urcite se tam jde prosadit i s timto oborem.
Omlouvám se, že jste mě vzal/a za slovo, samozřejmě tam chtít každý nemusí, jen mi aspoň přišlo že v mém věku by to lákalo každého.. Jsem si vědoma, že nic nedostanu jen tak a budu muset zamakat. Jen jsem chtěla být aspoň v obraze jestli mám nějakou možnost ![]()
@ZuzaM píše:
Amerika už dávno není nakloněná imigrantům, co by tam chtěli pracovat. V dnešní době je těžké se tam i dostat, natož pracovat. Třeba se situace za 4 roky zlepší, koronavirus pomine, ale je utopie, že by ses tam dostala, dostala zelenou kartu a mohla pracovat v oboru. Spíš tam budeš pracovat na černo, dělat pomocné práce. Bohužel aranžéři nemají moc práce ani tady v ČR, spoustu práce, co dělali dřív aranžéři, už dnes dělají prodavačky. Na druhou stranu je fajn, že máš své sny, věnuj hodně času angličtině a zkus nějaký třeba praázdninový pobyt v cizině, ať už jazykovému kurzu nebo třeba brigádě v zahraničí a třeba to někdy vyjde.
Tak to jsem se bohužel do toho tak neponořila a nepřemýšlela nad vším kde mohou být problémy, moje chyba.
Ale jak vidím asi jsem nevybrala vhodný obor, moc nabídek asi nebude..
s tímto už nepohnu a ráda bych se tam dostala, snad a doufám, že se to změní a nebudu mít problém někde něco najít ![]()
Jako aranžérka díru do světa neuděláš. Jejich práci dělají prodavačky. Jsem vyučená prodavačka v klenotech (obor již neexistuje, byla jsem jedna z posledních). Síť klenot, kde jsem dělala praxi měla vlastní aranžérku, která obcházela prodejny a aranžovala vždy před různými svátky (Valentýn, Vánoce, Velikonoce..). To bylo poprvé a naposledy, kdy jsem nějakou aranžérku viděla. U nás na škole ten obor byl, spolubydlící z intru na něm byla. Teď pracuje v potravinářském průmyslu u pásu. Zbytek to samé…prodavačky, výroba apod.
Chápu tvou obavu z přijímaček, já měla to samé. Šla jsem na obor, který mě až tak nelákal, ale byl bez přijímaček. Vysněný obor byl s písemnou zkouškou, takže jsem to radši ani nezkusila. Vyučila jsem se…a pak si podala přihlášku na nástavbu, odmaturovala se samými 1 a teď dělám už druhou VŠ a chystám se na Mgr.
Mým snem byla Anglie. Chtěla jsme odjet jako au-pair. Měla jsem vyřízené všechny formality a nakonec nejela. Třeba se do USA dostaneš takto, zamiluješ se tam…a třeba tam jednou i zůstaneš. Ale lehké to nebude. Já USA chci navštívit, je to můj sen. Třeba měsíc tam žít by bylo úžasný. Na trvalo bych tam být nechtěla.
@Kazimíra Olejovka píše:
Jako aranžérka díru do světa neuděláš. Jejich práci dělají prodavačky. Jsem vyučená prodavačka v klenotech (obor již neexistuje, byla jsem jedna z posledních). Síť klenot, kde jsem dělala praxi měla vlastní aranžérku, která obcházela prodejny a aranžovala vždy před různými svátky (Valentýn, Vánoce, Velikonoce..). To bylo poprvé a naposledy, kdy jsem nějakou aranžérku viděla. U nás na škole ten obor byl, spolubydlící z intru na něm byla. Teď pracuje v potravinářském průmyslu u pásu. Zbytek to samé…prodavačky, výroba apod.Chápu tvou obavu z přijímaček, já měla to samé. Šla jsem na obor, který mě až tak nelákal, ale byl bez přijímaček. Vysněný obor byl s písemnou zkouškou, takže jsem to radši ani nezkusila. Vyučila jsem se…a pak si podala přihlášku na nástavbu, odmaturovala se samými 1 a teď dělám už druhou VŠ a chystám se na Mgr.
Mým snem byla Anglie. Chtěla jsme odjet jako au-pair. Měla jsem vyřízené všechny formality a nakonec nejela. Třeba se do USA dostaneš takto, zamiluješ se tam…a třeba tam jednou i zůstaneš. Ale lehké to nebude. Já USA chci navštívit, je to můj sen. Třeba měsíc tam žít by bylo úžasný. Na trvalo bych tam být nechtěla.
Jee, to je fajn že vám to tak vyšlo
osobně bych šla na jiný obor se kterým bych se do jiných států mohla dostat lehce, ale na přijímačky opravdu nejsem připravena..
bohužel s tímto oborem už nehnu a chtěla bych ho nechat na přihlášce ![]()
Tak jsem se nakonec rozhodla zkusit přijímačky a jestli by to vyšlo tak bych šla na obor hotelnictví, tam bych se mohla dostat dále než s aranžérkou, chci vám jen poděkovat za odpovědi a ať se vám daří ![]()
Dobrý den, mám jeden takový dotaz
Musím odevzdat přihlášku na SŠ, mám vybraného aranžéra (propagace a reklama), průměr mám pěkný a mohla bych jít i na jiné školy, ale na přijímačky si netroufnu