Duphaston až od 26. dne?

9
8.9.13 09:32

Duphaston až od 26. dne??!!

Ahoj holky, potřebuji najít někoho se stejným problémem, abych si mohla sama nadávkovat duphaston, jelikož s mým doktorem je opravdu špatná domluva a do teď nevím jak to mám správně brát, aby mi to bylo k užitku.

Asi rok mám nepravidelný cyklus. Většinou 26 dní, ale bylo už 23 a 29. Zhruba 3 dny před MS špiním.
Podle ovulačních testů je ovulace nejsilnější 13. den. Dle vyšetření jsem vpořádku.

Myslím, že jsem před 2 měsíci byla těhotná, ale odešlo to pak s MS.

Nedávno jsem byla u doktora a předepsal mi od 5.dne clostylbegit 2× denně brát 5 dní.
Duphaston mi dal na úpravu MS a pokud by se podařilo otěhotnět tak na podporu těhotenství.
No a duphaston mi zakreslil do menstruačního kalendáře, jelikož jsem mu říkala, že nikdy nevím, kdy přesně začnu špinit, protože nikdy nevím, kdy příjde MS. Tak mi tedy řekl, že mi to usnadní a zakreslí do kalendáře. Na další 3 měsíce mi to zakreslil na stejný den v měsíci (např. 13.9, 13.10, 13.11 - nerespektuje 28dni cyklus?)

Když jsem se na to ale podívala na tento měsíc, tak mi to vychází, že bych duphaston měla 2× denně brát až od 26. dne??!!
Ovulace dle testu proběhla tento cyklus 14.den.
Tak jsem mu zavolala a on řekl, že to je vpořádku ten 26.den, že napřed je 5 dní clostylbegit, pak 10 dní pauza a pak duphaston 5 dní (to mi hned v hlavě nedocvaklo, že to nějak nevychází).
V každém případě to mám ale prý brát tak jak mi zakreslil!!
A kdybych začla špinit kdykoliv dřív, tak si to mám začít brát, ale rozhodně dobrat do toho posledního zakresleného dne - takže do 30.dne!!
Takže ať špinit budu nebo ne, tak to podle něj mám užívat až do 30.dne (to mi nepříjde, že bych si nějak srovnala MS) a zároveň tedy jeho věta 5 dní clost, 10 dní pauza, 5 dní dupha..
Už jsem mu pak nevolala, protože to není poprvé co info od něj bylo zmatené.

Hledám prosím někoho se stejným problémem, že bych se od toho nějak odpíchla.
Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13536
8.9.13 09:40

To dávkování se mi moc nezdá. Duphaston se nasazuje těsně po ovulaci, během případné menstruace už je přece k ničemu a naopak kontraproduktivní.
Já ho vždy brala následující den po ovulce po dobu 10 dní, pak vysadit a za 4 dny dorazila ms, takže normální luteálka 14 dní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.9.13 09:48

No přesně, já bych si myslela tak ten 20.den ne? dneska jsem 21 tak si to vezmu..a asi jen těch 5 dní ne? rozhodně to nebudu brát do 30. dne podle jeho nákresu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
8.9.13 09:53

@tidlidom Já nevím, celé to dávkování se mi zdá divné. A během špinění nebo menstruace bych ho už určitě nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
8.9.13 10:25

Já brala utrogestan, je to to samé. Clostík taky od 5DC 5 dní a utrogestan jsme měla od 16DC 10 dní. nesmí s epřed ovulací, pokud víš že ovulace byla 14DC což jsme měla většinou taky tak začni brát 16DC a ten 26DC zkus test a pokud bude i slabá čárka tak nevysazovat :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.9.13 10:38

Díky holky! Tak příští měsíc bych to tedy zkusila začít brát dřív, ale tento měsíc to už nestihnu, když je dnes 21. den
Ale jak dlouho to mám tedka brát? Test bych zkusila až tak 29.den, když by nedorazila MS (ale zase to přece nebudu brát až do 29. dne?) kdybych nebyla těhotná tak ať si to zbytečně neposunuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
8.9.13 10:44

@tidlidom Pokud byla ovulka 14dc, tak testni 25dc a pokud nebude ani náznak, vysaď. Ms by měla být normálně, tak si to neposuneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
8.9.13 10:57

@tidlidom no 21DC je pozdě no tak začni brát a vysad ten 26DC ;) a příští cyklus začni brát 16DC ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.9.13 11:03

Holky díky! Udělám těhotenský test 25 a 26, a když tam 26 nic nebude tak 27 už nevezmu. Taky uvidím podle toho jak se budu cítit těhotně. Jeden den těhotenské příznaky mám velmi silné, druhý den nic.. Vím, že je to brzo, ale člověk už pozná takové to těhotenské „špatně“
Možná i to je divné, cítit to hned od 2.dne těhotenství a mít ty pocity střídavé, možná to taky značí, že je něco špatně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí