Duplikát rodného listu Brno

1
16.1.26 18:45

Duplikát rodného listu Brno

Dobrý den, chci se zeptat zda někdo nemá zkušenost z poslední doby s vyřizováním duplikátu rodného listu na matrice v Brně? Jak dlouho trvá vydání duplikátu rodného listu na matrice v Brně? Na některých matrikách jsou schopni vyhotovit na počkání, někde ne.:( Ráda bych to věděla, zda je to zde možné, protože na duplikát spěcháme ale zároveň to máme daleko, kdyby bylo možné jej vystavit na počkání, tak tam dojedeme, kdyby ne, nemá to cenu a podáme žádost elektronicky.

Vzhledem k víkendu již na úřadě nikdo není, tak nemohu se domluvit přímo tam, proto píši sem, zda někdo nemá zkušenost. Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21071
16.1.26 19:40

Tak vyplnit formulář, podat jej osobně nebo elektronicky a mají 30 dní na vyřízení. https://portal.gov.cz/…novy-INF-390

Někde sice píšou, že při osobním podání je to na počkání, ale tomu bych bez telefonickeho ověření nevěřil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
17.1.26 09:22

@j250 Já bych tam v pondělí zavolala, na matrikách mimo bydliště jsem řešila něco víckrát a vždy nebyl problém se dopředu domluvit. Duplikát mi dokonce posílali poštou. Jindy jsme se domluvili, co přesně potřebuji, a kdy si to vyzvednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová