Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všem, potřebuju poradit! Mám skoro tříletou dceru a trpí strašně na kašel, kašle nejvíce když jde hajat a lehce i přes den, už jsme stím byli několikrát u doktorky, dala nám vždy klacid, na chvilku to přešlo a za týden to tu bylo zase. Nechce se mi pořád chodit k doktorce a nechat ládovat malou antibiotikama, tak se vás ptám jestli někdo s tím nemá zkušenosti a neporadil by mi. Za každou radu budu vděčná!!! děkuju Aneta ![]()
@Anysek66
Ahoj, co vyzkoušet třeba šťávu z černé ředkve, dobře odhleňuje.
Černou ředkev dobře omyjeme a nakrájíme na jemné plátky. Každý posypeme cukrem, pokapeme medem nebo agávovým sirupem (mají v DM) a v chladu přes noc počkáme, až ředkev pustí šťávu.
Užíváme každé dvě hodiny kávovou lžičku.
Jinak lze sehnat i v ampulích.
Držím palce, ať je malé brzy líp ![]()
Příspěvek upraven 11.07.12 v 15:35
Když ona právě hleny nemá, ona má takový ten suchý a dráždivý kašel.
@Anysek66 A na alergo by vás MUDr. neposlala? Ve třech letech už to není žádný problém…
Už jsem to po ní chtěla dřív, ale ona mi řekla, že je to zbytečný. Tak teda nevim…
@Anysek66
Aha, zkusím pohledat.
Nemůže mít alergii třeba na peří, srst, prach?
Mother : to právě nevím, asi budu muset urgovat doktorku, aby nás poslala na alergologii
Ja na davivy kasel, ktery deti trapi hlavne po ulehnuti ke spanku, davam olejove zabaly na noc - funguje to uzasne a ATB zatim nikdy nemeli, na pruduskach ten kasel nikdy nebyl
rozehraty olej (normalni stolni slunecnicovy, ale nekdo pouziva ruzne specialni, nebo spek, nebo psi sadlo) naliju na vlozku, prilepim na plenu, dam na prsa a zabalim cely hrudnik do satku, deti s tim spi celou noc, uz druhy den je znat zlepseni
Měla jsem něco podobného dávali mi jen ATB a pak jsem si vyžákala plicní a mám astma ![]()
@Anysek66 No určitě na alergo, Petříček to taky takhle měl, kašlat prostě po ničem nepřestal a diagnoza astma. Užívá předepsané léky a konečně přestal kašlat!!
@Anysek66 píše:
Lucavlachova to mě ani nestrašte. ještě to by scházelo.
Nechci strašit jen se to hodně často stává
@Miriamm No to se teda máme na co těšit. to jsem zvědavá co z toho bude.