Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já byla jen na plicním tam mu dají fouknout do spirometru a poznají o co jde a alergo bych řešila až potom přece jen tam jsou ty jehličky
@Anysek66 Tak nemusíse to u vás potvrdit, může to být třeba alergie a ne hned astma. Petřík zase není alergický na nic, ale má nemocné průdušky.
@lucavlachova píše:
Já byla jen na plicním tam mu dají fouknout do spirometru a poznají o co jde a alergo bych řešila až potom přece jen tam jsou ty jehličky
Malému jehličky nedělali, ale brali mu krev.Ten má 2 a 1/2 roku, bráškovi jehličky dělali, ten má 5 let a nijak ho to nebolelo, dá se to vydržet.
A ve 3 letech spirometrii asi neudělají co mě říkala Mudra, aspoň u nás berou těm mneším rovnou krev.
Příspěvek upraven 11.07.12 v 16:08
Tak jsem si četla teď o dětském astmatu a mám asi opravdu strach, že dojde na nejhorší a bude to tak. Budu muset na tu alergologii a asi i imunologii.
@Miriamm jojo, máte pravdu
děsím se toho, ale ten její kašel je šílenej, občas si myslím, že vyplivne plíce, jak jí to strašně dráždí. Chudáček můj.
@Anysek66 Ať vám Mudra to doporučení na alergo napíše, aspoň budete vědět na čem jste.Tady berou i bez doporučení, ale všude neberou, zavolat si a je.
@Anysek66 vydupej si to alergo…a nebo si zavolej přímo jak je to bez doporučení…
My už byli taky, jehličky proběhly a v pohodě to zvládnul…
Spirometr zatím neufouknul
ale alergie nepotvrzena,.astma zatím nelze ani vyvrátit ani diagnostikovat.Na KO jdeme v září
My jsem měli podobné problémy, alergo bylo, do toho ORL, velká, zahnisaná nosní madle, takže ta šla ven, teď už je to lepší. Jinak jsme alergičtí na roztoče, venkovní a vnitřní plísně, trávy a peří. Přiznám se, že z alerga co nám pak doporučila sirup a další věcičky ji nedávám
teď pociťuju, že ji zas tak nic nedráždí, že by byla vyloženě hotová a dusila se.
Ale určitě bych zkusila i to ORL, tam můžeš i bez doporučení, nebo u nás to tak funguje a nevadí to, vezme i tak.
Bohužel to opravdu vypadá na to astma.
Dcera to měla taky tak, od roka přád kašel, že šla vyplvnout plíce, pořád atb.
V roce a pů sem jí vzala na alergo(doporučení nepotřebuješ) nasadili jí léky a je po problému.
A neděs se předem, hodně dětí z tohoto druhu astmatu vyroste (dcera má bronchoidní, ne alergické astma)
No, tak rozhodnuto, zítra jdu za doktorkou ať nám dá doporučení a jestli nedá, tak se na ní asi budu muset rozlítit. MOC vám všem děkuji za rady a zkušenosti!!! ![]()
@pate81 píše:
Bohužel to opravdu vypadá na to astma.
Dcera to měla taky tak, od roka přád kašel, že šla vyplvnout plíce, pořád atb.
V roce a pů sem jí vzala na alergo(doporučení nepotřebuješ) nasadili jí léky a je po problému.
A neděs se předem, hodně dětí z tohoto druhu astmatu vyroste (dcera má bronchoidní, ne alergické astma)
asi blbý dotaz, z toho bronchoidního astmatu se dá vyrůst? syn má právě často bronchitidy, a prý to vypadá na to, že to časem sklouzne k astmatu, tak by mě to zajímalo, jak si to myslela? díky moc
@kubykula -Ano dr nám říkala, že z bronchoidního astmatu děti často vyrostou, tím jak jim postupně dozraje celá dýchací soustava.
Horší je alergické astma, tam už je to napořád.
Dcera(3 r) zatím žádné alergie prokázané nemá, tak máme šanci, že se těch kortikoidů časem zbavíme.
@Anysek66 píše:
No, tak rozhodnuto, zítra jdu za doktorkou ať nám dá doporučení a jestli nedá, tak se na ní asi budu muset rozlítit. MOC vám všem děkuji za rady a zkušenosti!!!
Ahoj,
tak jak? Dala vám Mudra doporučení na alergo??