Dusičnany ve vodě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20858
18.4.23 09:51
@Pudloslava píše:
A kolik je tech dusicnanu, ta voda prosla jako pitna?

drtivá většina lidí co je na vesnicích u polí a má studny, tak má překročený limit pitné vody v dusičnanech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
18.4.23 09:55
@Cenarius píše:
drtivá většina lidí co je na vesnicích u polí a má studny, tak má překročený limit pitné vody v dusičnanech

Kdyby jen dusicnany. :nevim: Ale to nemusí být úplně blízko pole. :nevim: Tohle dokáže i pole vzdálené 2 km od studny. :nevim: A blbý zemědělec, co nerespektuje počasí atd. :nevim:

Vidim to každý rok. :roll: Jelikož všude kolem nás je pole. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
18.4.23 10:22
@Cenarius píše:

ale jsou na to limity, studnicni voda ma jine, nez kohoutkova a porad je pitna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
18.4.23 12:31
@Ťarbík01 píše:
@ameriellle a mohu se zeptat, zda chodíte na terapie? Nemyslím to zle. Ale já v mládí řešila komoulzivni poruchu. A kdo nezažil, tak nepochopí. :roll:

Ano, ale teď už na to nemám moc času.:) Každopádně to nemám přes pojišťovnu, hradím si to sama, ale ta paní, ke které chodím, mi za to stojí. Vždycky se vypovídám z aktuálních starostí a je mi líp.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
18.4.23 13:12
@ameriellle píše:
Ano, ale teď už na to nemám moc času.:) Každopádně to nemám přes pojišťovnu, hradím si to sama, ale ta paní, ke které chodím, mi za to stojí. Vždycky se vypovídám z aktuálních starostí a je mi líp.:)

A dá vám nějaký návod jak se sebou pracovat? Jinak děkuji za odpověď.
Kamarádka mi posílala Helpdepy. Snad to píši správně. :mrgreen:
A jsou to terapeuti online. Jenže ty co se mi líbí, tak tam se ne sejdeme časově. A právě bych potřebovala se sebou taky zapracovat. Jelikož vím, jak pak trpí okolí. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
18.4.23 13:30
@Ťarbík01 píše:
A dá vám nějaký návod jak se sebou pracovat? Jinak děkuji za odpověď.
Kamarádka mi posílala Helpdepy. Snad to píši správně. :mrgreen:
A jsou to terapeuti online. Jenže ty co se mi líbí, tak tam se ne sejdeme časově. A právě bych potřebovala se sebou taky zapracovat. Jelikož vím, jak pak trpí okolí. :(

Je to trochu komplikovanější než to zní. Lidi, kteří nemají zkušenost vlastní a nebo třeba z rodiny s někým, kdo má úzkosti, si myslí, že poradí: „Běž k psychologovi.“ Pár návštěv nestačí. Někdy nestačí ani roky a někdy ani celý život. Prostě je to individuální. Mně to pomohlo trochu, dala mi trochu jiný náhled na věci, ale s některými věci se s ní názorově rozcházím a tak to nedokážu od ní úplně přijmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12903
18.4.23 15:25
@Pudloslava píše:
ale jsou na to limity, studnicni voda ma jine, nez kohoutkova a porad je pitna

No, to nevim, logicky by mela mit limity stejne. Nicmene dusicnany nad limit jsou fakt u vetsiny studen, my je mame i ve vrtu, co ma pres tricet metru. Kdyz se tata pri vyzvedavani vysledku zklamane zminil, ze si myslel, ze tenhle problem u vrtu nebude, pani se jeho naivite vesele smala. Ze prej by ten vrt musel byt mnohem hlubsi, za ty roky to proste prosakuje hloub a hloub do podlozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
18.4.23 15:27
@větvička1 píše:
No, to nevim, logicky by mela mit limity stejne. Nicmene dusicnany nad limit jsou fakt u vetsiny studen, my je mame i ve vrtu, co ma pres tricet metru. Kdyz se tata pri vyzvedavani vysledku zklamane zminil, ze si myslel, ze tenhle problem u vrtu nebude, pani se jeho naivite vesele smala. Ze prej by ten vrt musel byt mnohem hlubsi, za ty roky to proste prosakuje hloub a hloub do podlozi.

fakt nejsou, asi rozdil, jestli mas vodu pro sebe, nebo masove distrubuujes lidem. Asi jako kdyz si chovas slepice pro sebe, nebo chces mit velkochov, mas jina hygienicka pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12903
18.4.23 17:52
@Pudloslava píše:
fakt nejsou, asi rozdil, jestli mas vodu pro sebe, nebo masove distrubuujes lidem. Asi jako kdyz si chovas slepice pro sebe, nebo chces mit velkochov, mas jina hygienicka pravidla.

Schvalne jsem koukla na vyhlasku, pro studnicni vodu jsou tam limity stejny, i laborator nam jako limit vzdycky udavala tech 50 mg/litr. :think: Nicmene to je jedno, studnicni vodu ti nikdo nezakazuje pit, i kdyz nesplnuje limity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
18.4.23 18:05

@Maky6 Osobně si myslím, že to, co se uvolňuje z PET lahví, ve kterých je ta kojenecká voda balená, je pro dítě horší než kdybys vařila z běžné kohoutkové vody. Tedy samozřejmě pokud nekupuješ kojeneckou vodu ve skleněných lahvích, ale to tady v ČR myslím nemáme. Podívej se na test kojeneckých vod, v některých našli i pesticidy. Taky se podívej na srovnání balené vs. kohoutkové. Ta kohoutková vychází lépe (příp. ji ještě můžeš přefiltrovat ve filtrační konvici).
Co se týká dusičnanů, tak si myslím, že by se to projevilo po požití jako otrava.
A obávám se, že svoje obavy přenášíš na dítě :-(

• Citovat
  • Upravit
43028
18.4.23 18:08
@větvička1 píše:
Schvalne jsem koukla na vyhlasku, pro studnicni vodu jsou tam limity stejny, i laborator nam jako limit vzdycky udavala tech 50 mg/litr. :think: Nicmene to je jedno, studnicni vodu ti nikdo nezakazuje pit, i kdyz nesplnuje limity.

ja koukala na zelezo a mangan, tam to bylo ruzne. dusicnany jsem vlastne nevedela. v uvalech u prahy maji 100 mg/l, maji vyjimku, mohou to distribuovat a pit, jen ne kojencum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
31.10.23 17:03

filtr na dusičnany

Zrovna jsem koukala - nevím, jestli to tu už někdo nedoporučoval, že se dělají i filtrační konvice s filtrama, co odstraňujou dusičnany. Zase taková investice to není a já bych do toho klidně šla. ****

*edit admin- smazaná reklama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5105
31.10.23 17:05
@Maky6 píše:
Ahoj, mám dvouletého syna, a neustále se bojím o jeho zdraví. Už si připadám jako blázen :roll: A teď k otazce: snažím se mu vařit v Bio kvalitě a stále vše vařím v kojenecké vode. Ale tak cca 3-4× do měsíce je u tchyně, kde mu dává polévku z vody ze studně, a teď po rozboru vody, vyšly vyšší dusičnany v této vodě. Mám nějak plašit, že se mu může něco stát? Jinak k pití i u ní má vždy kojeneckou vodu.. jen ta polevka… :( prosím poraďte nebo uklidněte… :,(

Chudák dítě :roll: Panebože, co budeš dělat až se bude stravovat ve školských zařízení? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí