Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám dvouletého syna, a neustále se bojím o jeho zdraví. Už si připadám jako blázen
A teď k otazce: snažím se mu vařit v Bio kvalitě a stále vše vařím v kojenecké vode. Ale tak cca 3-4× do měsíce je u tchyně, kde mu dává polévku z vody ze studně, a teď po rozboru vody, vyšly vyšší dusičnany v této vodě. Mám nějak plašit, že se mu může něco stát? Jinak k pití i u ní má vždy kojeneckou vodu.. jen ta polevka…
prosím poraďte nebo uklidněte… ![]()
Ne, nemáš, dusicnany by působili akutně, projevuje se to jako otrava CO.
@Maky6 píše:
Ahoj, mám dvouletého syna, a neustále se bojím o jeho zdraví. Už si připadám jako blázenA teď k otazce: snažím se mu vařit v Bio kvalitě a stále vše vařím v kojenecké vode. Ale tak cca 3-4× do měsíce je u tchyně, kde mu dává polévku z vody ze studně, a teď po rozboru vody, vyšly vyšší dusičnany v této vodě. Mám nějak plašit, že se mu může něco stát? Jinak k pití i u ní má vždy kojeneckou vodu.. jen ta polevka…
prosím poraďte nebo uklidněte…
Jsi magor.
Dusičnany se řeší u dětí do půl roku věku. Jsi přehnaně úzkostná. Syna tím psychicky poškodíš. Řeš si to zavčas.
@Maky6 píše:
Ahoj, mám dvouletého syna, a neustále se bojím o jeho zdraví. Už si připadám jako blázenA teď k otazce: snažím se mu vařit v Bio kvalitě a stále vše vařím v kojenecké vode. Ale tak cca 3-4× do měsíce je u tchyně, kde mu dává polévku z vody ze studně, a teď po rozboru vody, vyšly vyšší dusičnany v této vodě. Mám nějak plašit, že se mu může něco stát? Jinak k pití i u ní má vždy kojeneckou vodu.. jen ta polevka…
no, řešit byste to měla
ale ne tu vodu, když tam je 3 x do měsíce, ale sebe, svojí úzkost
přenášíte to na dítě a škodíte mu tím, úzkostná matka poznamená i své dítě…dělejte s tím něco / relax, sport, psychoterapie…¨/
kvůli dítěti i kvůli vám a okolí
dvouletý opravdu nic vařit v kojenecké vodě nepotřebuje
methemoglobin reduktázu mají nedostatečnou děti do 6 měsíců věku, a proto opravdu, pokud jsou vyšší dusičnany, tak se má vařit malým do půl roku ve vodě kojenecké
a z toho jste už dávno venku…když je dvouletý
tak klid, jinak to dítě odnese na psychice
@JancaS84 píše:
Jsi magor.
Jančo, není to magor. Má jen úzkostnou poruchu. Pro člověka, který s tím nemá zkušenost jsou ty strachy nepochopitelné a my, úzkostliví lidé, můžeme působit takto. Ale prosím o víc pochopení, my si tu nemoc nevybrali. Ty strachy má každý z takto nemocných různé. Co někoho nechává klidným, z toho druhý šílí. Ale věř mi, že bojovat s tím je někdy fakt těžký. ![]()
@ameriellle píše:
Jančo, není to magor. Má jen úzkostnou poruchu. Pro člověka, který s tím nemá zkušenost jsou ty strachy nepochopitelné a my, úzkostliví lidé, můžeme působit takto. Ale prosím o víc pochopení, my si tu nemoc nevybrali. Ty strachy má každý z takto nemocných různé. Co někoho nechává klidným, z toho druhý šílí. Ale věř mi, že bojovat s tím je někdy fakt těžký.
Všimla jsem si, že tahle uživatelka má občas takovéhle agresivní vyjadřování. Asi to dělá ta anonymita internetu. Stačilo napsat, ne, je to v pohodě.
@Nora2 píše:
Všimla jsem si, že tahle uživatelka má občas takovéhle agresivní vyjadřování. Asi to dělá ta anonymita internetu. Stačilo napsat, ne, je to v pohodě.
Jsou lidi, kteří jsou od přírody takoví psychicky odolní, pevní, s ničím si nelámou hlavu…a ti pak na nás s úzkostmi pohlížejí jako na magory. Peru se s tím dnes a denně a je to neskutečně těžký. Někdy jsou období lepší, někdy horší. Když jsou horší, věřím tomu, že má moje blízké okolí co dělat, aby mě nezabilo. Ale snažím se ze všech sil. Vysvětlit to lidem, kteří to neprožili je fakt těžký. Proto paní chápu v tom, že má strach, byť reálné riziko nehrozí.
@Maky6 píše:
V tomto věku už není potřeba vařit v kojenecké vodě a ta polévka mu nic neudělá. Spíš začni řešit svoje úzkostné stavy, jinak z dítěte vychovas uzlíček nervů s praskama.
@Maky6 Z polívky u tchýně se mu nic nestane, ale z úzkostné matky bude poznamenaný na celý život. Takže začni své úzkosti resit s odbornikem. ![]()
Za rok asi půjde do školky a tam dostane k pití vodu z vodovodu a bio mu tam asi taky vařit nebudou.
Omlouvám se zakladatelce za to škaredé označení. Jsi psychicky nemocná, vyhledej odbornou pomoc.
@ameriellle a mohu se zeptat, zda chodíte na terapie? Nemyslím to zle. Ale já v mládí řešila komoulzivni poruchu. A kdo nezažil, tak nepochopí. ![]()
@JancaS84 píše:
Omlouvám se zakladatelce za to škaredé označení. Jsi psychicky nemocná, vyhledej odbornou pomoc.
To je hezké, když se někdo na emiminu omluví.
Hezký denm