Důsledná výchova v roce a půl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2528
12.8.13 23:10

Naše malá, když se vzteká tak ubližuje sobě, většinou bouchne hlavou do země a to docela dost, ted s tím dala asi na 3 dny pokoj, to když jsme byli v nemocnici a tam to zkusila o dlažbu(doma máme dost tlusté koberce)a to ji asi dost bolelo, měla tam i modřinu. Taky čekám kdy ji to přejde, zatím ji to jen zakazuju nebo zkoším ji v tom všelijak zabránit, zatím bez uspěchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
12.8.13 23:12

@terinka4444 nooo, to u nás byl boj ještě nedávno a to mu táhne na 4 rok. Vypozorovala jsem, že je to asi tím, že staršího chválím, jak je na pejska hodný, jak mu hezky nasypal granule, jak se o pejska hezky stará(češe, podrbe) a že ho za to pejsek bude hezky hlídat. No a mladší, kde mohl, přišlápl psině ocas, packu, sem tam si kopl, drásání a ježdění na ní bylo běžné. Došlo to tak daleko, že jsem hlídala psa, aby jí on nic neudělal :roll: Ovšem když jsem ho přistihla při činu, hned zblízka a důrazně - z očí do očí - jsem mu vysvětlila, že takhle se k pejskovi chovat opravdu nemůže, protože jsme si ho pořídili, aby hlídal nás a domek a pokud na něj budeme zlí, může nás i kousnout(samozřejmě následuje prohlídka zubů psa ;) ). Přidala jsem samozřejmě i srdceryvné, jak to pejska moc bolí a klidně se ho i zeptala, jestli ho taky můžu vzbudit kopnutím do bříška…prostě jedu přes city a po 2,5 letech konečně sklízím úspěchy. Máme vlčáka a teď jsem mladšího i párkrát potkala, jak jí drbe břicho.
Díky bohu, že je naše psina tak hodná, až je blbá, ale ještě ji nenapadlo, se po nich byť jen ohnat - jak jí zlobí, jde jim sama od sebe z cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
12.8.13 23:13
@terinka4444 píše:
Abych si na ní teda nestěžovala jen, jinak je to milounké, chytré dítě, je mazlivka, v kuse se usmívá, hraje si, je roztomilá, milounká, společenská, ale tluče nás hlava nehlava. Modlím se, ať to přejde.

Tak ta naše, pokud se zrovna nevzteká, nebo nekouše, je taky úžasná, roztomilá, prostě k sežrání, ale umí být takový ďábel, že si říkám, bože po kom to dítě je? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.8.13 23:16
@jezek1 píše:
@terinka4444 nooo, to u nás byl boj ještě nedávno a to mu táhne na 4 rok. Vypozorovala jsem, že je to asi tím, že staršího chválím, jak je na pejska hodný, jak mu hezky nasypal granule, jak se o pejska hezky stará(češe, podrbe) a že ho za to pejsek bude hezky hlídat. No a mladší, kde mohl, přišlápl psině ocas, packu, sem tam si kopl, drásání a ježdění na ní bylo běžné. Došlo to tak daleko, že jsem hlídala psa, aby jí on nic neudělal :roll: Ovšem když jsem ho přistihla při činu, hned zblízka a důrazně - z očí do očí - jsem mu vysvětlila, že takhle se k pejskovi chovat opravdu nemůže, protože jsme si ho pořídili, aby hlídal nás a domek a pokud na něj budeme zlí, může nás i kousnout(samozřejmě následuje prohlídka zubů psa ;) ). Přidala jsem samozřejmě i srdceryvné, jak to pejska moc bolí a klidně se ho i zeptala, jestli ho taky můžu vzbudit kopnutím do bříška…prostě jedu přes city a po 2,5 letech konečně sklízím úspěchy. Máme vlčáka a teď jsem mladšího i párkrát potkala, jak jí drbe břicho.
Díky bohu, že je naše psina tak hodná, až je blbá, ale ještě ji nenapadlo, se po nich byť jen ohnat - jak jí zlobí, jde jim sama od sebe z cesty.

to já taky srdceryvně vyju, jak má pejsek bebí, jak pláče, jak je chudáček, tak malá taky vyje, dělá že pláče, letí k psovi a mazlí ho a hladí ho, pes v sedmém nebi, najednou sevře chlupy, dělá jí to u čumáku a už jí rve :zed: pes jí miluje, což nechápu, jak jí vidí, letí k ní a nechce se od ní hnout. A ještě spolu z pozemku honí ty kočky, kočka chudál přijde domů, naše malá jí zmerčí začne ječet a jde po ní, pes ať je kde je, slyší ten zvuk a letí za malou, a ženou ji chudinku za plot, kočka už přijde jen večer, když slyší jen mě :zed: máme to bezva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
12.8.13 23:17

@zikado měla jsem taky takovou holčičku ve školce, měla tendence si při vzteku sama ubližovat - hlava o zeď, zem, nebo se drápala. Domluvila jsem se s ní asi v 5 letech, že když bude mít vztek, tak to není nic špatného, ale to, že to v sobě dusí a ubližuje si, dobré není. Podala jsem jí návrh, jak by to mohla řešit - křik, dupání, bouchání do země a zároveň se domluvila i s rodiči, aby jí pomohli a při vztekání jí nabídli jiný projev, než sebepoškozování. Zatím to zabralo, snad se jí to nevrátí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
13.8.13 00:55

@jezek1 No to jsem už vyzkoušela, snažím se vždy odvést pozornost jinam, ale je to spíše horší, zatím doufám, že to odezní má 21 měsíců a má právě období vzdoru :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
13.8.13 07:45

Já ještě v tomhle období nejsem, ale možná bych zkusila si toho bouchání nevšímat.. Stačí náznak reakce a dítě to bude pořád zkoušet a mnohem intenzivněji, protože se mu líbí reakce na to.. Je to jen přechodné období. To že dítě necháte vás bít z něj neudělá v dospělosti násilníka. Horší je to s bitím ostatních. To bych řešila odchodem od dotyčného, hysteráky bych nechala taky plynout v klidu. Emoce jsou zdravým projevem a jejich potlačení může naopak vést k pozdějším psychickým a fyzickým problémům. Zvířata prostě nenechávat s dítětem o samotě ani na chvíli. Myslím, že tak malé děti nevnímají tyhle výpady jako něco špatného, prostě se jim jen líbí reakce lidí a zvířat. Já si moc dobře pamatuju, jak jsem jako malá utrhávala pavoukům nohy, kopala do psů a koček, topila žáby. Dnes když si na to vzpomenu, je mi to moc líto. Ale některé děti jsou zkrátka takové. Je to částečně dané i výchovou. Hlavně děti, které často slyší NE, nebo různé poučování co smí a nesmí. Kolikrát, když jsme někde u dětského hřiště nebo v restauraci na zahrádce a slyším na jaké kolikrát nesmysly rodiče říkají dětem NE, nebo nedělej to, udělej tohle, tak se nedivím, co s těch dětí občas vyroste.. Chce to hodně lásky a porozumění.. V jedné knize je to hezky napsané - Chovejme se k dětem jako ke svým dobrým přátelům. I když jsou nešikovní, často výstřední, máme je rádi právě pro jejich jedinečnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
13.8.13 07:45

@terinka4444 tak mě se osvědčilo, když kopal do zvířat jít a vysvětlit, že se pejskům dělá malá, pak jsme spolu pejska hladili a když jsem viděla, že se k němu blíží, usmála jsem se na syna a řekla, ty jdeš udělat pejskovi malá, že? pejsci mají rádi, když se jim dělá malá, i několikrát do hodiny, když kopnul, vzala jsem pejska a dělala mu malá sama a řekla mu pejsek má bebí, to musíme to pejskovi pofoukat, prostě komedie, ale zabralo to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
13.8.13 07:54

@terinka4444 situaci nezavidim, ale dekuju za tve prispevky, mam doma to stejne v blede modrem a okoli si klepe na celo, ze to neni normalni. Sourozence nema, tak ublizuje jen mne - kope, stipe, kouse, haze veci… Vcera me koll, tak jsem ho nechala a odesla, prisel s revem a chtel me obejmout, nechala jsem se a hryzl me do bricha…
Zkouseli jsme toho uz dost, ale zatim nic nezabira. Jinak je taky moc mily a spolecensky.

• Citovat
  • Upravit
Billi
13.8.13 07:57

@zikado u nas sebeposkozovani bylo pul roku. Ted uz jen obcas. Je mu 21 mesicu. Obratil agresi smerem ke mne. :roll:

• Citovat
  • Upravit
6638
13.8.13 07:59
@zlodcera píše:
Je to částečně dané i výchovou. Hlavně děti, které často slyší NE, nebo různé poučování co smí a nesmí. Kolikrát, když jsme někde u dětského hřiště nebo v restauraci na zahrádce a slyším na jaké kolikrát nesmysly rodiče říkají dětem NE, nebo nedělej to, udělej tohle, tak se nedivím, co s těch dětí občas vyroste..

napsala jsi to moc hezky, je to trochu znehodnocení zákazů, my máme ne na zásuvku, silnici a nože. Docela nám to funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
13.8.13 07:59

@kristy84 Neteř taky kousala. Nepomahala domluva ani když jsme dělali, ze jsme smutni. Nakonec pomohlo dvěmi prsty vždy při kousnutí placnout pres tvář tak, aby to moc nebolelo. To plácnutí ji bylo evidentně hodně nepříjemné a nechala toho behem týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
13.8.13 08:13

@suricata Chránit dítě před nebezpečím je samozřejmost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
13.8.13 08:29
@terinka4444 píše:
Tak se přifařím, tak mi řekněte, co udělat, když kope do psa a do kočky, ale kdykoliv se k nim dostane, pes spí, ona k němu dojde a kopne ho, že pes odletí, vysvětluju po dobrém, nadávám, už jsem ve fázi, kdy plácnu po zadku, nic, nic, nic, kope do nich hrozně a začala útočit i na sedmiletou ségru.

Tak mi ho taky „nebijeme“. Už ani on nebije nás :mrgreen: je mu 23 měsíců, když je naštvanej, přijde a řekne- bác a my mu řekneme, že ne, že nás bít nesmí a odejde, sice se třebas vzteká, ale už nebouchne. Já jsem proti plácání :oops:, ale ustoupila jsem v tom, že když kopl do psa, nebo mu šlapal po nohách, dostal po zadku od táy, kterej se fakt zlobil a už to nedělá. chce ji opravdu vynadat, ale nazlobeně a odvést do jejího koutku a opakovat, že pejsek se nebije. Jako psa kopat nenechám, nerada bych, aby mu pak uhryznul nohu. Ségru bije, to mu vynadám a přestane, ale jsou to zmeťouři mrňaví. Kolikrát je mi holky fakt líto, on je hajzlík vztekavej a snaží si na ni vybíjet zlost :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: ale jediné kdy dostal přes zadek bylo právě za psa. Jinak stálé opakování nese svoje ovoce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí