Důsledná výchova v roce a půl

Anonymní
12.8.13 22:17

Důsledná výchova

Mamky, jak vychováváte v roce a půl?
Nás malá dost zkouší, co je povoleno a zakázáno.
Moc dobře rozumí, občas je potřeba trochu houknout.
Horší je, že poslední dobou se vzteká a třeba nás i bouchne.
My nebijeme. Moc se mi líbí knihy od Prekopové.
Někdy nevím co dělat, když nás začne bouchat.
Dekuju za zkusenosti:-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
12.8.13 22:25

Dceři bude rok a půl v září a taky dost zkouší. Slovo „ne“ ji akorát vytočí ke vztekání a běda, jak ji od nějaké činnosti přímo odvedu, to sebou švihne na zem a ječí jak na lesy. Vydržím to jednou, dvakrát ale potřetí prostě dostane na zadek nebo po ruce…pokud bije nás, neoplácím jí to, spíš si s ní přestanu hrát a dělám uraženou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
12.8.13 22:30

Taky si tohle období teď užívám.
Když bouchne, tak mu tu ruku jakoby přitisknu k tělu (ke stehnu většinou), s tvrdým pohledem přímo do očí.
Zatím to celkem funguje, když to zkusí znovu, tak ho posadím od sebe (do rohu gauče třeba) a hru přeruším na chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
12.8.13 22:31

Většinou dostala přes ruku, v případě vzteklého válení po zemi jsem se vždy sebrala a odešla nahoru do ložnice ať se vyvzteká. Celkem brzy zjistila, že tím ničeho nedosáhne

• Citovat
  • Upravit
3118
12.8.13 22:50

Naší malé je taky rok a půl a pokláddám si stejné otázky, jako zakladatelka, až na to, že já teda někdy plácnu přes prdelku, nebo ručičku…Ale obávám se, že žádná z nás tu „recept“ na „správnou“ výchovu nenajde. Každé dítě je jiné a platí na něj něco jiného…Někdy už jsem docela bezradná a vzhledem k tomu, že je to mé první a pravděpodobně poslední dítě, když už opravdu nevím kudy kam, hledám rady…A výsledek? Nikdy jsem nenašla žádnou opravdu účinnou…Člověk by se měl hlavně řídit svým rozumem a doufat, že aspoň něco dělá správně a jednou ze svýho dítěte vychová dobrýho člověka…A i přes chyby, který jako rodiče určitě uděláme, doufám v to, že láska, kterou milující rodiče dávají svýmu dítěti, smaže v očích už dospívajícího a dospělého člověka všechny chyby, kterých se dopustí každý člověk, jak ve výchově, tak v životě…snad i já vychovám jednou ze svojí dcery člověka, který za mnou přijde, svěří se, bude mě navštěvovat se svými dětmi, pokud to tak bude, budu moc hrdá a řeknu si, i kdyby se mi nic jinýho nedařilo, že tohle jsem opravdu zvládla a budu za to moc šťastná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
12.8.13 22:51

Taky to ted dcera zkousi, ja razatne reknu, ze ne, nesmi, pokud to udela znova, tak ji posadim od sebe s tim, ze takhle to nejde..a kdyz to jde do extremu, ze se vzteka az,,padne" na zem a rve do běla, tak ji necham se vyrvat, popripade rve tak dlouho, dokud sama ke me neprijde a ceka pochopeni, pote ji jasne jeste reknu, ze takhle ne a necham at se prituli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69028
12.8.13 22:51

Nojo, vztekaci obdobi zacina. Nebiju ji, ale sama jsem bita. Tak pevne chytnu ruku a durazne domlouvam. A stejne je to vsecko k… ted i kolikrat kdyz se rozhodne nekam nejit, tak si kecne na chodnik a odmita sebou hnout, pri pokusu o odneseni hysterak. Ale uz jsem otrlejsi, rozeznam krik, kdyz ji fakt neco trapi a kdyz to na me jenom zkousi, v tom prvem pripade jsem teda dost odolna, jen cekam, kdy na me sousedi poslou socialku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.8.13 22:52

Tak se přifařím, tak mi řekněte, co udělat, když kope do psa a do kočky, ale kdykoliv se k nim dostane, pes spí, ona k němu dojde a kopne ho, že pes odletí, vysvětluju po dobrém, nadávám, už jsem ve fázi, kdy plácnu po zadku, nic, nic, nic, kope do nich hrozně a začala útočit i na sedmiletou ségru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
12.8.13 22:55

@terinka4444 jo deti a zvirata, to bych mohla vykladat :mrgreen: zalezi jak moc mate trpelive zvire, v nasi rodine jsou to vsechno nastesti klidasi, takze tahani a vypichavani oci psum se vyresila prozatim vrcenim..jedna kocicka uz taky letela vzduchem, ale asi se poucila a uz se nevratila :lol: :oops: nic lepsiho nez domlouvat, vymlouvat me nenapada :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
12.8.13 22:58

@terinka4444 já bych zkusila ignoraci, třeba si tímhle chováním chce vynutit tvoji pozornost. Byla bych razantní a prostě ji poslala někam za dveře a hotovo, to samé, když bude bít sestru, ať se starší prostě zvedne a beze slov odejde a mladší bych si nijak nevšímala…nic jiného mě nenapadá, pokud nepomáhá ani křik či plácnutí po zadku…sice je to negativní pozornost, ale pořád pozornost, takže třeba to bude chtít omezit :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.8.13 23:01

Ty jo, ale ona jim ubližuje hrozně, ona zanoží a vší silou vykopne, až dvoukilový jorkšír letí :zed: :zed: :zed: :zed: já vůbec nevím, co s tím :zed: dneska jsem ji plácla fest, jak jí vystřelila noha, pes letěl, hned jednu chytla, je už bez plen, takže to plesklo, ona ani nezareaguje, otočí se a jde po kočce, ty už ani nechodí chudinky domů, když potřebuju, aby se nažraly, musím zavřít dítě :zed: :zed: :zed: dneska vzala židličku a vší silou s ní třískla naší starší, ta seděla u stolu a malovala si. Tak se k ní nakloním, z oka do oka důrazně říkám, že takhle tedy ne, že má Terinka teď bebí, malá se rozpřáhne a natáhne mi jí po tváři. Se z ní picnu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.8.13 23:03
no mojí pozornost, tu má 20 hodin denně :zed: ty jo, kozoroh jak vyšitý :zed: a když ignotuju, dojde na vymývanou dlažbu, velmi rozvážně, ohne se v pase a třískne čelem o dlažbu, až si zedře čelo 8o tak jak se prvorozená ani jednou nevztekla, měla jsem a mám, naprosto milé vychvané příjemné dítě, tak to druhé je satan.@Verca1989 píše:
@terinka4444 já bych zkusila ignoraci, třeba si tímhle chováním chce vynutit tvoji pozornost. Byla bych razantní a prostě ji poslala někam za dveře a hotovo, to samé, když bude bít sestru, ať se starší prostě zvedne a beze slov odejde a mladší bych si nijak nevšímala…nic jiného mě nenapadá, pokud nepomáhá ani křik či plácnutí po zadku…sice je to negativní pozornost, ale pořád pozornost, takže třeba to bude chtít omezit :nevim: :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
12.8.13 23:05

@terinka4444 tyjo tak to je něco teda 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.8.13 23:09

Abych si na ní teda nestěžovala jen, jinak je to milounké, chytré dítě, je mazlivka, v kuse se usmívá, hraje si, je roztomilá, milounká, společenská, ale tluče nás hlava nehlava. Modlím se, ať to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
12.8.13 23:09
@terinka4444 píše:
Ty jo, ale ona jim ubližuje hrozně, ona zanoží a vší silou vykopne, až dvoukilový jorkšír letí :zed: :zed: :zed: :zed: já vůbec nevím, co s tím :zed: dneska jsem ji plácla fest, jak jí vystřelila noha, pes letěl, hned jednu chytla, je už bez plen, takže to plesklo, ona ani nezareaguje, otočí se a jde po kočce, ty už ani nechodí chudinky domů, když potřebuju, aby se nažraly, musím zavřít dítě :zed: :zed: :zed: dneska vzala židličku a vší silou s ní třískla naší starší, ta seděla u stolu a malovala si. Tak se k ní nakloním, z oka do oka důrazně říkám, že takhle tedy ne, že má Terinka teď bebí, malá se rozpřáhne a natáhne mi jí po tváři. Se z ní picnu :zed:

Ty jo, to je docela masakr teda 8o Fakt nezávidím 8o Moje malá zase všechny kouše a jak, posledne měl od ní synovec pěknou modřinu :roll: Kouše i dospěláky, kolikrát se ke mně přiřítí, vypadá to, že mně chce obejmout, ale prd, čapne a hryzne 8o Normálně aby člověk před ní utíkal :mrgreen: Jako teď se tomu směju, ale taky jsem z toho hotová. Dělá to ve všech možných situacích, když se vzteká, i když se brání, nebo jen tak, pokud je moc rozdováděná…Zatím nepomohlo nic…Pomalu už se s ní bojim do kolektivu a jsem pořád ve střehu, aby neublížila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí