Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Takovou popisovanou dušnost v sedě jsem také před časem určitou dobu měla. V tu dobu jsem jako doplněk stravy brala hořčík, myslím - a i jsem si to vyguglila- že jsem ho měla nadbytek, přestala jsem ho brát a mám po problému.
Já nevím, zdravotnictví dnes stojí prachy, že lidi hledají rady na netu, nebo co? Když ti není dobře, dlouhodobě, tak tady tě nevyléčí, je třeba jít na vyšetření…
Úzkost, astma, problémy se zády, rozedma plic a kdoví co ještě.
Běž k lékaři.
@pannda Mě už dlouhodobě vyšetřují a nezjistila se žádná příčina. Samozřejmě, že jsem dál vyšetřována, ale píšu sem abych se o tom s někým pobavila, o zkušenostech, ne si určit diagnózu.
@mamoch To já si zase myslím, že ho mám nedostatek, díky nekončící únavě. ![]()
@bedrunkav Jestli, tak jsem ho prodělala nevědomky. Ale dušnost mě trápí už nějakou dobu, byla jsem na RTG, spirometrie, krev, vše v pořádku, jen poslední dobou se to nějak zhoršilo.
@Anonymní píše:
@bedrunkav Jestli, tak jsem ho prodělala nevědomky. Ale dušnost mě trápí už nějakou dobu, byla jsem na RTG, spirometrie, krev, vše v pořádku, jen poslední dobou se to nějak zhoršilo.
no tak pokud máš negativní testy, tak ti zbývá ta úzkost, repsektive panická porucha, když to vnímáš jen přes tělo a zatím to nemáš propojené s emocemi. Dušnost, bolesti hlavy, únava, bušení srdce - to jsou klasické příznaky.
Řešením je psychoterapie a postupně rozputit tu hradbu mezi halvou, emocemi a tělem, aby to fungovalo jak má, ne aby se ti emoce musely projevovat takhle radkálně skrze tělo, aby sis toho začala vůbec všímat.
Antidepresiva to můžou zmírnit, ale bez psychoterapie neporozumíš kořenům a hodně těžko se ti bude hledat cesta ven.
@Ou Děkuji ti za názor, ale panická ataka to v tomhle případě není. Trpím na ně už dlouho, takže znám průběh a dokážu rozeznat dušnost spojenou s atakou. Tohle je taková jiná dušnost od té panické..
Samozřejmě tomu moje psychika nepřidává.
Zdravím všechny!
Chci se s někým pobavit a poradit se o dlouhodobějších zdrav. problémech.
Trápí mě dušnost, jestli je to přesná specifikace mého problému nevím, ale těžko se mi dýchá, jako kdyby mi někdo seděl na zádech či hrudi. Zpozorovala jsem, že mě to víc trápí, když jsem o záda opřená, ale nevím zdali si to jen nevsugerovávám.
K tomu mě trápí motání hlavy, občasné bušení srdce a nevysvětlitelná únava.
Vím, že to jsou dost rozsáhlé příznaky a můžou značit každý druhý zdrav. problém. Ale zajímalo by mě, co vše by mohlo tyhle stavy zapříčinit. Máte podobné zkušenosti? Popřípadě přišli vám na něco konkrétního?