Duster nebo ojetá Octavie?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Černé ovce, co mají Dacii? Vždyť Dacia je u nás ta nejprodavanejsi znacka, když se nepočítají firemní vozy. Že takovou věc někdo vůbec řeší… Šla bych do nového vozu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme dustera..a jsem spokojení..a je mi jedno jestli si někdo myslí že jsme černé ovce, protože všichni ji mají..
moc jich teda po městě nevídám
jo a máme novou, čekali jsme na ní pul roku..přišla rovnou z výroby
- Citovat
- Upravit
@smurfka píše:
Máme dustera..a jsem spokojení..a je mi jedno jestli si někdo myslí že jsme černé ovce, protože všichni ji mají..moc jich teda po městě nevídám
Jo aha, myslíš, že tím myslí, že dusterů jezdí moc?
Ano, je jejich hodně, protože je to praktické auto
i my ho máme s nijak jsem se nad tím nezamýšlela
Ojetá auta nesnáším, vždycky je v nich nějaká zdrada ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu, co myslíš s tou Dacií
A musím říct, že ve vašem případě bych do ní nešla. A asi bych ani nekupovala Oktávku za půl mega. Jestli převážně jezdíte těch 15 minut po vykráglované silnici ráno tam a večer zpět, zvolila bych nějaké levnější ojeté auto a počítala s tím, že to bude třeba na 5 let. Ničit si nové či zánovní drahé auto, bych takhle fakt nechtěla. A volte benzín, ne naftu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždyť všichni mají spíše Octavie ne?
a my máme taky, ojetou, dovezenou z Německa. V perfektním stavu, vel. nám vyhovuje. Stála nás 150 tisíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl tak pochopila jsem to tak..
jinak nevím co by tím měla na mysli s černou ovcí.
![]()
taky jsme měli celý život ojeté auta..furt se do nich strakali prachy, každý rok, min 20 tisíc..max ani nejde říct..takže nakonec cena nového vozu i se zárukou.. šla bych nového auta, navíc pokud je to cenově stejné..neřeknu kdyby měli jít do ojetého protože by ušetřili třeba sto táců…ale takhle jasně nové
- Citovat
- Upravit
@smurfka Myslím, že tím měla na mysli že se jedná o levná a ne úplně kvalitní auta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V dnešní době ideálně nový auto v záruce, zaplatit záruku na pět let, pak prodat a koupit opět nový auto. Máme auta na operativní leasing, takže každý rok až dva nový auto. Na můj vkus se u těch aut projevilo až moc závad a to nejsou auta do půl milionu, ale cenově podstatně více. Co se bude na autě sypat po záruce, to ví bůh…
- Citovat
- Upravit
Ahoj zakladatelko,
cizí rady jsou v tomhle složité, obě možnosti si vyzkoušejte, jak se do auta vejdete, jak se vám řídí…
Máte docela dobrý rozpočet, takže výběr máte široký a být vámi, podívám se třeba po skladových vozech (VW Golf Variant, Seat Leon ST), které se díky příchodu nové generace doprodávají za opravdu dobré ceny, přičemž zmíněný Seat a VW jsou technicky shodné s Octavií (platforma, motory). Případně bych se vůbec nebál podívat po jiných automobilkách, ony i ty Kie a Hyundaie udělají velmi dobrou práci a spolehlivostí jsou na tom lépe, než mnohé lépe znějící značky.
U ojeté Octavie bych vybral nějakou se zárukou z továrního programu Škoda Plus. Záruky jsou až čtyřleté a šíří shodné jako u nových vozů.
Zmiňovaný Duster určitě udělá dobrou službu také. Co je určitou slabinou Dacie jsou výsledky crashtestů - najděte si na stránkách euro encap.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych nebrala ani jedno. Dacia je hroznej šunt (ti co ji mají prominou) a Škodovky jsou předražený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stála jsem před podobným rozhodnutím a Dustera jsem nekoupila. Stačila zkušební jízda, levné plasty, že to je nic moc kvalita bylo poznat. Vybrali jsme nového Rapida a jsme naprosto spokojení. Děti máme podobně staré, jezdíme s ním stanovat a to je spousta krámů
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začala bych tím, co mají ta auta za motor (diesel/benzin, objem) jeho spolehlivost, zrychlení, jakou to má spotřebu, bezpecnost. Pokud bych měla kupovat nove/novější auto, tak bych se vyhla evropským značkám (klidně nacpou 1.2 litr motor i do SUV), za mě by to byl hybrid od Toyoty. Když si nemůžeš odečíst DPH, tak bych nebrala ani nové auto, to je nejhorší „investice“. Jinak Duster není vůbec spatny auto, měla jsem ho půjčené v Maroku, na jejich rozbitých silnicích byl super a zvládl i jízdu v po písku v pousti (žádné velké duny, to ne, ale když jsme potřebovali přejet do kempu pár km od vesnice na začátku pouště, tak docela dobry - to by oktavka nedala)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud by nize uvedeny tip nepohorsoval manzela, Vas i Vase okoli, pak bych za predpokladu, ze vyhovi Vasim pozadavkum na pohodli, prostor… volil na tyto kratke trasy neco takoveho (sam jsem majitelem).
https://www.mobile.de/…trol/vhc:car, srt:price, sro:asc, ms1:24100_27_plug, cnd:used/pg:vipcar/292024005.html
Toyota Prius 1.8 Plug-in
https://www.rac.co.uk/…n-2012-2015/
Pravidelne obsazuje nejvyssi pricky v testech spolehlivosti, poruchovost minimalni, vysoka bezpecnost v crash testech, neznicitelny automat.
Idealni by byl v pripade, ze mate moznost dobijeni z levnejsiho nocniho proudu, jestlize uvazujete o fotovoltaickych panelech nebo je dokonce mate, pak by to bylo dalsi velke plus.
Po strance ekonomicke-akumulator postaci na cca 20 km, nabiji se i z bezne zasuvky 230 V. V mem pripade jezdim take vpodstate denne z vesnice do mesta plus obcasne delsi cesty po republice. Prumerna spotreba 2 l/ 100 km plus cca 12 kWh / 100 km z vlastni fotovoltaiky.
Cena v pripade prodeje klesa u techto ojetin velmi pomalu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jake parametry ma ta ojeta Octavie? To asi moc jeta nebude, kdyz je za 450tis ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všichni, měla bych dotaz. S manželem přemýšlíme jaké auto do budoucna, nyní vlastníme Citroen Xsara Picasso rok výroby 2004, máme dvě děti - 3 a 5 let, jsme na vážkách mezi dvěma auty. Buď úplně nového Dustera 110Kw 4×2 v plné výbavě, v záruce…nebo ojetou Octavia v podobné ceně (450 tis.), ale s tím že by člověk měl samozřejmě v autě daleko více těch jejich technologických serepetiček (ale samozřejmě větší šanci že se něco brzo posee).
Bydlíme na menší vesnici, dojíždíme zhruba 15 minut do města, kde s manželem pracujeme a ta cesta není žádná sláva, samé vyplněné díry a po zimě to je jako slalom mezi nimi. Co myslíte? Vyplácí se dnes koupit radši ojeté auto, ale se vším všudy nebo úplně nové auto, které bude v záruce, ale bude ty černé ovce, co mají DACII?
Nebudeme si nic nalhávat, ale ty naše cesty stojí za pd, tak aby se z toho Octavie nerozsypala po pár kilometrech. Napište kdyžtak nějaké zkušenosti s ojetými Octaviemi, kolik jste měli najeto když jste kupovali nebo popřípadě úplně novými Dustery.