Duster nebo ojetá Octavie?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.2.20 10:50

Duster nebo ojetá Octavie?

Ahoj všichni, měla bych dotaz. S manželem přemýšlíme jaké auto do budoucna, nyní vlastníme Citroen Xsara Picasso rok výroby 2004, máme dvě děti - 3 a 5 let, jsme na vážkách mezi dvěma auty. Buď úplně nového Dustera 110Kw 4×2 v plné výbavě, v záruce…nebo ojetou Octavia v podobné ceně (450 tis.), ale s tím že by člověk měl samozřejmě v autě daleko více těch jejich technologických serepetiček (ale samozřejmě větší šanci že se něco brzo posee). :lol: Bydlíme na menší vesnici, dojíždíme zhruba 15 minut do města, kde s manželem pracujeme a ta cesta není žádná sláva, samé vyplněné díry a po zimě to je jako slalom mezi nimi. Co myslíte? Vyplácí se dnes koupit radši ojeté auto, ale se vším všudy nebo úplně nové auto, které bude v záruce, ale bude ty černé ovce, co mají DACII? :nevim: Nebudeme si nic nalhávat, ale ty naše cesty stojí za pd, tak aby se z toho Octavie nerozsypala po pár kilometrech. Napište kdyžtak nějaké zkušenosti s ojetými Octaviemi, kolik jste měli najeto když jste kupovali nebo popřípadě úplně novými Dustery.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
3.2.20 10:57

Černé ovce, co mají Dacii? Vždyť Dacia je u nás ta nejprodavanejsi znacka, když se nepočítají firemní vozy. Že takovou věc někdo vůbec řeší… Šla bych do nového vozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.2.20 11:00

Máme dustera..a jsem spokojení..a je mi jedno jestli si někdo myslí že jsme černé ovce, protože všichni ji mají.. :nevim: moc jich teda po městě nevídám :mrgreen: jo a máme novou, čekali jsme na ní pul roku..přišla rovnou z výroby

• Citovat
  • Upravit
36556
3.2.20 11:03
@smurfka píše:
Máme dustera..a jsem spokojení..a je mi jedno jestli si někdo myslí že jsme černé ovce, protože všichni ji mají.. :nevim: moc jich teda po městě nevídám :mrgreen:

Jo aha, myslíš, že tím myslí, že dusterů jezdí moc?

Ano, je jejich hodně, protože je to praktické auto :nevim: i my ho máme s nijak jsem se nad tím nezamýšlela

Ojetá auta nesnáším, vždycky je v nich nějaká zdrada :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.2.20 11:04

Chápu, co myslíš s tou Dacií ;) A musím říct, že ve vašem případě bych do ní nešla. A asi bych ani nekupovala Oktávku za půl mega. Jestli převážně jezdíte těch 15 minut po vykráglované silnici ráno tam a večer zpět, zvolila bych nějaké levnější ojeté auto a počítala s tím, že to bude třeba na 5 let. Ničit si nové či zánovní drahé auto, bych takhle fakt nechtěla. A volte benzín, ne naftu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
3.2.20 11:05

Vždyť všichni mají spíše Octavie ne? :mrgreen: a my máme taky, ojetou, dovezenou z Německa. V perfektním stavu, vel. nám vyhovuje. Stála nás 150 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.2.20 11:07

@Bábrdl tak pochopila jsem to tak.. :nevim: jinak nevím co by tím měla na mysli s černou ovcí.
:think:

taky jsme měli celý život ojeté auta..furt se do nich strakali prachy, každý rok, min 20 tisíc..max ani nejde říct..takže nakonec cena nového vozu i se zárukou.. šla bych nového auta, navíc pokud je to cenově stejné..neřeknu kdyby měli jít do ojetého protože by ušetřili třeba sto táců…ale takhle jasně nové

• Citovat
  • Upravit
53190
3.2.20 11:08

@smurfka Myslím, že tím měla na mysli že se jedná o levná a ne úplně kvalitní auta ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.2.20 11:09

V dnešní době ideálně nový auto v záruce, zaplatit záruku na pět let, pak prodat a koupit opět nový auto. Máme auta na operativní leasing, takže každý rok až dva nový auto. Na můj vkus se u těch aut projevilo až moc závad a to nejsou auta do půl milionu, ale cenově podstatně více. Co se bude na autě sypat po záruce, to ví bůh…

• Citovat
  • Upravit
10243
3.2.20 11:12

Ahoj zakladatelko,
cizí rady jsou v tomhle složité, obě možnosti si vyzkoušejte, jak se do auta vejdete, jak se vám řídí…
Máte docela dobrý rozpočet, takže výběr máte široký a být vámi, podívám se třeba po skladových vozech (VW Golf Variant, Seat Leon ST), které se díky příchodu nové generace doprodávají za opravdu dobré ceny, přičemž zmíněný Seat a VW jsou technicky shodné s Octavií (platforma, motory). Případně bych se vůbec nebál podívat po jiných automobilkách, ony i ty Kie a Hyundaie udělají velmi dobrou práci a spolehlivostí jsou na tom lépe, než mnohé lépe znějící značky.
U ojeté Octavie bych vybral nějakou se zárukou z továrního programu Škoda Plus. Záruky jsou až čtyřleté a šíří shodné jako u nových vozů.
Zmiňovaný Duster určitě udělá dobrou službu také. Co je určitou slabinou Dacie jsou výsledky crashtestů - najděte si na stránkách euro encap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
3.2.20 11:15

Já bych nebrala ani jedno. Dacia je hroznej šunt (ti co ji mají prominou) a Škodovky jsou předražený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3527
3.2.20 11:18

Stála jsem před podobným rozhodnutím a Dustera jsem nekoupila. Stačila zkušební jízda, levné plasty, že to je nic moc kvalita bylo poznat. Vybrali jsme nového Rapida a jsme naprosto spokojení. Děti máme podobně staré, jezdíme s ním stanovat a to je spousta krámů :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
3.2.20 11:37

Začala bych tím, co mají ta auta za motor (diesel/benzin, objem) jeho spolehlivost, zrychlení, jakou to má spotřebu, bezpecnost. Pokud bych měla kupovat nove/novější auto, tak bych se vyhla evropským značkám (klidně nacpou 1.2 litr motor i do SUV), za mě by to byl hybrid od Toyoty. Když si nemůžeš odečíst DPH, tak bych nebrala ani nové auto, to je nejhorší „investice“. Jinak Duster není vůbec spatny auto, měla jsem ho půjčené v Maroku, na jejich rozbitých silnicích byl super a zvládl i jízdu v po písku v pousti (žádné velké duny, to ne, ale když jsme potřebovali přejet do kempu pár km od vesnice na začátku pouště, tak docela dobry - to by oktavka nedala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
3.2.20 11:47

Pokud by nize uvedeny tip nepohorsoval manzela, Vas i Vase okoli, pak bych za predpokladu, ze vyhovi Vasim pozadavkum na pohodli, prostor… volil na tyto kratke trasy neco takoveho (sam jsem majitelem).

https://www.mobile.de/…trol/vhc:car, srt:price, sro:asc, ms1:24100_27_plug, cnd:used/pg:vipcar/292024005.html

Toyota Prius 1.8 Plug-in

https://www.rac.co.uk/…n-2012-2015/

Pravidelne obsazuje nejvyssi pricky v testech spolehlivosti, poruchovost minimalni, vysoka bezpecnost v crash testech, neznicitelny automat.
Idealni by byl v pripade, ze mate moznost dobijeni z levnejsiho nocniho proudu, jestlize uvazujete o fotovoltaickych panelech nebo je dokonce mate, pak by to bylo dalsi velke plus.
Po strance ekonomicke-akumulator postaci na cca 20 km, nabiji se i z bezne zasuvky 230 V. V mem pripade jezdim take vpodstate denne z vesnice do mesta plus obcasne delsi cesty po republice. Prumerna spotreba 2 l/ 100 km plus cca 12 kWh / 100 km z vlastni fotovoltaiky.
Cena v pripade prodeje klesa u techto ojetin velmi pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
3.2.20 12:04

A jake parametry ma ta ojeta Octavie? To asi moc jeta nebude, kdyz je za 450tis ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat