Důvěřivé dítě 2,5

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.6.21 16:47

Důvěřivé dítě 2,5

Ahoj, mám 2,5 letého syna. Je učenlivý, hodný, aktivní ale samozřejmě zlobit umí taky. Ale co mi vrtá hlavou. Syn je celkem důvěřivý. Př. jsme na pískovišti a nějaká maminka řekne svému dítěti pojď Pepíčku sesbírat bábovky půjdeme domů, Pepíček nereaguje a náš syn se zvedne a jde okamžitě pomáhat. Dnes jsme byli u doktorky a potřebovala vyměnit papíry do tiskárny a řekla mu pojď se mnou vyměníme je spolu. A on šel. Jo je to hezké, že pomáhá, ale trochu se bojím, aby ho pak nezneužívali ve školce, nebo někdo na ulici. Jsme tedy 100% času spolu, sám nikam nechodí (což je ve 2,5 letech normální :lol: ). Jak ho naučit trochu obezřetnosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
3.6.21 16:50

Tak malé dítě je ochotné pomáhat. Když mu pak dotyčný poděkuje, nepřijde mi to jeko zneužívání jeho dobroty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.21 16:53
@Russet píše:
Tak malé dítě je ochotné pomáhat. Když mu pak dotyčný poděkuje, nepřijde mi to jeko zneužívání jeho dobroty.

Ne já to nemyslím špatně vůči nikomu. Ony ho třeba ty maminky na hřišti nenutí aby to dělal. Jsou vzdy jen překvapené, že se zvedne a jde pomoct. Ale spíš mi jde o nějaké úchyly apod. Ale jsem pořád s ním, tak snad bych si něčeho všimla. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
53518
3.6.21 16:56
@Anonymní píše:
Ne já to nemyslím špatně vůči nikomu. Ony ho třeba ty maminky na hřišti nenutí aby to dělal. Jsou vzdy jen překvapené, že se zvedne a jde pomoct. Ale spíš mi jde o nějaké úchyly apod. Ale jsem pořád s ním, tak snad bych si něčeho všimla. :nevim:

Předně je malý a ochotný pomáhat. Nez bude v dosahu úchylů, kterých zas po ulicích tolik nechodí, bude vědět, že ne každý to s ním myslí dobře a taky už nebude tak ochotný. Na pískovišti vídám hlavně holčičky, jak ochotně pomáhají uklízet. Je to asi prostě v nich, smysl pro pořádek. Odmala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.21 16:58
@Russet píše:
Předně je malý a ochotný pomáhat. Nez bude v dosahu úchylů, kterých zas po ulicích tolik nechodí, bude vědět, že ne každý to s ním myslí dobře a taky už nebude tak ochotný. Na pískovišti vídám hlavně holčičky, jak ochotně pomáhají uklízet. Je to asi prostě v nich, smysl pro pořádek. Odmala.
:lol: tak u nás jsou na hřištích ujecene a docela zle holčičky. Kluci jsou většinou v klidu. Ale o tom jsem se bavit nechtěla. :lol:
  • Citovat
  • Upravit
Modrásek modrý
3.6.21 16:58

,,Trochu se bojím, aby ho pak nezneužívali ve školce, nebo někdo na ulici,,

Přijde mi brzy dělat si s tím starosti v 2.5 letech. A že jde pomoci v uvedených případech vidím jako normální.

Příspěvek upraven 03.06.21 v 17:00

• Citovat
  • Upravit
33005
3.6.21 16:59

Počkej 4 roky a pomáháni ho přejde. :mrgreen:

Ve školce ho nikdo zneužívat nebude a az doroste tomu, aby chodil někde sám, tak už nebude blbouckej a bude poučený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.21 17:00
@Svistice píše:
Počkej 4 roky a pomáháni ho přejde. :mrgreen:Ve školce ho nikdo zneužívat nebude a az doroste tomu, aby chodil někde sám, tak už nebude blbouckej a bude poučený.

Dobře, uklidnila jsi mě :lol: dekuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
53518
3.6.21 17:02
@Anonymní píše: :lol: tak u nás jsou na hřištích ujecene a docela zle holčičky. Kluci jsou většinou v klidu. Ale o tom jsem se bavit nechtěla. :lol:

Tvoje rodičovská role je v tom, že bys ho měla vystavovat výzvám a tiše být v pozadí. On si musí místo ve skupině vybudovat sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20861
3.6.21 17:13
@Anonymní píše:
Ne já to nemyslím špatně vůči nikomu. Ony ho třeba ty maminky na hřišti nenutí aby to dělal. Jsou vzdy jen překvapené, že se zvedne a jde pomoct. Ale spíš mi jde o nějaké úchyly apod. Ale jsem pořád s ním, tak snad bych si něčeho všimla. :nevim:

A kolik těch uchylu asi je? Neřeš teďka televizi, kde ti řeknou o každým jednom z celé republiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.6.21 17:18

Takto male dite MA mit duveru v cely svet, verit, ze je to dobre a prijemne misto.
Obezretnost prijde pozdeji.
Jsou to vyvojove faze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.21 17:29
@Russet píše:
Tvoje rodičovská role je v tom, že bys ho měla vystavovat výzvám a tiše být v pozadí. On si musí místo ve skupině vybudovat sám.

To taky dělám. ;)

• Citovat
  • Upravit
15148
3.6.21 17:30

Je to normální a vyroste z toho, jeste budeš vzpomínat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.21 17:35
@Lucie_Sx píše:
Takto male dite MA mit duveru v cely svet, verit, ze je to dobre a prijemne misto.
Obezretnost prijde pozdeji.
Jsou to vyvojove faze.

Ok, dobře. Nebudu mu do toho tedy zasahovat. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3745
3.6.21 17:41
@Anonymní píše: :lol: tak u nás jsou na hřištích ujecene a docela zle holčičky. Kluci jsou většinou v klidu. Ale o tom jsem se bavit nechtěla. :lol:

Docela zle holčičky?!? To snad ne.. Já mám oduceno přes 10 let, za tu dobu jsem poznala stovky dětí, každé bylo jiné, originální, ale žádné nebylo zlé.. A tvrdit
o malých holčičkach, že jsou docela zle? No, odvážné tvrzení, přesto si stojím za svým, že děti ani zvířata prostě nejsou zle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí