Máme šikovné dětičky

Anonymní
31.5.21 13:02

Mame sikovne deticky

Ahoj mamky, stale tu jen ctu, co deti nedělají a s čím maji problém, tak co se taky zaměřit na to, co ty nase sikulky umi.. A zamyslet se nad tím, ze jsou vlastne moc sikovne, na to, jak jsou malicke. Taky máme problém s jidlem, pitim, nocnikem.. Ale to se vse naučí.

Nase holcicka bude mit za chvili 17 mesicu a i kdyz některé děti určitě umeji i vice veci a rozumějí vice vecem, tak pro me je moc sikovna.

Umi říct asi 13 slov ( nejradsi ma auto), umi zvuky asi 5 zviratek, umi ukazat, kde ma ocicka, nosanek, pusinku apod.
Porad si snazi obout backurky :) umi paci, paci, papa, indiana, jak je velika, meleme, meleme, varila mysicka.
Moc rada si hraje s piankem, staví kostky a vklada tvary. Rada povozi i panenku v kocarku, da ji ham a na nocnik, pohoupe v houpačce, kdyz ji reknu. Rada take ukazuje v knížce a na vse se pta co to je.

Rozumi - jdeme si umyt rucicky, jdeme se koupat, jdeme papat, jdeme ven ( to jde ke dverim), vyhodime do kose, dej do pračky, kdyz se ji chce, tak přinese, co zadam a i po sobe uklidí, zalejeme kyticku, utri si pusinku, rucicky, pipinku, uces vlasky, na jmeno většinou reaguje, ale venku me ma docela na haku :) na veci, ktere ji ukazuji se koukne, ale taky nekdy na to prdi - a myslim, ze je určitě zdrava :)

A ted mi zacala brat po koupání olejicek, vezme mi ruku, otoci dlani nahoru a nalejva olejicek.. To je moc roztomily..a bepanthenem mi maze tvare 🤣

A vic uz se asi rozepisovat nebudu :) Tak co vaše podobné stare dětičky?

Takze, uzivejme si dětičky, radujme se z toho co umi a zbytecne neresme, co nedelaji.. Resit se ma az případně, kdyz se prokaze skutečně problém.
Pekny den🌺

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
31.5.21 13:16

Já mám teda holčičku starší- 4 roky. A jako jak pořád posloucham (a kolikrát i vidim) jak si kamarádky stěžují, že jim děti zlobí, vztekaj se, perou, tak to u své dcery neznám. Je hrozně hodná, poslušná. Ve školce jí pořád chválí jak je šikovná. Fakt si nemám na co stěžovat, neznám ani že by měla špatnou náladu, pořád je veselá. Je teda oproti jiným dětem na hřišti hrozně živá. Zároveň se ale dokáže na chvilku postarat o sestřičku, když třeba vařím. Přinese plenku, opláchne dudlíka, dá napít, zkouší jí nakrmit. dává na ní pozor i venku. Taková malá chůva a já nemám strach jí nechat s druhou dcerou na chvilku samotnou v pokojíčku :D teď se naučila sama dělat kotoul na tyči, zkouší hvězdu, udělá 4 kotrmelce za sebou. Ráda zpívá, tančí. Jediný problém je s jídlem, protože dostat do ní jídlo je akce na dvě hodiny :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13967
31.5.21 13:33

Mám 2 deti dceři je 4,5 a je hooodne upovidana, vůbec se nestydí a hned se da s každým do řeči, usmívá se a pořád zdraví. Už několik lidí nás doběhlo, když jsme šli kolem, jen aby mi řekli, že jim dcera zlepšila den(pozdrav, úsměv). Syn (16 měsíců) je takový maly koumák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
31.5.21 13:36

Moje tezce autisticke pubertalni dite zvladlo dnes odber krve. Zni to jako ze to nic neni, ale je to megauspech pro me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.21 13:40

@Pidulka1991 to je mily, taky mam takovyho smiska, tak doufám, ze az bude starsi bude pořád :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.21 13:41

@Tarjei a o tom to je! Člověk musi hledat i radosti a ne jen strasti. Určitě to nemate snadné

• Citovat
  • Upravit
16125
31.5.21 13:43
@Tarjei píše:
Moje tezce autisticke pubertalni dite zvladlo dnes odber krve. Zni to jako ze to nic neni, ale je to megauspech pro me.
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
31.5.21 14:23
@Tarjei píše:
Moje tezce autisticke pubertalni dite zvladlo dnes odber krve. Zni to jako ze to nic neni, ale je to megauspech pro me.
:hug: :kytka: to je úžasné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
31.5.21 14:40

Devcata dekuju, on kdyby se rozhodl, ze nebude drzet, tak ho neudrzime ani omylem. Ale vedel den predem, co se bude dit, mel to na obrazkovejch kartickach. A slibenou odmenu…trochu hlucel a stipal me ale dali jsme to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
31.5.21 15:38
@Tarjei píše:
Devcata dekuju, on kdyby se rozhodl, ze nebude drzet, tak ho neudrzime ani omylem. Ale vedel den predem, co se bude dit, mel to na obrazkovejch kartickach. A slibenou odmenu…trochu hlucel a stipal me ale dali jsme to :D

Je to paráda a vážně to není nic jednoduchého. Ale to víš sama nejlépe. Jste úžasní, že jste to zvládli. I odběrová sestřička je dobrá. Jednou jsem byla svědkem, kdy odběrová sestra asi 4-5 leté dítě tak psychicky u odběru deptala, že se mi chtělo brečet s tím dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
31.5.21 15:42

@janickaIII ahaaa naka vyhorela blbka asi…diky, mam radost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.21 16:06

Naše pětiletá je velmi laskavá k menším dětem, včetně svých sourozenců. Rozdělí se, ustoupí… Chápe, že oni jsou menší (i když já jsem jí to nikdy neříkala, že musí, protože jsou menší), leccos jim promine. O vlastní iniciativě je hlídá v MHD, když přecházíme přes silnici, upozorňuje mě, že batole prchá nebo se nějak ohrožuje.
Je fakt chytrá, v PPP jí naměřili IQ přes 130,kolem dvou let znala všechna písmena, čísla ještě dřív včetně toho, co ty znaky znamenají, ve třech letech pečlivě odpocitala sedmnáct dinosaurů.

Nás prostřední je zlaté dítě, hrozně klidné, je mu 3,5, ale zabaví se sám na hodinu i dvě. Je zcela nekonfliktní k cizím dětem, najde na hřišti chlapečka, půjčí mu svoje auto a hrajou si bez jediného sporu desítky minut.

Nejmenší čerstvě dvouletá je fakt šikovná na různá jezdidla, od roka a půl jezdila po chodníku na dětské koloběžce s trema koleckama, teď ji umí i funkčně zabrzdit slapnutim dozadu na brzdu. Ještě ke všemu je mrnava, takže to vypadá dost dobře, často se mě lidi ptají „jezis a kolik jí je?“

Všechny děti se k sobě chovají nadstandartne dobře, myslím, mají se fakt rádi. Všichni milují knihy a i ta nejmenší si je sama prohlíží, číst si nechají klidně hodinu.

Pak máme stejně dlouhý seznam problémů, ale ty teda dle zadání opomíjím :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí