Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jedině si s ním promluvit. U nás to strašně pomohlo. Taky chodí pozdě domů, ale chápe, že s bubnem a malým dítětem chci dělat taky něco jiného než uklízet. Pomáhá mi jak to jde…a taky ví, že jde v životě o víc než o uklízení
Nebo jsi prostě hold ten méně pořádný typ jako já, kterému se ta čistota hůř udržuje, kor děcka, to je u nas nekonečné uklízení…ale snad takovou si tě bral, ne? Promluv si s ním, řekla bych rezolutně, že pokud je to takový problém, at ti tedy víc pomáhá. Že chodí do práce - to at se na mě nikdo nezlobí, ale to je jeho jediná činnost, 80% lidí až tak nedře a po večeři stahnout podlahu, zamest nebo naskladat myčku
Musíš mu to ale říct, mluvit s ním…ale z toho co píšeš je asi problém taky v lehké lenosti a dominanci tvého muže (o děti se nestarám, to dělá babi, nevařím a vyžaduji dokonalost)
A to je blbé ![]()
@Anonymní píše:
Manzel chodi do prace do 7 do vecera, jezdi na 8 hodinu, takze jsem na ne sama, starsi ted chodi do skolky, vyzvedavam ji v pul 3, s malym jsem doma porad. dvakrat v tydnu mam na 4 hodiny hlidani, ale to se ucim do skoly nebo jedu nakoupit. jinak manzel v podstate s domacima pracema nepimaha, mam pocit, ze si mysli, ze si cely den valim sunky.ja ani nechci, aby pomahal, ma to v praci taky narocny, ale ty jeho kontroly a neustale vycitky me nici. jestli to takhle pujde dal, tak uz to nevydrzi. cejtim se jak kontrolovana a neschopna smudla.
Tak udělej vše proto, aby jsi se necítila, jako kontrolovaná a neschopná šmudla. Jsi služka nebo partnerka? Zatím to první, dle Tvých slov. Nechápu ženské, co si takové věci nechají líbit, jak Ti tady radila @LadyTommy prostě mu nech děti a jdi se bavit na pár hodin a jsem zvědavá, jak bude uklizeno, navařeno, atd až příjdeš dom. V některých věcech musíš být nekompromisní. Nesnesla bych, aby mě chlap po jeho příchodu něco neustále vyčítal, otravovalo by mě to život, takže bych při první výtce jemu dala dost důrazně najevo, že takhle se na mě nesmí. Nesmíte si to nechat líbit. V dnešní době je úcta v partnerství opravdu asi něco vyjímečného, nebo nevím…
![]()
Tak jsem pre přečetla celou diskusi a hned jak se můj muž vzbudí musím mu říct jak ho miluji.On uklízí, vaří, a malého se staral úplně stejně jako já. Když jeden vidí nepořádek jde a uklízí ho. Bydlíme v bytě oba tak ho oba i uklizime.Syna jsme si udělali oba tak se o něj také oba staráme. ![]()
@Anonymní píše:
Chlapi si vse predstavuji jak Hurvinek valku.Vsak pojem materska dovolena vymyslel beztak chlap.Me to jako dovolena neprijde vubec. A to jsem na ni 3mesice necele. Kolikrat nestiham jit ani na wc.Ja jsem doma kvuli miminku ne abych skakala chlapovi kolem prdele. Jenze taky jde nas slavnej vztah s pritelem do kytek no.On mi pomaha o vykendu jenze da to pocitit.
Jinej by ti nepomoh ty jsi doma, jinej chlap neprebaluje to jsou jeho slova. Nejhorsi ze clovek nevi do ceho jde dopredu.Kdyz jsem chodila do prace uklizely jsme oba. Jenze ted jsem preci na,,dovolene" tak kdyz pomuze je to nadstandard s vycitkama.
Klidně dej můj příspěvek tomu tvému chytrolínovi přečíst - můj chlap chodí do práce, od osmi do sedmi, vydělává slušně, práci má nenáročnou fyzicky, o to více musí myslet a má taky zodpovědnost. Ale vyčítá si pokud přijde pozdě (někdy chodí i po sedmé) a nestihne malého okoupat. Mrzí ho to, protože svého syna miluje a nic mu nepřijde přirozenější než trávit s ním čas. Přebaluje běžně, sám se s ním nabídne jít na procházku, hraje si s ním, večer ho nemá problém uspat - střídáme se. Kromě toho sám vytře, když vidí, že je potřeba, nebo vyluxuje přes víkend. Udělá co je potřeba a dělá to bez keců. Já zas ráda uvařím co mu chutná, nechám ho vyspat, koupím něco, co mu udělá radost…Vždyť jsme rodina, dítě jsme si přáli společně, tudíž se o všechny starosti i radosti dělíme. Automaticky. Bez nějakých debilních poznámek
U mě je každý chlap, který tohle nechápe obyčejný zadubenec, kterého bych jako partnera nesnesla. Ten zakladatelčin by byl pravděpodobně vypakovanej do týdne ![]()
By mě zajímalo, jestli bývá ten zakladatelčin přes víkend doma? On nevidí ten běžný den? Nebo ho vidět nechce? Jakože taky ráda udělám svému příteli radost dobrou večeři, taky mu ji denně chystám, ale s předkrmem a polévkou?
To jako standardně? Kdyby to ocenil, tak možná jednou týdně
Při sprostých kecech bych mu řekla, že už se nemůžu dívat, jak ho irituje ten nepořádek, tak radši nevařím a dostal by chleba s máslem a vodu z kohoutku ![]()
Kde na tyhle „dárečky“ chodíte… ![]()
Příspěvek upraven 01.02.14 v 09:02
@kolmenka píše:
Tak jsem pre přečetla celou diskusi a hned jak se můj muž vzbudí musím mu říct jak ho miluji.On uklízí, vaří, a malého se staral úplně stejně jako já. Když jeden vidí nepořádek jde a uklízí ho. Bydlíme v bytě oba tak ho oba i uklizime.Syna jsme si udělali oba tak se o něj také oba staráme.
mám to úplně stejně. manžel by si zkusil kritizovat jednou…
zakladatelko, musíš se prostě ozvat. nejlepší by bylo nechat manželovi děti chvíli na starost. ale s jeho přístupem, že je vezme k babičce, to není reálné. pak bych asi vzala léčbu šokem - buď bude navařeno nebo uklizeno. a teda smekám před tím večerním servisem - u nás se jí studené večeře, manžel si většinou i něco připraví sám. Pravda je, že oba už chodíme do práce. ale i když jsem byla doma, tak teplá večeře byla, když se mi chtělo vařit a přípaně zbylo něco od oběda. nevidím důvod pro teplou večeři, když máme všichni teplé obědy a pracujeme v kanceláři. Něco jiného je to u člověka, co manuálně pracuje, tam ta večeře má smysl.
jo a možná základní postřeh ohledně mateřské dovolené - není to dovolená pro ženskou, že se doma válí. je to omluvenka v práci, aby mohla ženská pečovat o rodinu. některým chlapům by se tento zásadní rozdíl měl pořádně vysvětlit.
@turek11 píše:…ale s večeří s předkrmem, polévkou a dezertem bys jí nevyhodil, co?
Paní na uklid??? to seš komtesa nebo co???
já bych tě hnal!!!
Jako prebalovani, hlidsni deti zvlada, to zas tak neni. proste mam jen pocit, ze neustale peskuje za nejaky neporadek, on nikdy neuklizi, stejne ho uklidim ja. a to mlivim opravdu jen o provoznim-udelam jidlo, nez to uklidim a tak, jinak je vsude naklizeno. ja si to libit nenecham, jak zacne, totalne me vytoci a ut jecim, pak je treba 4 dny klid a opet to same.no nic, chtela jsem znat vase nazory, jestli je jeho pozadavek 100 procentni uklid normalni
@turek11 píše:
já bych tě hnal!!!
Ty víš, jak má velkou plochu na úklid?
, uklízet garsonku a vilu je fakt rozdíl, navíc tento čas může věnovat dětem, tak se nečerti ![]()
Jsem si jistá že by pomohlo nechat mu děti na jeden den a ať se stará, chtělo by to nějak vymyslet aby se staral sám…ale jak ![]()
Stát ti snad přispívá rodičákem na to, abys mohla pečovat primárně o děti, né o domácnost, proto se to taky jmenuje rodičovská a ne uklízecí „dovolená“. A dovolená je jenom terminus technicus = nejsi v práci, kde máš hlavní pracovní poměr. Mateřská/rodičovská dovolená neznamená nicnedělání (jak si to někteří chlapi představují), ale volno z práce za účelem péče o děti. To bych se manželovi snažila vysvětlit a pokud by to nepochopil, asi bych postupovala jak píšou holky výše. Uvařit jenom pro děti, manžel pokud měl teplý oběd a nepracuje těžko fyzicky, tak mu bude muset stačit šunka na chleba a voda z vodovodu. Pokud se mu to nelíbí, tak má ruce na ramenou a může si posloužit sám. Já bych to dohnala až do krajnosti a s klidem angličana bych se nenechala vytočit. Nelíbí se ti? Je to tvůj problém. Máš ruce, můžeš uklidit, umýt podlahu, povysávat, nandat pračku zvládne i člověk s podprůměrným IQ. Atd. A hlavně se nedej a nemysli si, že jsi špatná, protože nevyhovuješ jeho kritériím.
Můj manžel doma dělá taky téměř vše, uklízí, naplní, vyprázdní myčku, uvaří, vysáva, na nákupy jezdí zásadně on. Jezdím často na služebky, tento týden jsem nebyla doma od úterý do čtvrtka, příští týden budu pryč od pondělí do pátku do půlnoci. A nemám vůbec obavu, že by to doma nezvládl, protože nemá problém udělat vše a postarat se sám o sebe a naše dítě.
@Anonymní píše:
Jako prebalovani, hlidsni deti zvlada, to zas tak neni. proste mam jen pocit, ze neustale peskuje za nejaky neporadek, on nikdy neuklizi, stejne ho uklidim ja. a to mlivim opravdu jen o provoznim-udelam jidlo, nez to uklidim a tak, jinak je vsude naklizeno. ja si to libit nenecham, jak zacne, totalne me vytoci a ut jecim, pak je treba 4 dny klid a opet to same.no nic, chtela jsem znat vase nazory, jestli je jeho pozadavek 100 procentni uklid normalni
ne, jeho požadavek v té formulaci jakou si uvedla, není normální
Ale jak ho to odnaučit to je těžko něco poradit. Asi to má v povaze, a tu nepředěláš… Jen doufej, že jak děti porostou bude to lepší a nenajde si zase něco jiného, za co by tě mohl peskovat ![]()
@turek11 píše:
já bych tě hnal!!!
A ty si gróf, že bys chtěl manželku udřít? Manželka není služka, aby jen uklízela a lítala kolem dětí i kolem dospělécho chlapa, který by ji mohl pomoc, děti sou snad také jeho. Teplé večeře o třech chodech to by se ti líbilo co?
Já bych tě hnala!!! ![]()
Ty jo, tak takový servis já doma neposkytuji, auto nemyji, koberečky neluxuji.to by mi řekl manžel jednou, že mám doma bordel…musíš se ozvat a nenechat si to líbit.
Zakladatelko tak toho Tvyho bych hnala. Se tam bojíš uprdnout normalne. Tohle bych nevydržela a byl by to pro me dost vazny duvod s nim nebydlet.
@LUCIPERKA-ddub píše:
![]()
![]()
ty jo celej můj švagr. Nebejt toho že píšeš, že máš děti 1 a 3 roky a ne 10 a 7, tak si myslím, že si moje sestra, která ale také ovšem chodí do práce, tak jako švagr a věnuje se dětem i domácnosti, ale jemu je to málo a stále kontroluje zda uklidila, vysála, zametla, utřela prach, umyla nádobí…
Někteří chlapi sou příšerní despoti a já bych na tvým místě, pokud on se o děti nedokáže postarat a šoupnul by je k rodičům, odjela i s dětma, ale na delší čas na týden je málo, aby si chlapec uvědomil, jaký to bez tebe je a že nemá žádnej servis… tyjo teplý večeře, bych se vy…Edit: nadpis bych změnila na Manžel despota
Tohle si nekdo vazne dobrovolne nechava libit? Takovy clovek se ale nezmeni, s takovym je partnerka chudak, zbyva jen bic a pryc.