Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nechala bych mu obě děti na celý víkend, ať si to taky jednou zkusí ![]()
To pojede k rodicum a ty se o ne postaraji do posledniho puntiku
Udělej to jednoduše, ať někdy uvaří on, dej mu při tom děti na krk a odejdi. Manžel měl taky kecy, jaktože není vydrhnutá kuchyň a bla bla bla, až jsem se naštvala, dala mu děti a řekla, že za hodinu přijdu a chci mít navařeno, uklizeno a dvě usměvavé děti. Moc dobře vím, jak se cítíš. Kolikrát už mám plné zuby jen vaření, natož za řevu ještě uklízet. Jenže to tvůj chlap nikdy nepochopí, dokud si to nezkusí.
Aby se neposral
,asi nikdy nehlídal děti, nech mu je na víkend a pak tam naběhni s bílou rukavičkou, at si taky užije ![]()
Jak psaly holky. Musi si to vyzkouset sam. Nenakoupit, nenavarit, nemit doma pliny… at vse zkusi na vlastni kuzi…
Manzel chodi do prace do 7 do vecera, jezdi na 8 hodinu, takze jsem na ne sama, starsi ted chodi do skolky, vyzvedavam ji v pul 3, s malym jsem doma porad. dvakrat v tydnu mam na 4 hodiny hlidani, ale to se ucim do skoly nebo jedu nakoupit. jinak manzel v podstate s domacima pracema nepimaha, mam pocit, ze si mysli, ze si cely den valim sunky.ja ani nechci, aby pomahal, ma to v praci taky narocny, ale ty jeho kontroly a neustale vycitky me nici. jestli to takhle pujde dal, tak uz to nevydrzi. cejtim se jak kontrolovana a neschopna smudla.
No tak to udelej podle toho vtipku, jak je zena zavalena bordelem, manzel prijde domu a pta se, co se stalo a ona mu odveti, ze tak to vypada, kdyz cely den nic nedela…
Tohle je typicky problem u chlapa, ktery neni zvykly podilet se na praci v domacnosti. Kdyz jsem bydlela s nasima, tak mama vysavala, tata vytiral, mama umyla nadobi, on ho utrel… a nikdy nikdo kecy nemel. Manzel ma z domova nastaveno, ze to jsou zenske prace, takze to on delat nebude. Jo, obcas uklidi kuchyn, uvari, ale da najevo, ze udelal neco nadstandart. Obcas taky prudi, protoze mame pani na uklid a za chvilku je tu opet binec, nacez mu pripominam, ze pani na uklid je kvuli nemu, ne kvuli me. Neni ochotny ani pohlidat deti, natoz pomoct, pak je to logicke vyusteni, bud se muzes 100% venovat a postarat o deti, nebo 100% uklidis, oboji naraz je temer nemozne.
nedavno jsem tu lestila jak blazen stul a kdyz jsem se otocila, tak 20m dcera me napodobovala - s nakousanou mandarinkou misto hadru… a tak je to se vsim ![]()
Jestli je až tak, jak píšeš, tak máš doma despotu. A příště bych s klidem řekla, že jestli se mu to nelíbí, tak ať si tu podlahu v kuchyni vytře sám
Mě by to ten můj řekl jenom jednou ![]()
ty jo celej můj švagr. Nebejt toho že píšeš, že máš děti 1 a 3 roky a ne 10 a 7, tak si myslím, že si moje sestra, která ale také ovšem chodí do práce, tak jako švagr a věnuje se dětem i domácnosti, ale jemu je to málo a stále kontroluje zda uklidila, vysála, zametla, utřela prach, umyla nádobí… ![]()
Někteří chlapi sou příšerní despoti a já bych na tvým místě, pokud on se o děti nedokáže postarat a šoupnul by je k rodičům, odjela i s dětma, ale na delší čas na týden je málo, aby si chlapec uvědomil, jaký to bez tebe je a že nemá žádnej servis… tyjo teplý večeře, bych se vy… ![]()
Edit: nadpis bych změnila na Manžel despota
No to máš jednoduchý. Přestaň mu dělat večeře (ještě s vínkem a předkrmem, pche!) a když se bude divit, tak mu hold vysvětlíš, že se u toho ušpiní spousta věcí, tak už to radši neděláš, protože to nemá rád. Ale nezávidím ti takovýho chlapa teda… Pevný nervy přeju ![]()
Chlapi si vse predstavuji jak Hurvinek valku.
Vsak pojem materska dovolena vymyslel beztak chlap.Me to jako dovolena neprijde vubec. A to jsem na ni 3mesice necele. Kolikrat nestiham jit ani na wc.Ja jsem doma kvuli miminku ne abych skakala chlapovi kolem prdele. Jenze taky jde nas slavnej vztah s pritelem do kytek no.On mi pomaha o vykendu jenze da to pocitit.
Jinej by ti nepomoh ty jsi doma, jinej chlap neprebaluje to jsou jeho slova. Nejhorsi ze clovek nevi do ceho jde dopredu.Kdyz jsem chodila do prace uklizely jsme oba. Jenze ted jsem preci na,,dovolene" tak kdyz pomuze je to nadstandard s vycitkama.
@Anonymní píše:
Chlapi si vse predstavuji jak Hurvinek valku.Vsak pojem materska dovolena vymyslel beztak chlap.Me to jako dovolena neprijde vubec. A to jsem na ni 3mesice necele. Kolikrat nestiham jit ani na wc.Ja jsem doma kvuli miminku ne abych skakala chlapovi kolem prdele. Jenze taky jde nas slavnej vztah s pritelem do kytek no.On mi pomaha o vykendu jenze da to pocitit.
Jinej by ti nepomoh ty jsi doma, jinej chlap neprebaluje to jsou jeho slova. Nejhorsi ze clovek nevi do ceho jde dopredu.Kdyz jsem chodila do prace uklizely jsme oba. Jenze ted jsem preci na,,dovolene" tak kdyz pomuze je to nadstandard s vycitkama.
Ta mu ukaž co ti teď napíšu.
Jinej chlap nejen že přebalí, ale i okoupe, převleče, nakrmí, pohlídá, jde na procházku, nastrká nádobí do myčky, uklidí kuchyň, uvaří, zamete, uymje podlahu, utře prach, zaleje kytky… Prostě vše co je potřeba. Manžel chodí do práce a přesto pomůže. Každej prostě uděláme, to co právě chceme, když manžel má náladu a vří, tak já uklidím, nahážu prádlo do pračky, když vařím já, zaleje kytky, ztře prach, hraje si s dcerou. Asi mám vyjímečného manžela jak tak koukám a jsem za něho ráda. Mateřská „dovolená“ není vůbec dovolená, ale 24/7 starání se o dítě. Volno má matka jen, když dítě spí.
Ty jo, nepíšeš to za mě? snám to jak svý boty, to samé mám doma, a nesmyslné každodenní hádky na denním pořádku. první slova po návratu z práce - tady je zase jetel!! buď si zvykneš jako já, a bude to jedním uchem tam, druhým ven, a nebo se budete dál jen hádat, protože tohle se dle mě nezmění.
Prosim o nazor. s manzelem mame 2 male deti, 1 a 3 roky. posledni dobou se dost hadame. hadky jsou porad kolem uklidu. dnes u nas byla pani na uklid ( byla tu zatim dvakrat), takze po uklidu vse krasne ciste. manzel prisel z prace a ja pripravila pro manzela vino, predkrm, polevku, hlavni jidlo, starsi dcera mi pomohla s pecenim buchty a jeste polevku pro deti na zitra. male jsou 3 roky, takze si umite predstavit, jak takove michani vypada, neco kapne na zem.tim, ze jsem delala vsechny jidla najednou holt v kuchyni byl neporadek. ten jsem uklidila, manzelovi naservirovala veceri. vsechno nadobi se neveslo do mycky a cekalo na dalsi cyklus. podlahu jsem nechala s tim, ze si odpocinu a proste to pak udelam.obe deti jsou nemocne a obcas je to pro me zahul, tak si chci taky v klidu sednout. jak videl tu podlahu, hned zacal nadavat, ze jsem bordelar a ze co je to za bordel, kdyz jsem tady mela tu pani.pak se kouknul do preddine, kde jsem polozila vyluxovane koberecky z auta, ve kterem ted jezdim.proc jako nejdou v aute, auto jsem pred tydnem luxovala a kberecky dodelavala vcera a ano jeste jsem je do auta nedela. no a takhle je to se vsim. kdyz manzel prichazi domu jsem jak na dratkach, aby si zase neco nenasel. me je to pak strasne lito.jsem neschopna nebo s 2 malyma detma si muzu dovolit mit trochu neporadek? kazdy den varim teple vecere, detem obedy, pracka pere, ja skladam, uklizim denni neporadek a ze ho po 2 detech je. je mi lito, ze treba neuzna, ze toho mam hodne, prej mam na to celej den. malej si zacal stoupat, je treba na nej davat pozor.kdyz jsme nyli v byte, tak to slo, ale ted v dome to proste nestiham. jsem neschopna ja??? omlouvam se za chyby, pisu z mobilu