Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Máte prosím někdo zkušenosti s užíváním přípravku Ovestin (vaginální kuličky) z jného důvodu než menopauza? Včera mi je předepsal gynekolog při preventivce. Jsem 10 měsíců po porodu, kojím, žádnou HA neberu, po porodu jsem ještě MS nedostala. Žádné potíže nemám, jen jsem mu říkala o povoleném pánevním dnu (po dvou porodech, ale ne nijak moc, prostě občas takový divný pocit, o inkontinenci třeba nemůže být ani řeč). Tak mi to předepsal prý pro zlepšení sliznice, když teď žádný estrogen nemám (asi kvůli kojení, jestli to dobře chápu). Přečetla jsem si příbalový leták a upřímně se mi do toho moc nechce (i když to mám brát jen 1× týdně). Moc se mi nezdá, že by mi to na to dno nějak mohlo pomoct a nic jiného opravdu řešit nepotřebuji. Děkuji za reakce.
Ahoj, mně doktorka napsala ovestin na posílení sliznice ústí močové trubice, protože mě v ní po styku řeže a pálí. Z toho přibalového letáku taky nejsem nadšena. :/ Je to uz nejaka doba, co jsi sem ten příspěvek dávala. Používala jsi nakonec ten ovestin? pomohl?
@cheyanne Ne, nenašla jsem odvahu a žádné potíže nemám, tak proč…
Máte někdo zkušenosti s tímhle lokálním estrogenem? Byl mi předepsán na trhliny vaginální sliznice a bolest při sexu.
@Anonymní píše: Více
mám, jsem v umělé menopauze kvůli prodělané rakovině prsu
sex přestal být zábava, protože bolel a krvácela jsem a lubrikant nepomáhal
naštěstí mám onkoložku, která se vzdělává a je seznámená s nejnovějším výzkumem a tak ví, že lokální estrogen mohou i ženy po hormonálním nádoru prsu
za týden jsem měla po problému
Já mám právě používat 2 krát týdně ten ovestin. A právě že mi je 30 a v menopauze nejsem, jen se při sexu trhám a bolí to, mám oslabenou sliznici po antibiotikách.