Nález na čípku stupeň 3

1653
4.11.13 20:53

Nález na čípku

Ahoj předem se omlouvám moc se v tom nevyznám, mé sestře před dvěmi týdny zjistili nějaký nález na děložním čípku(prý stupeň 3 :nevim: ) její doktorka jí řekla že to nechají tři měsíce být jestli se to samo nevyčistí a když ne tak by šla do nemocnice na zákrok, dnes byla sestra u jiné doktorky zeptat se na její názor ta jí řekla že je nepravděpodobný aby se to samo vyčistilo a ted teda neví zda má čekat nebo jít na zákrok hned. stalo se vám některé že se to samo od sebe vyčistilo? a taky vás váš doktor takhle nechal čekat nebo vás poslal na operaci hned? díky za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16077
4.11.13 20:56

Záleží co má za nález..já měla kdysi benigni ascus- nějaké změnněné bunky a pak to bylo asi 5 let dobré, v létě mi to zjistil zase, na prohlídku pujdu někdy ted… každopádně, mě se to zase srovnalo..ony ty bunky tam jsou dost cilivý a stačí nějaká mykoza nebo neco před sterem a muže to falešně ukázat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
4.11.13 21:00

Záleží, podle jaké je to klasifikace, jestli PAP nebo CIN. Ať si to zjistí a já tady dám odkaz, kde je to popsané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
4.11.13 21:14

Já kdysi taky měla nález- stupeň 2 a okamžitě mě doktorka hnala do Kateřinský v Praze na důkladnější vyšetření. Podle mě lepší jít dřív než čekat nějaký tři měsíce, kdy to může bujet ještě víc (nechci strašit, samo, že se to může i ztratit ;) a nic to být nemusí) Ale umim si představit ty tři měsíce strachu, co sestra bude prožívat. Držim palečky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.13 21:24

Taky tomu moc nerozumím, ale po porodu jsem měla nález 3 a měla jsem jít na kontrolu za 3 měsíce a pak už to bylo dobré - pokaždé 2.
Nyní po několika letech tam zase něco našli, tentokrát prý velký zánět toho viru, dostala jsem nějaké bobule na zavádění a mám jít na kontrolu za půl roku.

Eva

• Citovat
  • Upravit
16077
4.11.13 21:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
5.11.13 06:29

Ja mela PAP 2 az 3 a zmizelo to, posledni rok diky bohu bez nalezu,
chodila jsem co 3-4 mesice na kontrolu a zavadela nejake hormony pred kontrolou.
Je ale rozdil CIN 2-3, to uz je trojka tezky nalez, co se musi resit.
Proto je dobre, zjistit, o jakou klasifikaci se jedna. Doktori to hodnoti ruzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
5.11.13 08:56

Holky děkuju všem za komentáře, ona sama neví jen jí řekli že ten stupeň 3 je předrakovinový a kdyby měla 4 tak by už mohla přijít o celou dělohu :nevim: takhle pokud to samo nezmizí stačí jen nějakej ten zákrok který by jí ráno doktor udělal a večer už by byla doma a děti mít potom ještě může (2děti už mají a plánují třetí) ale jí právě se nezdálo to že tři měsíce to nechají být a až pak by se to případně začalo řešit, proč se to neřeší hned když jí ta druhá doktorka řekla narovinu že to s největší pravděpodobností nezmizí tak jsem chtěla znát vaše názory jestli to někomu opravdu samo od sebe zmizelo při tom stupni 3 ale jak už jsem psala nevyznám se v tom a ani sestra tý k tomu víc neřekli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
6.11.13 13:16

@MarDen asi mysli tim zakrokem konizaci delozniho cipku. Pokud by ho sestra radeji chtela, tak at si o tom s doktorem promluvi. Pokud ja vim, tak se to nedela ambulantne a mela by v nemocnici chvili pobyt, ale asi se to lisi pracoviste od pracoviste. At si domluvi u lekare termin a znovu v klidu to u nej probere… Pokud mu neveri, at ho zmeni.

Příspěvek upraven 06.11.13 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
6.11.13 13:20
@blumen píše:
@MarDen asi mysli tim zakrokem konizaci delozniho cipku. Pokud by ho sestra radeji chtela, tk at si o tom s doktorem promluvi. Pokud ja vim, tak se to nedela ambulantne a mela by v nemocnici chvili pobyt, ale asi se to lisi pracoviste od pracoviste. At si domluvi u lekare termina v klidu to u nej probere…

jojo to bude ono ta konizace, včera jsem se od sestry dozvěděla(říkala jí to její doktorka) že by v nemocnici potom strávila pět dní ale kdyby chtěla tak si prý může zaplatit u jednoho doktora 2500kč a ráno by jí to udělal a vešer by byla doma 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
6.11.13 13:25

@MarDen tak to bych neriskovala. V podstate ten delozni cipek seriznou a ja bych teda kvuli riziku krvaceni domu nesla, byla bych v nemocnici na pozorovani tech 5 dni. Fakt. A na tuto operaci bych taky radeji sla nez to oddalovat. Neni to tak hrozny zakrok, drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.13 14:16

Dobrý den,
ráda bych vás poprosila o vaše zkušenosti. Na preventivní prohlídce na gyndě mi před půl rokem byli zjištěné na cytologii změny na čípku (stupeň2 - ASC-US). Předtím jsem měla vždy stupeň 1 (normální nález). Doktorka mi řekla, že mohu být „v klidu“, že těch stupňů je celkem 8, že stupeň 2 je v pohodě a nedá se proti tomu nic preventivně dělat. Teď jsem měla po půl roce kontrolní stěr, výsledek bude za 14dnů, pokud to bude stupeň 1,mám jít na kontrolu za rok, pokud 2-tak kontrola opět po půl roce. Problémy žádné nemám, na UZV vše v pořádku, přítele mám stále stejného.
Je někdo z vás s podobným problémem, že jste se vrátili na stupeň 1 a vše bylo v pořádku? I když asi o tolik nejde, tak moc v klidu nejsem..

• Citovat
  • Upravit
85397
29.11.13 18:20
@Anonymní píše:
Dobrý den,
ráda bych vás poprosila o vaše zkušenosti. Na preventivní prohlídce na gyndě mi před půl rokem byli zjištěné na cytologii změny na čípku (stupeň2 - ASC-US). Předtím jsem měla vždy stupeň 1 (normální nález). Doktorka mi řekla, že mohu být „v klidu“, že těch stupňů je celkem 8, že stupeň 2 je v pohodě a nedá se proti tomu nic preventivně dělat. Teď jsem měla po půl roce kontrolní stěr, výsledek bude za 14dnů, pokud to bude stupeň 1,mám jít na kontrolu za rok, pokud 2-tak kontrola opět po půl roce. Problémy žádné nemám, na UZV vše v pořádku, přítele mám stále stejného.
Je někdo z vás s podobným problémem, že jste se vrátili na stupeň 1 a vše bylo v pořádku? I když asi o tolik nejde, tak moc v klidu nejsem..

Já tu psala, že jsem tam měla změny a ty úplně zmizely /ťuk ťuk ťuk/. Podle mě to hodně ovlivňuje stres a to myslím vážně. Ve staré práci jsem měla špatný nález asi rok a poté po změně práce, kde je pohoda, mám už nálezy naprosto v pořádku. Je to možná náhoda, ale já tomu věřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.1.15 18:26

Ahoj… srdečně Tě zdravím, k Tvému dotazu jen tolik, že před lety, myslím tak v roce 2008 mě má gynekoložka oznámila, že mám nález III. stupně na děložním čípku, tři měsíce jsem čekala, pak jsem šla stejně na operaci a mám pryč nejen čípek, ale i dělohu.. od té doby nevím, protože se u nás v nemocnici měnilo celé oddělení doktorů a má zdravotní karta zázračně zmizela a já to pak už neřešila, ale pravda je, že se necítím zrovna dvakrát dobře, proto jsem také na těchto stránkách, kde hledám jako ostatní odpovědi. Takže držím palce sestře a at se nenechá jen tak ukecat, zdraví máme jen jedno, pak je to již nevratné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí