Ovulace, cysta a vyvolávačka

Anonymní
2.11.13 17:42

Ovulace x cysta x vyvolávačka

Ahoj,
chtěla bych „poradit“ nebo spíš jestli nějaká nemáte zkušenosti?
Byla mi zjištěna cysta, která by se prý měla vstřebat menstuací..ale jelikož prý tato cysta brání dostat MS tak pokud to do pondělí nedostanu mám dojít na vyvolávačku..Až když jsem došla dom od Dr. tak mi došlo že jsem se na pár věcí nezeptala:
Jak je to s ovulací když mudu mít MS vyvolanou „uměle“? Musíme se chránit nebo teď prostě ovulaci nemám.. :think: Jasně - teď si asi řikáte jak to můžete vědět coo :jazyk: Jen se ptám na zkušenosti :roll:
A ještě jedna otázka.. když budu mít vyvolanou MS (nikdy jsem ji neměla vyvolávanou) za jak dlouho pak dostanu normální svou? Bojim se abych to neměla rozházené :zed:
Stačí že z toho mám ted rozházenou mysl :andel: Nikdy jsem neměla takovou cystu, problem s MS a podobně :think: a to uz mi je přes třicet,,,
Díky za zkušenosti, rady, informace… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11955
2.11.13 17:48

Vyvolávačka - agolutin - funguje na tom principu, že do těla dostaneš progesteron, ten odbouráš a tím jak prudce klesne jeho hladina začneš menstruovat. Cysta nebrání menstruaci mechanicky, ale hormonálně, tímto se tomu pomůže. Následující cyklus bude probíhat úplně normálně jako kdyby jsi menstrovala bez vyvolávačky, na ovulaci, délku ms atd. to vliv mít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.13 17:56

Takze bych ovulaci nemela mit az do doby kdy to dostanu normalne prirozene?? :nevim: Poslední MS byla 28.9. Ale slabší díky té cystě. Pokud byla ovulace tak cca plus minus 14. den… No a ted pokud jsem to tedy nedostala a bude vyvolavacka tak ovulaci mohu mit i po umele MS nebo az to dostanu zas prirozene :think: :?:
Tehotna nejsem, Dr. na UTZ nic nenasel, jen tu cystu.. Ne ze bysme se snazili..chranime se v „plodne“ dny a pak jak kdy.. pokud by bylo náhodou mimčo tak nám to nevadí :roll:

• Citovat
  • Upravit
11955
2.11.13 18:12

Takhle, to jestli je MS vyvolávaná nebo ne s ovulací nesouvisí, pokud cysta s menstruací odejde a není něco dalšího co by tomu bránilo, tak normálně ovulovat budeš i po vyvolávané MS. Vyvolávačka v podstatě tělu řekne, aby začalo přirozeně menstruovat :) Ale to jestli cysta odejde a budeš ok, nebo neodejde a potíže budou přetrvávat, to nikdo neví. Každopádně v nejhorším případě se dá cysta i velmi jednoduchým zákrokem odsát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.13 19:30

Takze je moznost ta ze i kdyz ted nedostanu prirozene MS tak muzu normalne ovulovat? Samozrejme vim ze mam cystu ktera ve vetsine pripadu brani otehotneni… :think: ja jen jestli se musime chranit nebo je fakt minimalni pravdepodobnost ze bych otehotnela :?: :idea: abych chlapovi nekecala nesmysli.. ja osobne si myslim ze pravdepodobnost otehotneni v teto situaci je minimalni.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
11955
2.11.13 19:49

Je dost pravděpodobné, že cysta odejde s MS a budeš normálně ovulovat, takže pokud dítě nechcete, tak bych se rozhodně chránila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.13 20:30

My to máme pul na pul..druhe chceme..ale chlap az pristi rok a ja klidne hned.. :oops: Nejsem nejmladsi a tak se bojim vsech komplikaci a rikam si cim driv tim lip.. ALE - chci byt zdrava a tak nevim zda to pokouset ted nebo az pokud zmizi cysta.. :think: U nas je to tak ze chlap zna rizika ale i tak v pravdepodobne plodne dny se pouziva kondom..a pak nic..bud si da pozor nebo ne.. Vim ze jen z rozumu chce druhe az pristi rok (kvuli praci..) ale sel by do toho klidne hned. Takze to nechavame na osudu 50 na 50.. jak se rika.. Tak me ted jen mate ta cysta versus ovulace a menstruace.. jak to vlastne cele je…?? :think: Kdyz je MS vyvolavana, kdyz je cysta..a tak. Opravdu jsem nikdy takovy problem nemela tak jsem z toho zmatena :-O

• Citovat
  • Upravit
5573
26.1.17 13:21

Ahoj holky, mám podobný problém jako zakladatelka, tak obnovuji diskuzi. Mám asi rozhozený cyklus, MS v očekávaném termínu nedošla a testy byly negativní, jenom o víkendu slabé hnědé špinění které v neděli večer samo přešlo. Ve středu jsem šla k doktorce, na utz našla cystu, která prý může za zpoždění, krev na hcg byla negativní a dostala jsem vyvolávačku a s tím, že MS má dojít do 3 dnů, max. týdne jsem šla domů. Dneska je to 9. den od vyvolávačky a MS nikde. Mám jenom silnější nesvědivý bílý výtok, občasné pobolívání podbřišku a večer místy nevolnosti. Začínám z toho být už malinko nervózní. Stalo se vám to některé a jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
26.1.17 14:05

@Saidy zkusila bych jeste teh.test…a pokud neprijde ms ani 14dni po vyvolavacce, tak znovu k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5573
27.1.17 14:00

@Bobby test dneska negativní, tak snad mrcha brzo dojde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
27.1.17 23:55

@Saidy ahoj, mam uplne stejny problem jako ty, jako pres kopirak. Mam cystu na vajecniku, dostala jsem vyvolavacku a dneska je to desaty den a porad nic. Taky jen cekam a cekam…Taky jsem zkousela test a negativni. Uz si delam cerne scenare, jak to vsechno dopadne…Clovek by ani nerekl, jak by dostal rad menstruaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
28.1.17 00:04

@Saidy jeste jsem se koukala, ze jsis pravdepodobne prosla uplne tim stejnym co ja. Je mi to moc lito. My se snazime od pocatku prosince. Jenze ted mam tento problem, vlastne stejny jako ty. Prijde mi az neuveritelny, ze si prochazime skoro na den uplne stenym problemem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5573
28.1.17 08:45

@Markulllka a do kdy ti doktor řekl, že bys to měla dostat? Mi říkala do týdne a kdyby ne, mám po 3 týdnech přijít na kontrolu. Tak jsem zvědavá, co se mnou budou dělat když to nezabere :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
28.1.17 08:52

@Saidy Mne doktor rekl, ze by to melo prijit do 12ti dnu. No dneska je to 11. den a porad nic. Pry do 14ti dnu je to normalni. Ale co ctu, tak normalne to vsichni dostanou do tydne. V pondeli budu volat k doktorovi. Bojim se, ze cysta poroste a budu muset na operaci. Ale vubec me to neboli a to ma 3 cm a druha je prtava… Taky jsem doufala, ze za tim muze byt tehotenstvi, ale vubec me neboli prsa, to tehdy jsem se pomale nemohla ani prevlict…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
28.1.17 09:15

Ja vzdy ms dostavala do tydne…no a uz se stalo, ze prisla i 17 den po vyvolavacce…a ze jsem tech injekci už mela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí