Léčba cysty na vaječníku při HA

jajaba
5.11.13 10:51

Léčba cysty na vaječníku při HA

Ahoj holky, již více jak měsíc mě pobolívá v podbříšku, četla jsem všemožné diskuze a podle všeho to vypadá na cystu. Mám všechny příznaky co se uvádějí. Jsem z toho hrozně špatná. Četla jsem že se cysty většinou léčí nasazením antikoncepce. Jenomže já jí již rok beru, tak jaká by byla léčba v mém případě (pokud by nebyla nutnost jí hned chirurgicky odstranit)?
Na gyndu mám jít příští úterý.
Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
5.11.13 11:06

@jajaba nemusí se léčit vůbec, některé cysty se sami vstřebají. Je třeba to jen sledovat, dr napoví víc. Jinak mi se udělaly až při HA, pomohla její změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
5.11.13 11:15

Ráda se taky dozvím nějaké info.. známá si totiž nechala cystu vyoperovat a pak měla dost problémy.. začalo to srůsty a skončilo to adopcí, protože se jí po x pokusech nepodařilo otěhotnět :/

Nicméně kolegyňka pro změnu měla cystu a nevěděla o tom a praskla jí, když byla v práci.. začala krvácet a měla hroznný bolesti a až v nemocnici jí sdělili diagnozu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jajaba
5.11.13 11:22
@Jujunka píše:
Ráda se taky dozvím nějaké info.. známá si totiž nechala cystu vyoperovat a pak měla dost problémy.. začalo to srůsty a skončilo to adopcí, protože se jí po x pokusech nepodařilo otěhotnět :/Nicméně kolegyňka pro změnu měla cystu a nevěděla o tom a praskla jí, když byla v práci.. začala krvácet a měla hroznný bolesti a až v nemocnici jí sdělili diagnozu..

No nemožností otěhotnět mě vůbec neděs, jak bych si beze srandy šla hodit mašli. Fakt.
Jsem z toho fakt špatná. Nebojím se zákroků, kontrol, operací, ale toho aby to nemělo vliv na to mít jednou miminko.

• Citovat
  • Upravit
72725
5.11.13 12:29

@Jujunka já měla cyst mraky, dítko se povedlo, naposledy bestii 6×5, když už jsem měla termín operace, tak najednou čuf a bestie byla fuč. Během měsíce se vstřebala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
28.11.13 15:40

Ahoj, na cysty trpím dost. Jsem po třech laparo během roku a půl, mezitím několik cyst které se vstřebaly (o kterých vím). HA jsem do poslední operace (4.11.2013) brala pravidelně několik let. Dvakrát mi byla antikoncepce změněna, ale nepomohlo. Už po první operaci mě nabádali k otěhotnění…což jsem rezolutně zamítla. Neví proč se cysty tvoří, každá další cysta popřípadě operace může ale nemusí mít vliv na otěhotnění. Každopádně nikdo mi nic nezaručí. Těhotenství doporučeno z důvodu, že by to pak nemuselo jít, ale i proto, že těhotenství a sním spojené hormon. změny mohou (ale opět nemusí) zabránit další tvorbě cyst. Teď po třetí operaci jsem HA vysadila. Vážně o dítěti přemýšlím… zatím na něm usilovně nepracuji, ale řeším co a jak okolo kdyby mimi přišlo. V blízké budoucnosti určitě ale na snažení dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí