Důvody k návštěve CARu

Anonymní
25.5.15 11:24

Důvody k návštěve CARu

:think: Ahoj holky. Jsem zcela nezkušená - co se týká těchto věcí. Moje gynekoložka není zrovna sdílný a aktivní lékař :nevim: a tak se zkusím optat vás, co máte již nějaké zkušenosti.
Zajímalo by mě, jak je to s důvody k docházení do CARu… Tím myslím - je třeba mít problém s početím, či tato centra fungují i jako jakási opravdu „asistence“? Například - počala jsem přirozeně, ale těhotenství nevyšlo (příčina neznámá). Jsem starší (x po 30) a mám závažné zdravotní komplikace, které vyžadují rychlé těhotenství „než bude pozdě“. Zároveň se mi po prodělané revizi zhoršila endometrioza, a opět tedy potřebuji „rychle otěhotnět“. To samé ve vztahu k lékům, které beru - jde o léky „provizorní“, kvůli eventuelnímu těhotenství. Po porodu a (možá pár měsících kojení) bude urychleně třeba se vrátit k původní léčbě…
A já ted´nevím: mám se snažit sama přirozeně těhotnět a čekat, že za A/ otěhotním za B/ donosím (s tím, že OPRAVDU si ze zdravotních důvodů nemohu dovolit další nepodařený pokus) nebo se na CAR mohu zkusit obrátit již nyní… Mohou mi vůbec s něčím pomoci…? Představuju si, že mi mohou udělat důkladnější vyštření aby se eventuelně předešlo dalšímu nezdaru. Nebo třeba by mi mohli pomoci načasovat styk…? Pak si zas říkám, proč tam lézt a otravovat - když stejně např. hormonální léčba nepřipadá v úvahu :think: Nevíte jak to je? Mám tam vyrazit rovnou s tím, že ze zdravotních důvodů (a vzhledem k věku) nemám čas na nějaký pokusy nebo by mě poslali do patřičných míst…? Já mám zafixováno, že řeší pouze neschopnost otěhotnět - ale asi to tak není, že ne? :think: Děkuju za rady a prosím o zachování anonymity :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1354
25.5.15 11:34

Ahoj :) nás tam gyndařka poslala s tím, že se už rok snažíme a nic..První co bylo, když jsme tam přišlo bylo, že se nás ptala jak dlouho se snažíme..Ale dala nám takovou knížečku, kde bylo napsáno, že když už je ženám přes 30, tak už to začínají řešit po půl roce snažení..
Určitě bych tam zavolala, vysvětlila situaci a oni ti poradí..
Nebo bych tam jen zavolala objednala se a pak to vše vysvětlila doktorce až tam, za to nic nedáš. popovídáš si s nima o tom, ukážeš nálezy od doktorů a oni ti řeknou co a jak..Na tý recepci přece jenom se v tom tolik nevyznají :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
25.5.15 13:37

Ahoj, já bych se tam objednala už teď, popsala jim situaci a oni ti už řeknou, jestli ti mohou pomoct už teď. Ale podle tvé situace co popisuješ si myslím, že ti pomohou…držím pěsti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
25.5.15 19:50

Tak já na tvém místě bych tam rovnou šla. Nepotřebuješ ani papír od gynekologa, prostě se objednáš na vstupní prohlídku. To že nemůžeš hormony, není žádný problém.
Můj gynekolog mě tam hnal asi po půl roce snažení, jelikož už mi bylo přes 35 let. Můžou ti tam udělat genetické vyšetření, poslat třeba na imunologii. Partnerovi udělají spermiogram a třeba najdou nějakou blbost, proč se nedaří. Dá se pomoci i inseminací, kdy partnerovo sperma zavedou přímo do dělohy a ta může být úplně bez hormonů, pouze s pregnylem na spuštění ovulace. A nebo tam prostě zajdi jen na konzultaci, vezmi sebou výsledky vyšetření, které máš a uvidíš. Oni jsou schopní ti poradit co se dá. Nikoho tam neobtěžuješ, jsou tam od toho aby pomohli, však jim to pojišťovna uhradí. :palec: Já se taky třeba léčím s vysokým tlakem, kvůli těhotenství mi museli vyměnit léky, provizorně, protože je mi po nich špatně. Dále mám leidenskou mutaci, tak že bych neměla hormonální léčbu, ale i s tím jsem zvládla stimulaci hormony u IVF, jen jsem si musela píchat injekce na ředění krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.15 10:00

Holky, moc děkuju za postřehy a rady. Když my se nesnažíme dlouho-po revizi jsem počkala tři menstruace a od tý doby proběhly pouze další tři, takže jde o celkem, řekněme tři měsíce snažení. A tak se právě bojím, aby mě neposlali nějak proč tam lezu. Přestože se domnívám, že by indikací k návštěve mohl být i právě věk a zdravotní stav… :nevim:
Děkuju moc! Já počkám do konce léta a pak bych kdyžtak poprázdninách se objednala.Snad nejsou extra dlouhý objednací lhůty…? :nevim:
:mavam:

• Citovat
  • Upravit
6244
26.5.15 10:47

No ono záleží kam chceš jít. Třeba státní CAR, kde je vše levnější, mají ty lhůty i pár měsíců. V soukromém tě vezmou třeba i do týdne.
Chce to pořádně vybrat a můžeš se klidně objednat už během léta, vždy se to dá zrušit. :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.