Dva a půl měsíce dát na hlídání babičce?

542
5.6.15 14:12

Dva a půl měsíce dát na hlídání babičce?

Ahoj holky,
jdu si sem pro radu. Mám nastoupit za týden do práce, která vypadá, že bude v pohodě a mám z toho moc dobrý pocit. Jenže… původně jsem do práce chtěla od září, až budu mít děti ve školce a že si poslední léto společně užijem atd. Jenže je to jinak, práce se naskytla už teď. Soukromé školky jsou tady plné jen do jedné bychom se možná dostali, ale chcou tam neskutečné peníze, což zas tak lukrativní plat mít nebudu. K věci : babička se nabídla, že nám pohlídá, ale bydlí od nás 50km, prvních 14 dnů by byla u nás, ať si na sebe zvyknou a na tu změnu, že budu chodit do práce a pak si ho veme k sobě, protože tady zůstat nemůže, doma má zvířata, zahrádku a spoustu jiné práce. Obávám se, že dva měsíce u babičky je kruTárna, že to nedá. O víkendech bychom byli spolu, ale i tak mám z toho strach. Co myslíte? Jak by jste to řešily vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101707
5.6.15 14:15

@santape Jezdila bych si po práci dítě vyzvednout… když ne každý den, tak obden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
5.6.15 14:16

Tak asi záleží na tom, jak to dítě bude snášet. Ty bys mohla třeba alespon jednou dvakrát za týden spát u babičky a jet odtamtud do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
5.6.15 14:16

Tak tohle bych nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.6.15 14:17

Náš Mates by byl nejvíc spokojenej. Babička je na něj mírnější, než jsem já, takže on by to jen uvítal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.6.15 14:20

@santape Nastěhovala bych se na co nejdelší dobu taky k babičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
5.6.15 14:30

Záleží jak moc akční babička je nebo není.

50km se mi nezdá jako extra vzdálenost.

Mohla bys ostamtud ty 2,5 měsíce do práce denně dojíždět.

• Citovat
  • Upravit
2418
5.6.15 14:31

Asi takhle, je celkem reálné, že až půjdu pracovat, budu denně dojíždět cca těch 50km do většího města s mezizastávkou pro malou u babičky. Já bych tam dítě takhle nenechávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
5.6.15 14:33

Ta práce je dobrá ve smyslu toho, že když ji te´d odmítneš, je jen malá šance najít později stejně dobrou práci? Pokud je u vás práce dostatek, nebo práci najdeš dobře díky svému zaměření, asi bych zvažovala, zda to má smysl. Pokud je u vás málo práce, nebo se špatně shání ve tvém oboru, případně je tahle dobře placená a později bys těžce hledala dobře placenou práci, neváhala bych. Samozřejmě v případě, že babička dítěte je spolehlivá a dá se předpokládat, že to ona i dítě zvládnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
5.6.15 14:34

No, jasně. raději, než do školky. jen bych teda občas jezdila za dítětem i v týdnu. 50 km není až tak nezvladatelná záležitost, zvlášt když ušetříš čas na odvádění dítěte ze a do školky a o penězích za soukromou ani nemluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
5.6.15 14:34

Pokud je babička taková jakou máme my, tak bych se nebála o děti, ty budou spokojený, holt jen rodiče se těžko smiřují s odlukou (neměla bych to jinak). Spíš jestli babička taky ví do čeho jde. Naše babička se dušovala, jak se těší a že to bude fajn, ale nakonec taky uznala, že už je ráda, že má svůj klid a že dlouhodobě by to už nezvládala, protože je to přece jen občas nápor na nervy. A dva měsíce jsou celkem dlouhá doba a z rozjetého vlaku se těžko vystupuje. Jinak bych za nima jezdila co by bylo v mých silách a časových možnostech samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
5.6.15 14:41
@Želmíra píše:
Ta práce je dobrá ve smyslu toho, že když ji te´d odmítneš, je jen malá šance najít později stejně dobrou práci? Pokud je u vás práce dostatek, nebo práci najdeš dobře díky svému zaměření, asi bych zvažovala, zda to má smysl. Pokud je u vás málo práce, nebo se špatně shání ve tvém oboru, případně je tahle dobře placená a později bys těžce hledala dobře placenou práci, neváhala bych. Samozřejmě v případě, že babička dítěte je spolehlivá a dá se předpokládat, že to ona i dítě zvládnou.

Přesně tak, práce u nás, až tak moc není, kamarádky si hledají min. půl roku práci i dýl. V mojim oboru se sem tam něco najde, ale obávám se, že už to nebude takové pohodové. Je to malá firma s úžasným přístupem, což nevím jestli se s tím jěště setkám. Babička je spolehlivá to se nebojím, jen je otázka jestli to oba zvládnou, i ona už je často vyčerpaná a ten náš malý ďáblík, s ním člvěk má co dělat. Babička nám řekla, že nám chce pomoct… čas ukáže, jestli to oba zvládnou, asi takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
5.6.15 14:47

Kolik máš dětí? Nějak jsem to nepochopila, píšeš „až budu mít děti ve školce“, ale dál pak už jen o jednom. To hlídání by se teda týkalo kolika dětí, resp. zůstávalo by nějaké doma?
Já bych to asi zkusila nějak nakombinovat s tou soukromou školkou. Pokud jsi původně počítala s prací až od září, tak by ti nemělo nabourat rozpočet, když na školku na ty dva měsíce padne celý tvůj výdělek. Já vím, je to blbé, vydělávat jen na školku, ale brala bych to jako investici do budoucna - do udržení té práce. Je-li fakt dobrá, vyplatí se to. Domluvila bych ve školce třeba 3 dny v týdnu, od pondělí do středy, ve středu večer odvezla dítě babičce a v pátek tam za nimi jela na víkend. Případně se s babičkou domluvila, že se budete střídat - že jeden týden jí tam dítě takhle odvezeš a jeden týden přijede ve středu ona k vám, abyste taky měli nějaký víkend doma.
Pokud by to nešlo, tak bych nějak kombinovala vlastní přespávání doma a u babičky, je-li reálné odtamtud dojíždět do práce. Prostě část týdne spát doma, část týdne jet na večer a na noc tam a být s dítětem. Nastěhovat se tam s dítětem na celé tydva měsíce mi nepřijde jako dobré řešení s ohledem na babičku i na tvého partnera (případně starší děti - nepochopila jsem, kolik a jak starých jich teda je) - pro ni by to byl velký zásah do soukromí a s partnerem byste se za ty dva měsíce v podstatě vídali jen o víkendech, což mi teda taky nepřipadá dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
5.6.15 14:50

Máš-li víc možností (dítě k babi, ty i s dítětem k babi, babi k vám, denně od babi vyzvedávat, střídavka babi a ty,..), dala bych dítě k babičce s tím, že až/pokud to jednomu z nich nebude vyhovovat, udělá se změna. Víkendy bych tak jako tak brala dítě k sobě, aby se babi mohla dostat z nejhoršího :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
5.6.15 14:58

Ahoj, považuju se za docela pohodovou matku, žádný plašan ani hrotič, běžně jsem bez dítěte a ono beze mě…ale co popisuješ bych na tak dlouhou dobu nechtěla..něco jiného je na týden, dva…ale ta doba skoro tří měsíců…i pro mě - tvrďačku - nepředstavitelná…nehledě na to, že chlap by to taky nedopustil :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová