Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky chci s ezeptat jesme v 18+3tt mela sjem pohyby asi tyden uz a ted uz sjem asi 2 dny bez pohybu
je to normalni nebo ne? proadte prosím ![]()
Ja jsem ve 20tt a vubec nevim, zda to co citim jsou pohyby.. Takhle brzy bych byla v klidu, kdyztak si skoc na gyndu.
Slyšela jsem, že za začátku jsou pohyby nepravidelné, takže se někdy mohou vytratit.. ale zkoušela si v klidu si lehnout a soustředit se jen na bříško?? Mě pomáhá sníst něco sladkého… A pokud nic zašla bych určitě k dr… za ten pocit jistoty Ti to stojí… ![]()
Pohyby se pravidelně sledují až od 24 tt, je nesmysl chtít cítit pohyby pravidelně v 18 tt. Některé těhotné v tomto týdnu ještě pohyby vůbec necítí. Zvlášť prvorodičky. Jestli máš pochybnosti, zajdi si k dr.
Já si v těhotenství koupila monitor srdce pro miminko a měla jsem klid, nemusela jsem lítat k doktorovi. ![]()
Mimi se třeba jen jinak natočilo a kope někam, kde to zatím necítíš. Na pravidelné pohyby je ještě brzo…
Zpočátku jsem cítila pohyby dost nepravidelně, častokrát se taky stalo, že jsem je v podstatě nevnímala, navíc stačí, aby se mimčo otočilo směrem k páteři a tam kopance neucítíš. Takže nepřijde mi to nějak extrémně divné.
V 19tt buď v klidu, mimino je jinak otočený a necítíš ho. Rozhodně bych neplašila.
Přečti si diskuzi 38tt askoro maminka co byla v podobném týdnu co ty a být tebou, tak fakt na nic nečekám a jdu k dr. Pokud nemáš anglsound, tak bych jančila. I když pohyby se maj sledovat od 24tt tak po té diskuzi bych už na to koukala také jinak. Držim palce a neboj se jít pokaždý když je problém k dr.Za to uklidnění to stojí i kdyby to byl planej poplach
Zašla bych si na gyndu na ultrazvuk, budeš klidnějši, já teda začala cítit pohyby s jistotou až ve 20. týdnu. Zkus si dát kafe a čokoládu, to malýho probudí jestli chrní:-))
Já bych taky neplašila.
A jinak taky mám doma angelsounds, ale vždycky jsem srdíčko slyšela až od vyššího týdne. Pak jsme ale začali používat UZ gel, s ním je to slyšet krásně hned brzy.
Dá se koupit v nemocn. potřebách.
@Kamča.dalmatinka Jak byla prosímtě ta diskuze-název? ráda bych si to přečetla ![]()