Testy na cukrovku v Jihlavě

Tunrida
6.3.13 15:21

Testy na cukrovku v Jihlavě

Ahojík holky, není tu prosím nějaká těhulka nebo maminka, která byla na testech na cukrovku v Jihlavě v laboratoři? Chtěla bych se trochu poradit :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2642
6.3.13 16:08

@RadkaCh
Asi před rokem, co potřebuješ vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
6.3.13 16:37

@kjhui no já jsem byla dneska a jsem z toho nějaký zmatená.. Bylo nás tam pět, všechny jsme šli na ten první odběr, vypily jsme ten roztok a potom si tři vzala dovnitř a vzala jim krev a dala jim nádobku na moč a dvě tam zůstaly sedět. A pak jsme šly všechny po dvou hodinách na odběr a ty tři si tam ještě nesly tu moč. Tak já nevím, co to vlastně znamenalo. A vysledky teda prej dostanu až u doktora.

• Citovat
  • Upravit
2642
6.3.13 16:55

Mohly jste mít každá zadané/objednané jiné testy od doktora na základě zdravotního stavu nebo podle jeho zvyku. Někdo nechává dělat jen dva odběry, před a po, někdo i uprostřed - jak kolísá křivka. Nedělala sestřička v průběhu test lakmusovým papírkem z moči? Tuším že tu krev vozí pryč, ale nějaké obecné testy si dělá i na místě a podle toho může ještě něco odebrat.

Jo výsledky šly elektronicky k doktorovi, ten můj to dělá tak že když je něco v nepořádku tak volá druhý den, když všechno dobrý tak info až na další návštěvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
6.3.13 17:01

No to já nevím, já tam byla právě jenom dvakrát. V žádance jsem měla zaškrtnuté oGTT v těhotenství :nevim: Po mně moč nechtěla, jen po těch třech a my dvě jsme tam prostě seděly dvě hodiny a až pak na druhý odběr. Já jsem hlavně myslela, že se normálně dělají tři odběry :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17472
6.3.13 17:22

Byla jsem cca před rokem a půl, taky jen dva odběry.. moč ne.. a výsledek mi taky řekl můj gyndař..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
6.3.13 17:25

@Tamtama a jak jsi dopadla?

• Citovat
  • Upravit
2642
6.3.13 17:29

Tak mě tehdy brali taky tři, ale co jsme se bavili s doktorem tak se to dělá tak i tak, takže „jen“ dva nejsou něco nestandartního. Můj doktor je testovací čertík, dělal testy snad na všechno (co jsme se bavily s kamarádkami tak jim jejich doktoři nedělali ani půlku testů co já). Mohl ti to neobjednat, třeba má v dokumentaci u tebe dobrou prognózu a nepotřebuješ to :-) Nebo to taky může být o pojišťovně, ta laborka je soukromá (jestli se bavíme o té u průchodu mezi Domem zdraví a Nemocnicí) tak to může být o platbách (ale co jsem se dívala do Výpisu hrazené péče od pojišťovny, tak to byly tři testy po dvacetikoruně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
6.3.13 17:37

@kjhui Taky mě napadlo, jestli to není o pojišťovně, ale to si myslím, že by asi mělo být stejný. Já mám každopádně VZP. Jen jsem si na té žádance všimla, že tam jsou testy v těhotenství a normální na cukrovku. Já měla zaškrtnuté ty v těhotenství, tak jestli možná ty paní měly zaškrtnuté ty druhé testy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17472
6.3.13 17:50

RadkaCh dobře =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
6.3.13 18:00

@Tamtama Já jsem si právě říkala, jestli jim třeba ten první odběr nedopadl nějak špatně, tak že třeba proto dělala ten odběr navíc a s tou močí :nevim: No jsem z toho jelen :roll:

• Citovat
  • Upravit
6230
7.3.13 13:07

Holky je to podle toho, jak si zažádá doktor. Já když jsem tam na testy přišla, tak mě sestra seřvala, jak to, že jsem s sebou nepřinesla ranní moč, tak jsem jí říkala, že mi to při objednání neřekla a ona že to není možné. Pak koukla do papírů na jméno doktora a říká jo aha - to je v pořádku, ten moč nechce. Takže se nestresuj. Výsledky se dozvíš u svého doktora a všechno bude určitě v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.3.13 13:11

@Starrky No to jsou věci toto. To jsem teda vážně nevěděla. No ona je ta sestra v té laboratoři tak celkově docela nepříjemná. Vždycky když tam jdu, tak se snažím si s ní trochu povídat, ale to je marný :roll:

• Citovat
  • Upravit
6230
7.3.13 13:26

Ona je dost svá. Já k ní chodila docela často, protože nemám vidět žíly a sestřička na gyndě mi nebyla schopná vzít krev, tak na mě už pak byla celkem snesitelná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.3.13 13:29

Tak to máš docela dobrý, protože já za celý život neměla jediný problém s náběry krve, žíly mi lezou až moc. Ale vždycky když vlezu do tý laborky, tak odcházím s jelitem na ruce :lol: I když včera se jí to docela povedlo :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky