Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj maminky vyndala jsem si klíště ale místo je po dvou dnech tvrdé na dotek bolí a je zapálené myslím si že je brzo jít k lékaři ale manžel říka ať jdu raději hned když je to tolik a ještě má být víkend co vy by jste šli?
Víkend je za tři dny.
Místo po vyndání klíštěte mám několik dní jako štípanec od komára. Dva týdny mě to místo svědí. Malý drobný červený pupínek tam mám až měsíc.
K lékaři bych šla, pokud by se místě vkusu objevil flek větší jako 5 cm s vybledlým středem. Jinak krevní testy pro případné podezření na boreliozu se dělají myslím nejdříve za 2-3 týdny (nepamatuji si přesně).
@Evkad píše:
Víkend je za tři dny.
Místo po vyndání klíštěte mám několik dní jako štípanec od komára. Dva týdny mě to místo svědí. Malý drobný červený pupínek tam mám až měsíc.K lékaři bych šla, pokud by se místě vkusu objevil flek větší jako 5 cm s vybledlým středem. Jinak krevní testy pro případné podezření na boreliozu se dělají myslím nejdříve za 2-3 týdny (nepamatuji si přesně).
No velkej flek to je větší než hrnek
Dneska už to nestihnu tak tam po noční zajdu snad to nic nebude potřebuji chodit do práce šlo by to případně odpoledne zítra je tam můj lékař
@Ketris píše:
Zajdi si hned k doktorovi na odber krve..
A odběrem jako ten doktor zjistí co přesně? Boreliózu určitě ne. Krom toho já mám třeba takovéhle fleky po kdečem. Klíšťat mám za rok miliardu a po všech mám obří červené fleky. Na jaké odběry krve že to tedy mám pokaždé jít?
@Ianka129 píše:
No velkej flek to je větší než hrnek
Prvně bych natřela fenistilem.
@Evkad píše:
Prvně bych natřela fenistilem.
Už se stalo flek se zvětšil také nerada lítám po doktorech
@AnoNe píše:
A odběrem jako ten doktor zjistí co přesně? Boreliózu určitě ne. Krom toho já mám třeba takovéhle fleky po kdečem. Klíšťat mám za rok miliardu a po všech mám obří červené fleky. Na jaké odběry krve že to tedy mám pokaždé jít?
To já taký ale mě bolí celá ruka