Zrakové halucinace před spaním

3
30.5.22 18:35

Zrakové halucinace před sapním

Zdravim, psat tady nebude asi nejlepsi napad na reseni problemu, ale na tohle teda jsem tu nasel nejakych par konverzaci, tak me zajima, jestli bude nekdo vedet, o co se jedna. Uz nejaky ten rok mivam pred spanim zrakove halucinace, nejsou caste, posledni dobou skoro vubec, ale nekdy byvaji bezne a opakuji se kazdy den. Prohlizel jsem si takove ty napady, co by to mohlo byt, ale k nicemu o uplne mesedi, jelikoz jsem vzdycky naprosto pri vedomi, jeste neusinam a zacnu pred sebou videt ruzne hororovky, clovek trhajici si vnitrnosti, nejake prisery, atd. vim, ze se jedna o prelud, ale po nejake dobe mi prijde, ze tam opravdu jsou a musim jit roznout nebo neco podobneho, kdyz zavru oci, citim, ze tam porad jsou. Pravdepodobne to nic nebude, jenom me to zajima :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1439
30.5.22 18:38

Spánková paralýza. Zadej si to do googlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.5.22 18:42

@Maminanamatersky pokud vim, tak pri spankove paralyze se clovek nemuze hybat, s tim ja nemam problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12610
30.5.22 18:42
@Maminanamatersky píše:
Spánková paralýza. Zadej si to do googlu.

Ale u spánkové paralýzy by se nemohl pohnout, natož si jít rozsvítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
30.5.22 18:49

Hypnagogické halucinace. Často bývají společně se spankovou paralýzou, ale asi být nemusí. Kdyby vám to přetrvávalo a je to jen před spaním, doporučuji spánkovou laboratoř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
30.5.22 18:57

No teda 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
30.5.22 20:02

A přes den jsi v pohodě? Poznáš, že je to haluz? Já to měla, když se mi z vyčerpání rozjela úzkostná porucha a panické ataky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.5.22 21:29

To nejsou halucinace, ale spánková porucha s pseduohalucinacemi- kdyby to fungovalo tak jak má, tak normálně usneš a tohle se ti zdá. Jenže ten vypínač věcomí se nespustí a zdá se ti to při vědomí.

Takže dobrý zpráva - nebudš schizofrenik. Ale příliuš čteš internety. To že to co popisuješ nesedí do internetové diagnozy, je tak nějak v pořádku. Zdravotní a psychické obtíže internet spíš zhoršuje, než cokoliv jiného.

Primárně to chceš řešit s praktikem, aby vyloučil neurologické příčiny (ale pokud to trvá roky a nezhoršuje se to, tak spíš dobrý.)

No a zbytek je pak záležito spánkové hygieny, nácviků relaxačních cvičení, zvládní stresu, integrace bolestivých emocí aby se nemuseli manifestovat do podobných představ atd. Takže kombinace psychiatrie a dlouhodobě psychoterapie a změny denního rytmu a různých vzorců co dřív chránily, ale dnes už víc ubližují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
30.5.22 21:43
@Ou píše:
To nejsou halucinace, ale spánková porucha s pseduohalucinacemi- kdyby to fungovalo tak jak má, tak normálně usneš a tohle se ti zdá. Jenže ten vypínač věcomí se nespustí a zdá se ti to při vědomí.

Takže dobrý zpráva - nebudš schizofrenik. Ale příliuš čteš internety. To že to co popisuješ nesedí do internetové diagnozy, je tak nějak v pořádku. Zdravotní a psychické obtíže internet spíš zhoršuje, než cokoliv jiného.

Primárně to chceš řešit s praktikem, aby vyloučil neurologické příčiny (ale pokud to trvá roky a nezhoršuje se to, tak spíš dobrý.)

No a zbytek je pak záležito spánkové hygieny, nácviků relaxačních cvičení, zvládní stresu, integrace bolestivých emocí aby se nemuseli manifestovat do podobných představ atd. Takže kombinace psychiatrie a dlouhodobě psychoterapie a změny denního rytmu a různých vzorců co dřív chránily, ale dnes už víc ubližují.

Jen doplním, že kdyby se praktik k řešení neměl, nebo poslal jen na běžná vyšetření (psychiatrické, neurologické) a nepřestávalo to, tak trvat i na tý spánkovce. Já takhle kvůli opakovaně špatnému řešení hypnagogických halucinací se o důvodech těchto stavů a o diagnóze dozvěděla až po 20 letech po prvních příznacích. Lepší případně vyloučit něco včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.24 10:35

@Tofifea ahoj, já s tímto teď bojuji asi půl roku, někdy lepší, pak zas horší 😳 nevidím žádný horory ale spíš takový kraviny, s někým třeba mluvím, v duchu teda, ne že bych mluvila nahlas :wink:a další prostě kraviny, na něco normálního myslím, třeba co budu zítra dělat a najednou to tam skočí, blbost, přitom jsem ještě při vědomí a nespím, to samé někdy i ráno, než se úplně proberu 🙈jsem z toho vyděšená.. přes den to nemám nikdy, aspoň tak 🙏ale už se bojím jít spát, a o to je to asi horší pak.. hodně jsem i tom zjišťovala na netu, asi ty hypnagogicke halucinace..chci jít na neurolo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.24 10:40

@Tofifea ahoj, já s tímto teď bojuji asi půl roku, někdy lepší, pak zas horší 😳 nevidím žádný horory ale spíš takový kraviny, s někým třeba mluvím, v duchu teda, ne že bych mluvila nahlas :wink:a další prostě kraviny, na něco normálního myslím, třeba co budu zítra dělat a najednou to tam skočí, blbost, přitom jsem ještě při vědomí a nespím, to samé někdy i ráno, než se úplně proberu 🙈jsem z toho vyděšená.. přes den to nemám nikdy, aspoň tak 🙏ale už se bojím jít spát, a o to je to asi horší pak.. hodně jsem i tom zjišťovala na netu, asi ty hypnagogicke halucinace..chci jít na neurologii, jsem úzkostná povaha, chodím i občas k psycholožce, ta mi řekla, že je to i tou úzkostí asi, ale dřív jsem úzkostná taky byla a tohle jsem neměla :,( bude mi 50 a možná i hormony už blbnou.. hůř usínám, v noci se budím…co Ti na to pomohlo?🙏a těch 20 let jak si to vydržela tak dlouho? Já jsem z toho vyřízena.. děkuji za odpověď 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí