Co na nafouklé bolavé břicho?

30.5.22 15:34

Co na nafouklé bolavé břicho ?

Ahoj,

mám dost často nafouklé břicho i přes to, že dodržuji racionální stravu, piju dost vody, málo solím a skoro nejím vyloženě nadýmavé potraviny. Přesto mám břicho jak těhule ( nejsem v tom). Asi tomu moc nepomůže, že sedím v kanclu v upnutých kalhotech či sukni, ale v práci máme dress code a nějak nemohu přijít v legínách či boyfriend džínech.

Má někdo nějaký osvědčený třeba čaj, kterýho se nemusí vypít litry a fakt to trošku pomůže? Břicho me pak pobolívá (zaražený prdy co si bude, že) a taky to prostě blbě vypadá. Vypadám jak ve 4 měsíci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14627
30.5.22 16:22

Omezit lepek? Nebo mléko. Nebo to muže dělat i premira vlákniny ve stravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.22 16:25
@Semtex píše:
Omezit lepek? Nebo mléko. Nebo to muže dělat i premira vlákniny ve stravě.

tím to není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
30.5.22 16:33

Holka, mám úplně sejný problém :hug:. Kolikrát mám problém se narovnat, úplný křeče 8o. Zkoušela jsem kde co, probiotika, vlákninu, čistící čaje…Jím myslím si zdravě, mohla bych trochu přitlačit v zelenině, ale i tu si minimálně 1× denně nějakou dám. Snažím se dost pít 1,5 - 2 litry čaje denně. A stejně :think: Ale já mám s těmi střevy problém i tak. Třeba na záchod jdu klidně jen 1-2× týdně. Manžel ze mě vždycky nemůže, prej kde to hromadím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.5.22 21:32

A je to od nadýmání, dráždivého tračníku, zánětlivého onemocnění trávicho traktu nebo je to diastáza, nebo svalové dysbalance, nebo zadržování vody?

Co ti na to řekl lékař a u koho si byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
30.5.22 21:52

@Ou nevím, zda je to ke mě, nebo na zakladatelku. Já nevím, s lékařem jsem to neřešila. Nějak úplně zásadně mě to nelimituje. Ale že to není úplně OK je mi jasné :nevim:. Spíš jsem vždycky doufala, že se to upraví nějakou obměnou jídelníčku, ale ono nic :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí