Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
mám dost často nafouklé břicho i přes to, že dodržuji racionální stravu, piju dost vody, málo solím a skoro nejím vyloženě nadýmavé potraviny. Přesto mám břicho jak těhule ( nejsem v tom). Asi tomu moc nepomůže, že sedím v kanclu v upnutých kalhotech či sukni, ale v práci máme dress code a nějak nemohu přijít v legínách či boyfriend džínech.
Má někdo nějaký osvědčený třeba čaj, kterýho se nemusí vypít litry a fakt to trošku pomůže? Břicho me pak pobolívá (zaražený prdy co si bude, že) a taky to prostě blbě vypadá. Vypadám jak ve 4 měsíci…
Omezit lepek? Nebo mléko. Nebo to muže dělat i premira vlákniny ve stravě.
@Semtex píše:
Omezit lepek? Nebo mléko. Nebo to muže dělat i premira vlákniny ve stravě.
tím to není
Holka, mám úplně sejný problém
. Kolikrát mám problém se narovnat, úplný křeče
. Zkoušela jsem kde co, probiotika, vlákninu, čistící čaje…Jím myslím si zdravě, mohla bych trochu přitlačit v zelenině, ale i tu si minimálně 1× denně nějakou dám. Snažím se dost pít 1,5 - 2 litry čaje denně. A stejně
Ale já mám s těmi střevy problém i tak. Třeba na záchod jdu klidně jen 1-2× týdně. Manžel ze mě vždycky nemůže, prej kde to hromadím ![]()
A je to od nadýmání, dráždivého tračníku, zánětlivého onemocnění trávicho traktu nebo je to diastáza, nebo svalové dysbalance, nebo zadržování vody?
Co ti na to řekl lékař a u koho si byla?
@Ou nevím, zda je to ke mě, nebo na zakladatelku. Já nevím, s lékařem jsem to neřešila. Nějak úplně zásadně mě to nelimituje. Ale že to není úplně OK je mi jasné
. Spíš jsem vždycky doufala, že se to upraví nějakou obměnou jídelníčku, ale ono nic
.