Dva dotazy týkající se práce

sunshinegirl
25.4.16 08:58

Dva dotazy týkající se práce

Ahoj holky,

chci poprosit o nějaké pravdivé info, tj. opravdu od těch, které tomu rozumí/které to zažily na vlastní kůži. Budu moc vděčná za každou odpověď a předem moc děkuji!!!

1. Jak je to se zkušební dobou? Mám-li 3 měsíce zkušebku a rozhodnu se, že mi práce nevyhovuje, mohu odejít s okamžitou platností? Nebo musím oddělat např. ještě dva měsíce?
  1. Je tu někdo, kdo v nedávné době pracoval jako pokladní v supermarketu Albert? Jaké máte zkušenosti? Mám možnost jít na zkrácený úvazek, potřebuji praxi v obchodě kvůli praxi do dalšího zaměstnání.
  • Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
901
25.4.16 09:00

1. odešla jsem ve zkušební době nedávno. Výpověď ve zkušební době platí již v den doručení zaměstnavateli. Dala jsem ji na konci směny a tím bylo vyřešeno. Písemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
25.4.16 09:01

@Innocence Velmi děkuji, to jsem potřebovala vědět. Já totiž tu praxi potřebuji, ale zároveň jsem četla na netu nějaké starší diskuse, že je tam šílená šikana a tak. Tak abych měla možnost případně utéct.

• Citovat
  • Upravit
3711
25.4.16 09:07
@Innocence píše:
1. odešla jsem ve zkušební době nedávno. Výpověď ve zkušební době platí již v den doručení zaměstnavateli. Dala jsem ji na konci směny a tím bylo vyřešeno. Písemně.

Ono se tomu neříká výpověď, ale ukončení PP ve zkušební době.

Albert je hnus, stačí to vidět, když jdeš nakupovat. Ze všechřetěžců platí nejhůř, obvykle je na prodejně podstav.
U nás i dávaly letáčky lidem a těmi kecy, jak je to super práce, která vás bude bavit. Haha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
25.4.16 09:10

Zkušební doba by měla být od toho, že si obě strany vyzkouší, jak jim to vyhovuje. Pokud nevyhovuje, můžeš odejít hned stejně jako tě zaměstnavatel může hned propustit.
Albert je jeden z nejhorších zaměstnavatelů, co se podmínek týče. Na jednu stranu po zkušenosti u nich můžeš věřit, že horší to už být snad ani nemůže. Ale také ti to může tuto práci znechutit. Je pravda, že můžeš narazit na vedení, které bude více lidské, ale nároky, které jsou v tomhle marketu, jsou hodně přes čáru včetně platového ohodnocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
25.4.16 09:12

@Halamka @zvidavajanca Holky to jste mne nepotěšily. Potřebuji se někde naučit s pokladnou a taky si trošku osvěžit práci s papíry (průvodky zboží apod.)

• Citovat
  • Upravit
3711
25.4.16 09:18
@sunshinegirl píše:
@Halamka @zvidavajanca Holky to jste mne nepotěšily. Potřebuji se někde naučit s pokladnou a taky si trošku osvěžit práci s papíry (průvodky zboží apod.)

Tak pokud to chceš v Albertu, tak budeš muset zatnout zuby no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
25.4.16 09:21

@sunshinegirl 1.)Ve zkusebce muzes odejit kdykoliv. Klidne z hodiny na hodinu a to bez udani duvodu. Jen nezapomen na pisemnou vypoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
25.4.16 09:32

Kamarádka pracuje v Albertu a po půl roce dostala smlouvu na neurčito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
25.4.16 09:32
@sunshinegirl píše:
@Halamka @zvidavajanca Holky to jste mne nepotěšily. Potřebuji se někde naučit s pokladnou a taky si trošku osvěžit práci s papíry (průvodky zboží apod.)

tak vsak od toho ta zkusebka je - pokud ti jde jen o to osvezit si znalosti, tak to nejakou dobu prezijes a pak muzes hledat jinde ;) obecne pokud clovek vi, ze tam nemusi ztrvdnout na furt, tak se vsechno lepe zvlada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
25.4.16 09:39
@LLenule111 píše:
Kamarádka pracuje v Albertu a po půl roce dostala smlouvu na neurčito.

Tak hlavně ono to může být na každé prodejně jinak (jiný vedoucí).
Nemyslím si, že Albert by nedával smlouvy na neurčito, spíš lidi chtějí pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
25.4.16 09:39

@LLenule111 JJ, to mi taky slibuje manažer. Ale o to mi nejde, já bych šla dělat od září práci ve svém oboru.

• Citovat
  • Upravit
37131
25.4.16 09:41

@sunshinegirl tak ve zkušebce můžeš skončit klidně na hodinu a už nepřijít.
a s tim albertem osobní zkušenost nemám, kamarádka tam pracovala asi rok a nestěžovala si. Ono hodně záleží na tom jakej chytneš kolektiv. Já dělala v bille na jednej prodejně hrůza, přeřadily mě na jinou a tam super…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
25.4.16 11:10

Ve zkušebce můžeš odejít kdykoliv, není tam výpovědní lhůta. V Albertu pracovala kamarádka a prý to tam bylo děsné, znovu už by tam nešla, ale zase pár měsíců se to tam zvládnout dá, takže pokud potřebuješ jen osvěžit základy a stejně plánuješ dát ve zkušebce výpověď, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat