Výpoveď na RD + odstupné

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
24.4.16 21:13

Výpoveď na RD + odstupné

Dobrý den, jsem na RD a firma, ve které jsem pracovala, končí svou činnost. Nabídli mi dohodu a tříměsíční odstupné. Zajímalo by mě, jestli mám nárok na pětiměsíční?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66800
24.4.16 21:31

@MatyKuba běžné je tříměsíční odstupné. Pokud bys trvala na nástupu po RD, je ve hře dvouměsíční výpovědní lhůta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
24.4.16 21:39

@matkabagristy otázka je, jestli se bude mít kam vracet, paní píše, že firma končí svou činnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
24.4.16 21:41

@MatyKuba záleží i na tom jak dlouho jste u firmy pracovala, pokud více než dva roky, tak máte nárok na odstupné minimálně 3m, zákonem je stanovená minimální hranice, takže je to na zaměstnavateli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
24.4.16 22:26
@MatyKuba píše:
Dobrý den, jsem na RD a firma, ve které jsem pracovala, končí svou činnost. Nabídli mi dohodu a tříměsíční odstupné. Zajímalo by mě, jestli mám nárok na pětiměsíční?

Ne, nemáš, pokud firma končí, tak když jim odmítneš dohodu, tak ti stejně mohou dát výpověď i na RD a jelikož si na RD, tak po dobu 2 měsíční výpovědní lhůty stejně nic nedostaneš a pak ty 3 platy zákonného odstupného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
24.4.16 22:27

@matkabagristy Trvat může, ale při konci firmy ji mohou dát výpověď hned, bez ohledu na RD, takže na její konec RD rozhodně čekat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.4.16 08:22

Děkuji moc! Myslela jsem si to, ale člověk nikdy neví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat