Dva lístky na peníze pro sociálku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9450
24.10.14 12:57
@ferda30 píše:
@carambol Dávala jsem dva, tak asi jiný kraj - jiný mrav :think: Mám ČSSZ Brno.

To opravdu nebude o kraji a jiném mravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7731
24.10.14 12:58

@ferda30 to že někteří zaměstnavatelé vyžadují originál lístku na peníze ke 14
dni je proti zákonu, který se měnil asi před dvěma lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
24.10.14 12:58
@carambol píše:
Ale jim to stačí, proč by nestačilo.
Ona ho ani nepotřebovala, pro ni byl signál pokračující PN ten 4 díl.To nejsou novinky, za deset let, co jsem kdy marodila vždycky stačil jeden lístek.

Udělalas to správně, zmatkuje účetní a ne doktor.
Znám to z praxe, někdy se stane, že to účetní zaměstnavatele pacienta zbytečně vyžaduje. Tak jí řeknu, že to chápe blbě, nicméně jí ten lístek vystavím.
Zavolej doktorovi a řekni, že v práci na tom trvají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
24.10.14 12:59
@kamiste píše:
Udělalas to správně, zmatkuje účetní a ne doktor.
Znám to z praxe, někdy se stane, že to účetní zaměstnavatele pacienta zbytečně vyžaduje. Tak jí řeknu, že to chápe blbě, nicméně jí ten lístek vystavím.
Zavolej doktorovi a řekni, že v práci na tom trvají.

No ona mi psala, že si ho mám nechat vystavit ke konci října, že to stačí. Ale že nemám peníze, to je jí jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825
24.10.14 13:01

@carambol No já si to nevymyslela :mrgreen: Co mě dali, to jsem odevzdala, účetní to dala správně, takže já jsem v klidu. Tak zkus zavolat účetní, když je v tom socka nevinně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
24.10.14 13:02

Já taky dostala dva, jeden po těch 14-ti dnech a pak na konci měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
24.10.14 13:02
@Medvídě30 píše:
Já taky dostala dva, jeden po těch 14-ti dnech a pak na konci měsíce.

Dva lístky na peníze?

Nebo papír s potvrzením trvání nemocenské pro ossz a pak klasický lístek na prachy bez pruhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7731
24.10.14 13:03

@carambol pokud jí doneseš až lístek na peníze za říjen tak září dostaneš zaplacené až s říjnem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825

@lpetra Tak to jsem třeba vůbec nevěděla. Ten lístek mi napsal sám doktor-práce ho po mě nevyžadovala. Tak nevím, jestli to tak dělá správně-to už je na něm :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702

Tak ja teda nesouhlasím. Aby zaměstnavatel mohl vyplatit PN musí mít právě lístek na peníze a to samé i sociálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
24.10.14 13:05
@carambol píše:
No ona mi psala, že si ho mám nechat vystavit ke konci října, že to stačí. Ale že nemám peníze, to je jí jedno.

Jak, ke konci října?! To už bude na peníze za říjen. Tím pádem za září už lístek nepotřebuje? Tak to asi peníze nedostaneš, nerozumím tomu. Ať si to účetní ujasní.
Nejlepší by bylo, kdyby se tvůj lékař s ní kontaktoval a domluvili se. Aspoň já to tak dělám, ale nevím iak vstřícneho máš lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
24.10.14 13:07

@carambol papír s potvrzením trvání nemocenské a k němu 1. lístek na peníze. A na konci měsíce jsem dostla druhý lístek na peníze. Ten první měsíc neschopenky jsem prostě dostala dva lístky na peníze. Doktor mi je vydal automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1750
24.10.14 13:08

@carambol ahoj, mě to v zaměstnání také neposílali na ossz, ale z jejich strany to byl naschvál. Občas mi ho ztratili a oznámili mi to až když mi nepřišli penízky a já zjišťovala kde je pes zakopaný :cert:
A od té doby si lístek na peníze na sociálku posílám sama a zaměstnavateli posílám jen kopii lístku na peníze. A lístek posílám vždy koncem měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1750
24.10.14 13:11
@radka101 píše:
Tak ja teda nesouhlasím. Aby zaměstnavatel mohl vyplatit PN musí mít právě lístek na peníze a to samé i sociálka.

lístek na peníze je pro sociálku, zaměstnavateli stačí jen kopie pro evidenci že PN trvá. Navíc zaměstnavatel ti platí za prvních 14 dní nemoci, pak už platí ossz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
24.10.14 13:11
@lpetra píše:
@carambol pokud jí doneseš až lístek na peníze za říjen tak září dostaneš zaplacené až s říjnem

no to jem i jasné.

Ona furt tvrdí že ne, že prostě potřebuje dva lístky. Že když si věřím jakési sociálce, můžu zůstat bez penez uplně.

Předpokládám, že spadáme pod Trojskou, pošlu si tam ještě meil a další papíry posílám rovnou k nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat