Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, je to úplně normální že to bolí, první sex většinou není pro holku moc příjemný, tak od toho nečekej, že si to užiješ a hlavně musíte s partnerem hodně u toho komunikovat. Pak už to ale bude lepší věř mi. Základem je aby jsi byla co nejvíce uvolněná, aby to tolik nebolelo.
Vysvětlení pro ty prsty a dildo by mohlo být, že prsty jsou kratší a nedosáhneš tak daleko a lépe cítíš co a jak. Kdežto to dildo je delší a asi i širší ne? A nemusíš s nim úplně cítit co tam s nim vevnitř vlastně děláš. Být tebou, nechám to na partnerovi je dobré mu říct jak to cítíš a že se toho bojíš, ale věřím že s komunikací to zvládnete. Hlavně no stress, tohle si zažila snad každá. ![]()
Jinak partner je už zkušený?
@Anonymní píše: Více
Sorry ale vy nemeli prirodopis, kolik ti je..
mas panenskou blanu a penis ma jine rozmery nez prsty..
Hodně bude dělat i hlava. Máte celkově ohledně sexu obavy, takže nebudete dost uvolněná. Stačí, že očekáváte bolest, nebo si nejste jistá, zda není problém, že jste panna a hned je tam stres. Na ten obvykle reagují svaly, takže za mě není úplně jisté, zda problém je panenská blána, anebo to, že jste stresem stažená… Nedělejte z toho sexu věc výkonu. Není to zkouška, kterou musíte projít na jedničku, něco, co musíte udělat správně a nekomplikovat to… Sex je jako jakákoliv jiná činnost. První pokus nebývá nic moc. Když poprvé vlezete na kolo, nebo se prvně pokoušíte plavat, tak to prostě nebude hitparáda, ať se budete snažit sebevíc. Proto nemá smysl se tím zabývat… Klukovi bych řekla, jak se věci mají, ať pak není nemile překvapený, že skončíte třeba někde napůl cesty a při tom samotném bych se soustředila spíš na vnímání doteků, na to, jak se budu cítit v těle a když by mě to tělo někam nechtělo pustit, respektovala bych to. Opravdu to není o výkonu.
Krasny den, predem doufam, ze me neodsoudite a spatne komentare si nechate pro sebe. Jde o to, ze je mi 21 a doted jsem nemela pohlavni styk. Nedavno jsem se zacala vidat s kamaradem z detsvi se kterym si moc rozumime, je moc fajn a dokazala bych si s nim prvni sex predstavit a myslim, ze k tomu i dojde. A ted k jadru veci, prvniho sexu se docela bojim a tak jsem si rekla, ze se zacnu aspon nejak “pripravovat” aby nedoslo k tomu, ze ho do me ani nedostane. Zacala jsem prsty- prvni jeden, pak dva a v pohode bez problemu. Jenze jsem si minuly tyden koupila mensi dildo a to uz se do me jaksi “nevejde” vlezou se tam tak 4cm a pak to boli a ja z toho zacinam mirne silet v cem je problem kdyz si tam prsty v pohode strcim bez bolesti a dildo ne. Nevite nekdo, cim by to mohlo byt? Jestli to mam takhle cekat i u penisu partnera? Dekuji za reakce.