Dva roky a nočník ne e :)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
10.10.14 22:14
@jane-e píše:
Tak mi zrovna pred chvili zase prisel s pocuranyma teplakama :( nejenom, ze nejde sam ani nerekne, ale on v tom pocuranym bude klidne az do vecera, jemu to nevadi :zed:
ja uz fakt nevim, co mam delat :nevim: delam neco spatne ja, nebo to on nechape, mam vratit i pres den pliny nebo holt vydrzet a prat.. :nevim: :(

Vyprdla bych se na to. Evidentně na to není ještě zralý.
Dala bych plenu a zkusila třeba za měsíc, za dva. Nač to hrotit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
11.10.14 12:40
@hami1 píše:
@wesny mě hodně lidí říká že už je to ostuda ze ma ve dvou letech plinku ale já na lidi z vysoka kašlu. Malá k tomu jednou dospěje. Jasně, zkoušim to, ptam se ji jestli udělá bobek do nočničku, ale nutit ji určitě nebudu.Co říkaj lidi je mi ukradeny :pocitac:

Ty jo, to bych asi škrtila. Na slovo ostuda jsem alergická. Babička za něj dokonce dostala vynadáno, protože když byly malému dva měsíce, tak prostě chtěl být hlavně u mě a u ní v náručí plakal a ona mu řekla, že je ostuda, že dělá ostudu babičce, to jsem trošku nedala a vyjela po ní. Od té doby s tím slovem zachází dost obezřetně a nikdo jiný mi to teda naštěstí zatím neřekl.

• Citovat
  • Upravit
232
11.10.14 22:25
@wesny píše:
Malé minulý týden byly dva roky, stále jsme na plínce, už asi půl roku jí doma nechávám bez plínky a zkoušíme nočník, někdy se vyčůrá, někdy se vyčůrá jinde a je znát, že jí to je líto…samozřejmě ji nenutím, nenadávám…ale nebudu tvrdit, že mě to nechává úplně chladnou…vím, každé dítě je jiné, každé má svůj čas…spíš přemýšlím, jestli někde nedělám chybu já…ale mě přijde, že ona ještě nepozná, kdy to přijde, nebo jak to mám říct…prostě čůrá a najednou řekne maminko čůrám, nočník viiď a je z toho smutná :))pusinka

je to normální, v tomto věku to může být dneska takhle a během týdne už plenku přes den řešit nebudete. Určitě není chyba v tobě, prostě přijde den, kdy si to uvědomí naplno a zlomí se to. U nás to probíhalo podobně, mami, čurám, nočník tam :-) no a teď v 26 měsících už je bez plen (kromě noci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
12.10.14 00:01
@Fima píše:
Vyprdla bych se na to. Evidentně na to není ještě zralý.
Dala bych plenu a zkusila třeba za měsíc, za dva. Nač to hrotit. ;)

kdyz mne je lito zase najet na pleny :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
12.10.14 22:04

To jsem ráda, že nejsme,,pozadu"…my máme 1 rok, a já to nějak nehrotím, zkoušela jsem to párkrát, ale malý si chtěl s nočníkem hrát a ne a ne na něm sedět, ale naše tchýně mě pořád říká, že už by měl dávno umět na nočník chodit, že ona posazovala už od půl roku, a nosí mi zprávy z okolí, čí děti že už na ten nočník chodí :roll: já myslím, že všechno má svůj čas…a zbytečně nechci nutit, když z toho nemá rozum…pak se ty dětičky nemůžou normálně vykakat apod. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8414
12.10.14 22:18

@SamínkaSamuelka nakopat lidi do… Naše malá ma dva a na nočnik nechce.Tak ať! Jednou k tomu dospěje. Já už na názory typu : to je ostuda, to už by měla umět, tam ta už to umí… Apod kašlu ;) plinky platím já, ne oni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
12.10.14 22:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.10.14 09:34

@SamínkaSamuelka V roce? 8o Hele, když Ti tchýně nosí zprávy, čí dítě už vysedává na nočníku, tak jí přines třeba zase toto. V roce to není o žádném učení se, za roční dítě myslí jen matka, která má načasované posazování. Roční dítě nemá pod kontrolou vůbec nic a ani mít ještě nemůže. ;)

EDIT: Nejde mi vložit odkaz, tak To tady zkopíruju.

Jak a kdy učit dítě na nočník
Do 1 roku není vhodné učit dítě na nočník, protože:
nervová soustava není dostatečně zralá (dítěte to nechápe a nerozumí tomu)
dítě není schopno ovládat uvědoměle svěrač a vnímat podněty
Pokud dítě nenosí plenu již v 1 roce - jedná se spíše o reflexní vyprazdňování, nikoliv o uvědomělé vnímání potřeby, neboť:
je odkázáno na vysazování v pravidelných intervalech
má vypěstovaný reflex, který je silný a spolehlivý
Ideální je učit dítě kolem 18 – 21 měsíce.
Proces pochopení vyprazdňování se dělí na 3 fáze:
dítě nám oznamuje, že se právě pomočilo (netrestejte jej za oznámení – dítě si uvědomuje pocit mokra – lze urychlit použitím látkových plen)
dítě volá, že právě močí ( netrestejte jinak fázi zastavíte, proces můžete urychlit pokud jej ponecháte v nahotě)
uvědomuje si, že bude močit a oznamuje nám to (proces uvědomění si je ztížen pokud má dítě zábavu, při hře, nové činnosti v novém prostředí..- zpočátku mu to tolerujte)
Dítě se dokáže naučit chodit na nočník ze dne na den mezi 21 – 27 měsícem.
Rodič by neměl podléhat tlaku okolí, ale sám vycítit, kdy je vhodná doba na naučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.10.14 09:39
@jane-e píše:
kdyz mne je lito zase najet na pleny :(

Já vím, ale zbytečně si to komplikuješ a přiděláváš si práci. :? Samozřejmě, pokud se Ti chce pořád prát tepláčky, tak to klidně dělat můžeš, ale já bych se na to vyprdla, mě by to za to nestálo. Dítě si musí při učení na nočník projít několika fázemi, musí k tomu být zralé a pak to jde opravdu ze dne na den. Nahoře jsi psala, že ani neřekne, že čůrá nebo je počůraný… nemá zatím zvládnutou ani jednu fázi. Dala bych mu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
13.10.14 12:14

@Fima tak samo, ze se mi prat nechce, ale nechci to vzdat kvuli sve pohodlnosti ci jak to rict.. ale asi mas pravdu, takhle to nema stejne moc smysl, ach jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petrushca
13.10.14 12:26

Tak s tohohle mám taky strach! Malá má 19 měsíců a už ji seznamuju s nočníkem ale jak ji zkusím posadit tak začne vyvádět. Tak to zatím nehrotím a jen jí povídám na co nočník je atd a občas zkouším. A naši taky furt ryjou že už by měla chodit na nočník. A mě to tak štve! Asi se už neudržím a něco řeknu! Taky nesnáším srovnávání a praktiky 30 let staré!!!

• Citovat
  • Upravit
Petrushca
13.10.14 12:29
@Fima píše:
Já vím, ale zbytečně si to komplikuješ a přiděláváš si práci. :? Samozřejmě, pokud se Ti chce pořád prát tepláčky, tak to klidně dělat můžeš, ale já bych se na to vyprdla, mě by to za to nestálo. Dítě si musí při učení na nočník projít několika fázemi, musí k tomu být zralé a pak to jde opravdu ze dne na den. Nahoře jsi psala, že ani neřekne, že čůrá nebo je počůraný… nemá zatím zvládnutou ani jednu fázi. Dala bych mu čas.

Máš pravdu. Hezky napsané. :) :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.14 15:07

Me dcerce jsou dva roky. Od dvaceti mesicu se na nocnik necha posadit a kdyz se ja trefim, vycura se a vykaka ez problemu. Sama si ovsem nerekne. Kakat v plence chodi do soukromi, pri curani si drepne, ani redukci na wc neodmita. Ovsem sama si nepovi. Zeptam se a vesmes je odpoved ne ( do toho pripocteme jeste jiz tri mesice trvajici obdobi vzdoru). Jediny moment, kdy si na curani rekne, je pred koupanim nahata v koupelne, nebo pote, co ji dam vecer do postylky, ovsem to jde o vedomou taktiku, jakdosahnout toho, abych ji vytahla aspon na chvilku ven.
Bez plenky je natotata pocurana, odvykaci kalhotky jsou promokle jakbysmet. Nechci ji stresovat, navic nemam cas stoprocentne situaci uhlidat, mam jeste trimesicni miminko. Ale uz me totalne otravila tchyne, ktera nas castuje ironii a hleda chybu jen v me neduslednosti, ze jsem ji to jiz nenaucila. Je tomu tak?

• Citovat
  • Upravit
12921
20.10.14 15:09

Vykašlala bych se na tchýni a do příštího léta jí ty pleny ještě nechala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8414
20.10.14 15:13

Kašli na to. Naše malá ma taky 2 roky a jakmile zminim slovo nočník tak chytne hysterák. Nenechá se na něj vůbec posadit. I redukci na WC odmítá. lámat přes koleno to nebudu. Vsak ona k tomu jednou dospěje sama.Na řeči ostatních se vykašli-je to tvé dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze