Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky chci se zeptat zda je některá z vás po ivf které vyslo na po prve a má dítě a zamrazene embrya a šla na ket a taky to vyslo bez potíží? Má některá zkušenost?
Z 1.IVF máme holku a šla jsem pak 3× na KET(7embryí) to nevyšlo ani jednou. Z 2.IVF máme kluky dvojčata. Ještě jsme si nechali zamrazit dvě embryjka, ale nechala jsem je pak po dvou letech zničit, bylo mi jich líto, ale tři dětičky nám stačí. ![]()
@tp2015 u nás první ivf nevyšlo, pak mi zjistili imunologický problém. 2. ivf se povedlo. Máme syna. V listopadu jsem podstoupila ket a jsem v 9tt.
@ginac takže tobě ket nevyšel joo. Mám z toho prave velký strach jelikož jsme prirozene pocali a bohužel dva potraty letos. Tak se bojím ze ket nevyjde. Tři děti jsou krásný. Taky máme dvojčata kluky z první ivf. Přála bych si holku je u nás v rodine sami kluk.
@ElisC ahoj tak to moc gratuluji to je krásný dáreček. Já před Vánoci potratila otěhotněla jsem prirozene ale bohužel již po druhé konec v 5tt zhruba. Doktor teď říká ať jdeme raději do ket. Mužu se zeptat zda jsi před ket brala nějaké vitaminy a nějaké info prosím.
@tp2015 vyšlo první IVF…syn
pak 7krát KET…první se chytlo jen na 6 týdnů a konec…a pak už nevyšel ani jeden
Pak IVM…embrya se přestala vyvíjet před transferem…
@tp2015 A dělali Ti nějaké testy, kvůli těm potratům?
Já jsem 6 týdnů před ketem musela brát kortikoidy, právě kvůli zvýšeným protilátkám. Zároveň s tím píchám clexane.
Pak mi doktor nasadil estrofem, pro růst sliznice, samozřejmě utrogestan a kys. listová.
Vše beru ještě teď, až do 12tt. Léků je to spoustu, ale když to pomůže…
@Anonymní píše:
@tp2015 vyšlo první IVF…syn
pak 7krát KET…první se chytlo jen na 6 týdnů a konec…a pak už nevyšel ani jeden
Pak IVM…embrya se přestala vyvíjet před transferem…
A řekli vám kde mohl byt problém ze se ani jednou ket nepodařil? mam hrozny strach 2016 jsem dvakrát potratila prirozene jsme pocali a konec vždy. Snad by mi ten ket vyšel.
@ElisC pouze mi vzal krev na genetiku ale mojemu vyšel blby spermiogram morfologie takže říkají ze asi proto ty potraty. Tak nevím. A jak se citis po to ketu?
@tp2015 ne neřekli…krásná embrya, vše jak má být…a nevyšlo
Tak jsem pak šli ještě do IVM…to odeberou nezralá vajíčka, protože jsem jich poprvé měla mnoho…a dozrají na misce…oplodili a dopadlo to, jak dopadlo…
Já chtěla dát šanci čersvému embryu, ne mraženému…
No a tím jsme skončili…dál nepokračujeme¨
spíš bych nejdřív pořešila, proč ty potraty…
PPP
Ahoj, ráda bych obnovila diskuzi, omlouvám se za anonym. Na toto téma jsem toho tolik nenašla a když, tak spíše negativní zkušenosti. Je tu prosím někdo, komu vyšlo více KETů z jednoho ivf? U nás první ket vyšel, ale embryo se přestalo vyvíjet, takže revize. Druhý ket vyšel a máme doma mimčo. No a teď jsem byla na dalšímu ket a nějak se cítím jinak. Máme pak ještě další embrya, ale nad tím nechci zatím přemýšlet. Je tu prosím někdo, komu to vyšlo vícekrát, s dobrým koncem, z jednoho ivf? Hezký den
Ahoj, u mne to nevyšlo. Ale v době kdy jsme se snažili o druhé. Tak jsem měla ve skupince minimálně 3 holčiny co mají děti tzv „z jedné várky“. První, ale byl ET a druhé pak KET po třech a více letech.
Občas doktoři doporučí s ohledem třeba k věku udělat 2. IVF a až pak postupně případně KETy z obou „pokusů“.
hodně štěstí přeji
@KamisB děkuji za zkušenost. Mám z toho nějak strach, víc než jsem myslela, ale to je i tím, že jsem nikde nenašla moc dobrých konců. Jinak s věkem mám ještě chvilku čas.
No me nenapadlo me nad tim vubec premyslet
et nevyslo, mimco mame z prvniho ketu a mame jeste dost zmrazenych zteto varky pro dalsi pouziti, proc by to nemelo s temi dalsimi vyjit? Jakoze se tim dlouhym ulozenim nejak poskodi? Moc by se mi nechtelo zase vswchno podstupovat znovu ![]()
@Melodie91 já si nemyslím, že se poškodí, ale nějak jsem narazila na pár diskuzí, kde právě hodně holek psalo, že měly dost embryí, ale vyšlo třeba jen jedno. Tak mě to napadlo se zeptat. Já doufám, že to tak samozřejmě není, doufám, že to vyjde, abych to nemusela podstupovat znova. Ono za to možná můžou i ty myšlenky při čekání ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď