Dvě děti a práce - jak to děláte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pracovala jsem na 6 hodin v mě původní práci ale práce bylo stejně jako na těch 8. Většinou 8-14h, cesta do práce skoro hodinu.
Akorát tím zkráceným mě brali jaksi méněcenně ( že jsem matka tak mě nikam neposílali, na konference a jednání atd). Po 4 letech jsem šla do školství kde jsem končila ve 14 + prázdniny a peněz víc+ odměny. S dětmi ideál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 píše: Více
Tak ne vsichni mají hlavu na další dovzdělávání se. Proto má asi paní ucnak, že nebude úplně studijní typ. Já jsem se třeba při RD vzdelavala, ale studijní typ jsem. A s tím vším může souviset i schopnost plánovat, uvažovat dopředu atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eva2610 píše: Více
Zvýšení kvalifikace neznamená že se musi šrotit. Mohla se naučit dělat něco manuálně, plácnu třeba péct dorty nebo to po čem je v jejím bydlišti poptávka. Už by měla zase o něco lepší pozici a co nabídnout. Ale už se smazala, takže to je asi jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ketris píše: Více
Nechápu čemu se směješ. Známý takhle chodil jen na noční a odpolední, protože mu ranní nevyhovuje. Kolega na jiné směně byl zase rád, že nemusí na noční, tak se na ten jeden týden se souhlasem vedení vždy vyměnili. Ve Škoda Auto zase kdysi vycházeli vstříc samoživitelkám a mohly mít jen ranní, nevím jak to mají teď. Mně vycházeli se směnami vstříc na brigádě při rodičáku jak jsem zrovna potřebovala a i v současné práci mám ohledně pracovní doby extrémně volný režim. Dnes jsem třeba přišla jen na pár hodin, když je vysvědčení. To jsou věci, viď? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini Jenze ne vsude to tak jde. A je potreba brat ohledy i na jine spolupracovniky. U ni je problem, ze by musela mit jen ranni a kdyz je chlap pryc, tak s kym a jak se domluvi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ketris píše: Více
Záleží kde bude pracovat, mám kamarádku co celé studium dělala sanitárku v nemocnici a mohla si plánovat směny, jak potřebovala podle školy. Nikdo s tím problém neměl, jen musela odchodit určitý počet směn v měsíci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdy si říkám, že ty mámy co pracují na plný úvazek jsou fakt superhrdinky, co? ![]()
Kamarádka nesehnala ranní, tak dělá jen noční. Už si zvykla a naopak si to chválí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše: Více
Například zmíněné pečení dortu je úplně k ničemu. Nicméně ne každý má ambice ke změnám a ne každý to zvládne. Ostatně kdyby byl svět plný ambicioznich lidí, nevím, kdo by dělal ty prodavačky atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 jo to je pravda, já si třeba dovzděláním na učitele kvalifikaci dokonce snížila- oproti původnímu vzdělání.
Ale prostě věděla jsem, že s dětmi je to dobré a navíc jsme chtěli na vesnici a učit se dá všude na rozdíl od specializovaného oboru- ten jen v Praze.
Ale co se týká zkrácených úvazků tak když jsem se ohlížela, tak jsem i našla zkrácené v obchodech ( obchoďák s módou, boty)…byly to teda různé směny i vikend ale dalo by se to. Až na tu vyplatu- to ale musí zakl. čekat s učnákem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eva2610 To jistě ano, ale pak nemůžu situaci začít řešit ve chvíli kdy mi končí RP po 6 letech doma. Asi bych tedy situaci jako prodavačka řešila dříve / během RD, třeba brigádou, hledáním možností mít pak úvazek, protože ta doba se mění. Vždyť na MD odcházela někdy ještě před Covidem.
A je otázka zda po prodavačce z potravin bude nadšeně skákat obchod s módou, protože těch zájemců budou mít víc než dost a roli budou hrát jejich kritéria (třeba zkušenost s prodejem oblečení) a upřímně máma s 2 malými dětmi neustále na OČR s chlapem x měsíců mimo terno nebude.
Příspěvek upraven 26.06.26 v 13:14
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eva2610 píše: Více
Nemít na něco hlavu je výmluva pro lenost. Tak holt jí nezbyde nic jiného než zametat ulice a brát ho..no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 Nemít na něco hlavu není rozhodně výmluva, někdo je holt šikovný na ruce a učení mu nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše: Více
Tak uvidíme, zda je zakladatelka šikovná na ruce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit