Dvě děti a práce - jak to děláte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Md ti zkoncila pred 2 a pul lety
. Kdyz chlap jede pryc, tak najde a zaplati nekoho, aby zastoupil svoji cast pece o dite. No a co jsi delala v te minule praci? Nemuzes si najit to stejne u jineho zamestnavatele? Kamaradka je vyucena - kadernice, tak dela kadernici v nákupnim centru. Ty nemuzes delat to, cim jsi vyucena?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka793 píše: Více
Tak ty dvě směny nereálné nejdou, ne, když může vyzvedávat muž. A ty shanej práci od sedmi do 15.30 blízko školky nebo zkrácený úvazek.
Já jsem pracovala na naky úvazek při RD, pak jsem šla na větší, ale stále zkrácený. Jednak se mi na celý pracovat nechce, jednak dojizdime a nestihla bych vyzvedávat že školky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eva2610 píše: Více
No muž může vyzvedávat ale pak se stane že pojede třeba na měsíc pracovně pryč a kdybych měla odpolední směnu kdo mi je vyzvedne?🙂
- Citovat
- Upravit
Domluvíš se na ten měsíc v práci na jiné směně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a jak často jezdí na měsíc pryč?
nicméně máš fajn, že normálně odpoledne může vyzvedávat on, tak bych hledala něco, aby jsi ty mohla ráno odvádět, a on vyzvedávat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No je nekolik možnosti, bud nejaka chuva, nebo chlap zmenit praci, ty jen zkraceny uvazek, ty jako zena v domacnosti, hlidaji prarodice.
To si musite probrat doma vy, co vam vyhovuje nejlepe at uz casove, nebo finacne (napr chuva vs manzel, on si asi za ten mesic pryc vydela hodne penez, takze to nemusi byt problem).
Nejaky velky hypermarket treba nebere jen na ranni? Nebo delat ranni jen kdyz on je pryc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a jak často jezdí manžel pryč? Tohle si musíte vykomunikovat doma. Ale opět, proč se musí žena vždy přizpůsobit práci chlapa? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemůžeš delat to, cim jsi vyučena? Mně manzel taky jezdí pryc, řeším to zkracenym uvazkem. Kamaradka to zase řeší HO. Můžeš uklizet nebo vařit ve skole, skolce. Nebo delat provozní, v administrativě… ve skolstvi se da delat vic veci nez ucit a vetsinou se vse da skloubit s detmi. Nebo uklid kdekoliv jinde. Při malých detech mas nárok na úpravu pracovni doby, tak si vymysli neco, co je pro tebe zvladnutelny (asi 7 az treba 16 max) a ptej se. Někde misto bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všechno jde kdyz se chce. Ale to uz jste měli mít vykomunikovane dávno doma. Kdy ti bude končit rodicak jsi nezjistila teď.
Rodiče malých dětí (oba rodiče) maji nějaké zákonné nároky a na úpravu pracovní doby, praci na dálku, nemusi jezdit na služební cesty atd. pokud to provoz umožňuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Domluvíš si jenom směny na ráno nebo vám pomůže rodina nebo si někoho zaplatíte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj muž jezdí pravidelně na pracovní turnusy různě do zahraničí. Ale teda jen 15 dní je práce (včetně cesty) a stejný čas má volno, kdy je doma. Nejdýl byl pracovat tři týdny, když končili rozdělaný kontrakt a bylo zbytečné, ať je na týden střídá jiná skupina. Ale má za takové prodloužení pak možnost, že třeba mu vychází letos dost volna na léto. Teď jel na týden dělat noční do Německa. Pak bude mít volno dýl.
Vydělá několika násobek mého příjmu. Což je hlavní důvod, že muži za prací pendlují. Když on cestuje. Držela jsem se pracovně blíž, abych byla blízko dětí. Ale mám teda kvalifikace. Nebyl problém najít práci. Když má volno. tak on zas řeší všechny doktory, pochůzky si plánuje. Má na to prostor.
Musíš hledat podle svých možností. U nás takhle třeba paní po RD začínala ve večerce u Vietnamců. Pomáhala v obchodě, hlídat jejich děti. Děti dávno odrostlé. Zůstala tam, že prodává.
Předpokládám, že tvůj muž dělá nějaké montáže, když jezdí takhle dlouho. Takže si najdi poloviční úvazek a někde blíž bydlení.
Příspěvek upraven 26.06.26 v 07:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eva2610 Myslíš, že si jde jen tak domluvit směny na ráno? To většinou ne. Spíš si zaplatit nějakou výpomoc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše: Více
Někde to jde, někde ne. Bude se asi muset zeptat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Umíš rychle psát na stroji? Pokud ano, třeba zapisovatelka u soudu. Ovšem nevím, zda nepožadují maturitu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky jak to máte vy nebo děláte vy které máte dvě děti co se týká práce začínáte na půl úvazku brigádu nebo jak to máte..já mám 6 letaka a 3 teď mi končí MD takže absolutně nevím. Jsem vyučená pouze. Minulá práce mě propustila protože firma zkrachovala…obchod ale vylučuji prodávala jsem v potravinách a se dvěma dětmi na směny nereálné. Chlap pracuje 6 až 14:30 někdy se stane že jede třeba na měsíc nebo dva do zahraničí skrz práci