Se sluchátky nemluvím
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Chvíli mi trvalo, co řešíš. Sluchátka totiž mají i prodavači v obchodech kvůli práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se přiznám, že tahle v krámě často vyndám jen jedno. Ale já přes ně slyším dobře, nechávám si okolní ruch kvůli bezpečnosti.
Mě tenhle vývoj taky mrzí, zas na druhou stranu si pamatuju, proč jsem před mnoha lety záměrně viditelná sluchátka nosit začala. Ve městě je člověk málokdy osloven s cílem nějaké smysluplné nebo alespoň neutrální konverzace. Kde bydlím, okupují nejfrekventovanější místa v centru fetky a asociálové, kteří přistupují k lidem a žebrají nebo slovně obtěžují. Kolikrát se mi stalo, že mi začal někdo pod vlivem bezdůvodně nadávat.
Nic se s těmihle existencemi nedělá, tak prostě mnozí ten chaos okolo vypínají a zvukově se izolují.
Případně člověka v pohybu skoro výhradně zastavují lidé, kteří mu chtějí něco vnucovat.
Pokud normálně vypadající člověk potřebuje poradit, nebo třeba jen prohodit pár slov, sluchátka samozřejmě sundávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evkad píše: Více
Bože, zakladatelka pracuje v obchodě…
Ale myslím, že narozdíl od zákazníků nemá puštěnou na plný koule Evropu 2… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Frustrát píše: Více
Myslela jsem, že ona je ta co neslyší - jako prodavačka…evokuje to věta: A když mi někdo pak ke konci s úsměvem sundá sluchátka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to máš ale hodně velké problémy s pochopením psaného textu… Že jako zakladatelka nadávala sama sobě, protože má sluchátka v uchu, takže neslyší zákazníky?
Zajímavá konstrukce… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Frustrát píše: Více
Jen jestli to není způsobem psaní. Jiný text mi problém nedělá.
Ale chápu, že někdo to napíše tak, že jiný nepochopí. Každému se to stane.
Jinak je zbytečné s tebou diskutovat. Jen se občas podívej i na druhou stranu mince.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No je fakt, že kdyby to zakladatelka chtěla napsat opravdu exaktně, mohla zvolit přesnější formu, ale každopádně sudička důvtipu kolem Tebe kdysi prošla úplně bez povšimnutí - zase tolik práce s analýzou nebylo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky nejdřív myslela, že ji vadí mluvit se zákazníky, když ji zrovna někdo z kolegů mluví do sluchátka. ![]()
Mě se takhle stalo, že jsem se bavila s prodavačem v Lidlu, který si nevěděl rady s nějakou položkou a až po fakt dlouhé době mi došlo, že vůbec nemluví na mě, ale na někoho ve sluchátku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jita22 píše: Více
Tu mám tak na půl dne, než mě zase bloknou… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuju v obchodě za pokladnou, musím na lidi chrlit informace - krom toho, vze je slušné oizdravim apod. A když mi někdo pak ke konci s úsměvem sundá sluchátka: „Co jste říkala?“ Mám chuť na sluchátka vůbec nemluvit, Bale vůbec! Co se budu zbytečně namáhat. Slušnost musí být i na druhé straně. Podobné v autobuse. Sedí, neslyší, tak do něj mám drknout, aby mi uhnul? Nebo nosit ceduli SE SLUCHÁTKY nemluvím?