Se sluchátky nemluvím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8156
22.6.26 10:24
@Anezka1990 píše: Více

Na nošení sluchátek nevidím nic špatného, pokud to je někde, kde to nic neovlivní. Ale z lidí, co se dobrovolně na ulici připraví o jeden z důležitých smyslů, často nejsem nadšený, třeba když mi vlezou mimo přechod před auto/motorku. Navíc je to jediný smysl, který nás informuje i o tom, co se děje třeba za námi mimo zorné pole. Žijeme sice v bezpečném státě, kde příliš nehrozí, že by se na nás někdo zezadu rozeběhl, ale může se stát jakákoliv nehoda, kde zaslechnutí výkřiku „pozor uhni!“ může rozhodnout, zda člověk stráví nějaký čas v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6323
22.6.26 10:34
@rmot píše: Více

Presne… Oberas sa o jeden zo zmyslov. Neprijemne su aj elektricke auta, pretoze to nepocujes a zrazu to je pri prechode. Alebo ide za tebou po uzkej ceste.
A v meste sa mi stalo, ze uz za mnou niekto bezal. Uprostred centra mesta, nejaky posahanec. Nevidela som ho, ale asi pocula, alebo co. Pretoze som instinktivne drzala kabelku skor, ako ma dobehol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
22.6.26 11:09

Tak jasne, když jsem na rusnem místě, ve městě, vypnu tlumení okolního zvuku a ztlumim hudbu, porad slyším, co se kolem me děje a mám oci, abych videla auta, motorky.
Když sedím v MHD, tlumim okolní zvuk, když vidim, ze na me někdo mluvi, sluchatka dam pryč. Když v MHD stojim, tlumení vypnu, abych popřípadě slyšela, když chce někdo kolem me projít.
Ono nosit sluchatka neznamená vždycky nevidim, neslysim. Jak říkám, já je nosim jako prevenci proti nevyžádané konverzaci, ale když je potřeba, okolí vnímám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16463
23.6.26 08:49
@Mkmkz píše: Více

Zákazník se strojem? Zákazník s prodavačkou? Protože kolikrát je to ve výsledku ještě delší, než stát ve frontě na běžnou pokladnu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8156
23.6.26 10:14
@Dahlia0409 píše: Více

Se na samoobslužce hádáš s pokladnou? :) Přijdu, pípnu, zaplatím, odcházím - nevidím na tom nic časově, intelektuálně ani emočně náročného :D Mám pod kontrolou ceny zboží před zaplacením na rozdíl od kasy s obsluhou, nestojím ve frontě, níkdo se mi nelepí na záda, nebo nenajíždí na paty vozíkem. Že nemusím poslouchat debilní otázky, zda sbírám bodíky, nebo mám aplikaci, beru jako bonus :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16463
23.6.26 13:30

@rmot Nikdy se ti nestalo, že by ti to nevzalo zboží a psalo to chybu? Takže stejně musíš počkat na prodavačku, až to uraci vyřešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8156
23.6.26 13:47

Za posledních pár let ne. Naposled jsem musel počkat asi tak deset vteřin na obsluhu, aby mi odpípla pokračování nákupu, když jsem si vzal zboží v akci přes denní limit kusů. A to prostě přišla, koukla proč kasa bliká, přiložila nějaký svůj čip a během chvilky jsem pokračoval v nákupu. Pořád rychlejší a příjemnější, než stát potupně ve frontě na to, abych jim směl odevzdat peníze a potom hrát s prodavačkou závod, jestli ona stihne rychleji pípat, nebo já chytat pípnuté zboží a dávat si ho do košíku. O nějaké kontrole, jestli na kase naskakují správné ceny a množství, si při tom závodě může nechat nakupující jen zdát, na rozdíl od samoobslužky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16463
23.6.26 14:04

@rmot Tak to jsi šťastný člověk, já to měla už několikrát a buď se to rozhodlo pipnout kód 2×, nebo hlavně nebralo váhu pečiva a kolikrát zrovna Lidlu musíš čekat, až si někdo teda všimne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8156
23.6.26 14:12

Aha, tak to bude tím, že do Lídlu už hodně dlouho vůbec nechodím. Dřív jsem tam občas zašel kvůli jejich nepotravinovému zboží, ale i to dnes stojí za prd, tak není důvod tam lézt. Popravdě se při jejich cenách a sortimentu divím, že tam ještě někdo nakupuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6323
23.6.26 14:36

Tak pockam… Nemyslim si, ze si lakuje nechty a ked sa jej uraci, tak zavrie lak, osusi nechty a pride ku mne.
Hlavne sa nenastavit tak, ze som uz dopredu prednasr.ata, ze musim cakat.
Ale mne sa tie samoobsluzne zdaju rychlejsie a v mojej rezii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65446
23.6.26 14:37

@Dahlia0409 Lídl je děs, několikrát mi to hodilo chybu kvůli nějaké taškové zoně, a to jsem se fakt snažila, abych to nedávala dozadu. A musíš tam čekat a čekat, než namarkuje někomu nákup. V tomhle je lepší Kaufland, tam je člověk na ty kasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6323
23.6.26 14:38

Zda sa mi, ze v minulosti boli tie pokladne viac citlive a potrebovali viac zasahov personalu ako teraz. Alebo som sa s nimi naucila pracovat :lol:
Za mna ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.26 15:11

Moc nesouhlasím. Já nosím sluchátka na veřejnosti neustále. Neposlouchám teda hudbu, ale podcasty. A přijde mi to lepší, než to, že 90 % lidí jde s hlavou skloněnou a čumí do mobilu. Ti jsou za mě nebezpečím pro sebe i okolí. Už se mi několikrát stalo, jak někdo takový bezhlavě vešel do silnice a jen tak tak hodil zpátečku, protože jelo auto, které on samozřejmě neviděl, když čumí do mobilu.

Příklad z minulého týdne. Stojím s kočárkem a sluchátky v uších na přechodu. Čekám zelenou. Blikne zelená a najednou slyším houkat sanitku. Už jsem byla asi 2 kroky v silnce a okamžitě jsem zacouvala, ačkoli jsem vůbec nevěděla z kama a kam jede. No ještě že tak. O 3 vteřiny později se sanitka prořítila zrovna tama, kama bych právě přecházela. A to se vsadím, že ti všudepřítomní zombie s obličeji přilepenými k telefonu, tak takový kdyby tam stál zrovna se mnou, by šel v klidu dál. A dost možná by ho ta sanitka srazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8156
23.6.26 15:23
@Barevné klubíčko píše: Více

No to mi trochu příjde jako že je super mít kapavku, protože ta se dá na rozdíl od HIV vyléčit :) Za mě je ideální, aby chodci neskákali pod auta ani kvůli mobilu, ani kvůli sluchátkám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
23.6.26 15:42

Hlásím se do sekce sluchátka. Dnešní sluchátka mají propustný režim, takže slyším sanitku, slyším když na mě někdo mluví apod.. Když vím, že můžu očekávat hovor, například, když na mě už přijde řada u pokladny, tak sluchátka preventivně vypínám. Takže jak už to v životě chodí není problém potkat člověka se sluchátky, ale problém je potkat se s blbcem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat