Je moudré mít dvě svatby?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5075
23.1.25 16:32

@Ocuna A kdy spolu začali sexuálně žít? Po úřední svatbě, nebo až po církevní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
23.1.25 16:34
@Dn0712 píše: Více

Dědictví nemá smysl závětí řešit, je tam dítě a to závětí neobejdeš. Já teda absolutně nechápu, proč by měli s tak závažnou věcí čekat rok až našetří na nějakej mejdan, aby se vám to tady nezdálo divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
23.1.25 16:37

Můj brácha se takhle „ženil“ na třikrát. Jednou neoficiální svatba na pláži na Bali (oni tam jeli na dva měsíce, ne kvůli svatbě), kde měli obrovskou bránu ve tvaru srdce z květin, romantika pro dva a tak, vyšlo je to přes třicet tisíc (ale oba si to mohou dovolit), pak na Staromáku na radnici, její rodina, naše rodina, ale jen rodiče a sourozenci s partnery plus jedno dítě. Bylo nás dvanáct. Jen brácha měl za svědka nejlepšího kámoše, nevěstě svědčila její sestra. Měli jsme pronajatý stůl v restauraci v zimní zahradě. Platil to nevěsty táta. No a nakonec si udělali malou párty pro kamarády. Ale oni spolu nebyli deset let a byli ještě dost zamilovaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
23.1.25 16:39

@Janli tak evidentně je to do teď netrapilo. A nemyslím nešetřil jen na oslavu, to se většinou zaplatí z daru, ale na to kolem…a když to chtějí mít za rok, tak to zakladatelce asi není jedno a chce to.

Btw: myslím, že jejich malé dítě by ji asi z domu nevykoplo a za majetek dítěte je zodpovědná matka

Jo a asi ji názor ostatních zajimal, když se ptala. Mě je úplně jedno, jak si to udělají

Příspěvek upraven 23.01.25 v 16:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16292
23.1.25 16:40

Já bych to teda neudělala. Pokud chci oslavu s X lidmi, udělám ji rovnou se svatbou. I kdyby až za rok. Na co to dělat 2× :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11573
23.1.25 16:51

Já zvládám i tři svatby, ale po tý druhý už jsem přežranej a na třetí vynechávám svíčkovou.

Teď vážně: jsem milovník klasických svateb, to znamená obřad, rodina, kamarádi, hostina, volná zábava. Někdo na tyhle vopičárny není, tak si dá svatbu na tajňačku, třeba jen ve čtyřech. Ale nemusím moc kočkopsa že bude obřad pro nejbližší rodinu a za týden grilovačka pro kamarády.

Pokud jsou to dobří kamarádi, jen obřad pochopí. Není vážně povinnost svatbu slavit. Ale je to lepší :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.01.25 v 16:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
23.1.25 16:53

@Luboš P Do toho mně ani vám nic není. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
23.1.25 17:03
@Ocuna píše: Více

Samozřejmě, že je, dokonce je mojí povinností, když můj bližní hřeší (a sex bez svatby nepochybně hříchem je),ho na to upozornit, vyzvat ho, aby s tím přestat, případně poskytnout pomoc. Nebo ta svatba v kostele byla jen divadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2726
23.1.25 17:08
@Dn0712 píše: Více

Ne pro starobní, stačí i invalidní! ;) VELKÝ ROZDÍL!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
23.1.25 17:17

@Yasmen jo, to jsem zapomněla napsat starobní, nebo invalidní…samozřejmě rozdil znám…boze :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
23.1.25 17:18
@Luboš P píše: Více

Vy jste duchovní pastýř, že to tak prožíváte? Oni se ze svých hříchů budou zpovídat sami. S tím já nemám nic společného. Nejsem ani věřící, takže mě to zas tak netíží. Kdyby už na to ale přišlo, tak doufám, že za hříchy skončíme já i ta nevěsta, která možná zhřešila možná ne, v pekle v sousedním kotli, abychom mohly pokecat. To by bylo fajn. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
23.1.25 21:27

Za rok už budete mít peníze? Takhle je to blbost. Vezměte se. Za ten rok si můžete sezvat hosty do pěkně restaurace třeba, udělat to klidně i s kapelou, hezké šaty, ale ne svatební, nějakou výzdobu, zákusky, bez nějakého oddávajícího na oko a pojmout to jako oslavu ročního výročí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
23.1.25 21:29

@lucad77 Ale jim asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie