Zákaz dětí

Anonymní
22.1.25 20:57

zákaz dětí

Hezky večer, abych vás uvedla do příběhu, jsme parta kamarádek, která se schází od střední školy. Řekla bych, že to bylo opravdu pravé intenzivní přátelství. Pak jsme se samozřejmě rozutekly, ale pořád se snažíme všichni setkávat, ať už welness víkend, hory nebo jen víno a kino. Už to bude přes 7 let od ukončení školy, proběhly vdavky, děti. Na svatbách jsme si navzájem byly, tři z nás a dvě ještě chybí:).
Někdo už má děti a já mám měsíční kojené miminko. Ta kamarádka, co se vdává, nás zase všechny holky pozvala, ale s tím, že je to svatba bez jakýkoliv dětí(ona je nemá). Svatba bude za dva měsíce. A že rozumí, když se nebudu chtít účastnit, protože budu chtít být s tím miminkem a nedám ho na hlídání.
Co si o tom myslíte? Mně to přijde sprostý, ostatní holky tam budou, protože mají už ty děti větší a není to pro ně problém. Ale já nemůžu:( miminko samozřejmě na hlídání nedám a je mi z toho do breku. Zase na druhou stranu si tu svatbu platí za statisíce a nevím, jestli mám právo jí konfrontovat, když je to jejich přání.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26247
22.1.25 21:01

Já asi nějak nechápu, co řešíš… dítě máš malé, kojené, na hlídání nedáš. V pořádku. Nevěsta si přeje svatbu bez dětí, v pořádku. No tak prostě na jedné svatbě nebudeš. Nebo si zajistíš hlídání a půjdeš třeba jen na kousek. Nebo aspoň na obřad, mimino zatím může někdo vozit venku.

Nečekáš snad, že nevěsta bude svatbu podřizovat tomu, že máš malé dítě. To si budeš muset vyřešit ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2397
22.1.25 21:03

Je to prani nevesty, tak by se melo respektovat.ale chapu, ze ti to bude lito. neslo by se treba jit podivat aspon na obrad? ze by mezitim tatinek kousek dal vozil kocarek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.25 21:06

:nevim: tak nemusíš tam být celý boží den. Můžeš jít jen na obřad a jet domů. To vyjde na kolik? 2 hodiny? S pokecem? Já byla sama bez dítěte další kamarádka taky. A bylo to fajn. Ostatní pořád běhaly a litaly, usměrňovali. Pořád byly fuč. No a my si mohli v klidu sníst dort, oběd i vypít pár drinků.
S konečným dítětem bych buď zůstala doma nebo šla opravdu na skok. Já tyhle věci vůbec nevnímám negativně. A dokonce bych žádné že svých kamarádek, kamarádů nevyčerpá kdyby mě /nás nepozvali. Poslední nevěstě jsem několikrát říkala, že když bude mít pocit nebo to bude chtít jinak ať mi to řekne, že já se rozhodne neurazim. Plně respektuji jejich přání. Jsou to totiž kamarádky a je fajn se podpořit. I když s jejich rozhodnutím třeba nesouhlasím. Jednoduše tam někde jsem.

• Citovat
  • Upravit
496
22.1.25 21:08

Sprosté to není. Je to její svatba, její pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
22.1.25 21:09

No jako nevím, ale já asi i kdybych pozvání dostala, tak s takovým malým miminkem bych se omluvila nebi šla jen na obrat a pogratulovat. Moje miminko má teď 4 mesice a v neděli má děda oslavu a taky tam jdu jenom na chvíli, nebo kdyztak malou vezmu do kocarku, neumím si představit co bych dělala v hospodě s takovým malým miminkem.

A co se týče kamarádky…chce svatbu bez dětí, tak to každý host musí respektovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Simod
22.1.25 21:12

Sprosté? Proč?
Je to její den a má naprosté právo ho mít přesně takový, jaký chce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.25 21:12
@Dn0712 píše: Více

Jsem asi odvážnější. Dceři bylo 5 měsíců když se dělala oslava. Bylo to na začátku léta a fakt jsme tam byli téměř do půlky..vždycky v mezičase ji někdo vzal na procházku, pochoval. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
66815
22.1.25 21:13

Nejstarsi mela stejnou podminku, jedna kamoska neprijela. Jedinym ditetem na svatbe byl 13lety bracha v obleku, co se umi chovat. Probiralo se tam, ze aspon na obrad mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15247
22.1.25 21:16

Nepřijde mi to divné, vždyť kvůli dítěti se člověk musí často omezit, s tím se asi počítá. Pokud tolik stojíš u účast na svatbě, bez aspoň na 2-3h mezi kojením Případně nakoj a vrať se na svatbu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
22.1.25 21:17
@Anonymní píše: Více

Jo tak záleží jaké miminko je, ale moje se raději hybe než se pořád nosit a má ráda svůj klidek😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
22.1.25 21:18

Jeji svatba, její pravidla. Respektovala bych to. Ja bych to naopak uvitala jako oddech, tak jako to uvitaly moje ksmaradky na naší svatbě.
Nemuzes dat prcka na hlidani ani na par hodin třeba babičce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.25 21:23

Pro mě celkem Aha moment, všichni to vidíte stejně. Mně jde o to, že jsme si byly velice blízké a svatba je přece jen „jednou“ za život. A ona mě odstřihne, protože mám to malé miminko, které by to určitě prospalo a nijak by tu svatbu nenarušilo. Samozřejmě chápu, že se přání má respektovat, jen jsem to právě vůbec nečekala, že mě takhle vyřadí:( Na svatbě bychom určitě dlouho nebyli, třeba jen oběd, pokecat, prostě bychom byli rozumní, ale to byla jen představa v mé hlavě, než jsem se dozvěděla podmínky pozvání.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.25 21:26

@Mar__tanka1983 V době svatby bude miminku tři měsíce a je plně kojené, dala bych ho povozit do kočárku, to můžu udělat, abych byla aspoň na obřad, ale nemůže tam zas jezdit věčně, takže pak budeme muset domů, ale je mi to neskutečně líto.

• Citovat
  • Upravit
744
22.1.25 21:26
@Anonymní píše: Více

Já to vidím stejně jako ty a velmi by mě mrzelo, že mě kamarádka odstřihla kvůli dítěti. Ale co se dá dělat, prostě to tak je, nezbývá než akceptovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný