Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Rozumím, já chápu, že to zabolí. Určitě to holky měly spolu probrat. Nic to nemění na tom, že podmínky nastavil daný pár a je potřeba je respektovat. Nijak bych do toho nerýpala, ale až přijde příležitost, po svatbě, asi bych se neudržela, abych neřekla, že mne to hodně mrzelo. Třeba se zakladatelka dozví něco, co neví, bude jí to vysvětleno apod.
@a12 píše: Víceříká se tomu kompromis, Buď nepůjde ani jeden nebo půjde alespoň ona. Jestliže má dítě fungujícího otce pak lze najít 10 variant jak danou situaci vyřešit a nezabývat se tím PROČ na svatbu „nesmějí“ děti a koho tím nevěsta znevažuje. Jak už někdo psal, to samé by si mohla myslet ona, že kamarádce nestojí ani za to, aby si na 4 hodiny (byť přerušovaně) zařídila čas bez mimča.
Osobně bych přání nevěsty vzala jako fakt a nehledala za tím něco co tam asi ve skutečnosti vůbec není (ona mě nemá ráda, ona nemá ráda děti, ona si mě dost neváží jako kamarádky, ona mě schválně chtěla vyčlenit, jí je jedno jestli tam budu nebo nebudu etc.). Zbytečné dohady, zbytečné otázky.
Takhle je to dané a je potřeba s tou situací nějak naložit. Tím, že jí nevěsta řekla, že pochopí, když nepůjde bez miminka na svatbu podle mě automaticky nesdělovala „přijď nebo ne, mě je to jedno“. Chtěla tím sdělit jen to, že pokud nepřijde nebude se na ni zlobit. A tady se z toho udělala kauza, protože jak mají ženy ve zvyku, promítají si do toho nějaké své představy a domněnky.
@Anonymní píše: Více
No tak právě proto, že máš tříměsíční dítě o které se bojíš, tak prostě buď dřep doma na zadku. Nebo dojdi na obřad a hotovo. Mám děti, a době švagrovi svatby jsem, jsem měla děti 3.5 a 7 měsíců. Ptala jsem se, zda jsou děti vítány. Ano, chtěli naší dceru za družičku. A syn v kočárku nevadil, měli jsme tam svůj pokoj a stejně jsem jela s malým domů asi po 4 hodinách. Protože dokud spal, tak to šlo. Pak jsem se tam vrátila sú večer, byl nakojený a obě děti spaly a hlídali je mojí rodiče.
Děláš hrozné drama z něčeho, co drama není. A nevěsta si může určovat co chce. A kdy to dovolí tobě, budou kafrat ostatní. Kdybys byla přímo z rodiny, tak by to bylo jiné.
@hopsalka píše: Více
Však tady asi milionkrát psala, ze by manžel pohlídal aspon na obřad ![]()
Ale upřímně jak někdo takhle odejde z akce, uz se většinou nevrátí.
Letos nám vyšel vánoční večírek Mikuláše, kolegyně odešla domu, že se vrátí, jasně, že uz nepřišla
a obíhat takhle několikrát? To je lepší fakt jet rovnou domů. Ještě by mohli obíhat na střídačku, ne? Aby si svatbu uzili oba ![]()
Každopádně i zakladatelka tu nějaký řešení psala, ale pořád ji tu je podsouvano, že kompromis dělat nechce, jen hledá problémy
což si úplně nemyslím, prostě ji to přišlo líto, což chápu, a chtěla se s tim nekomu svěřit vypsat.
@a12 jak vam mohl „vyjit“ vánoční večírek na Mikuláše? To prostě někdo blbě naplánoval, ne? ![]()
@malákráličice píše: Více
Nas je tam 5, 5 a je to dost specifickej večírek, vždycky je ve čtvrtek, téměř nikdo tam nemá malý děti, spíš uz vnoučata, včetně tyhle kolegyně, tak to nikdo neřešil.
@Petra0009 píše: Více
Takhle jsem taky byla, však obřad na radnici trvá tak půl hodiny, hodinu, to mi v kočáru s tatínkem vydrželi v pohodě oba, ale bylo to u nás ve městě, kousek od domova, ne přes půl republiky někde. Ale kdyby mi někdo řekl, že se mnou nepočítá, protože mám mimino, nevím, zda by se mi vůbec chtělo se „vnucovat aspoň na obřad“. Mně se vdávala blízká příbuzná cca týden po termínu mého 2. porodu, na mé svatbě byla, na tu svoji nás ani jakoby formálně nepozvala, žádné oznámení nic - měli to od nás asi 80 km, jen mi řekla máma, že to chtějí bez dětí. Tj ani to starší by tam stejně nemohlo, i kdybych třeba ještě neporodila. A asi bych ani neriskovala, že to na mě přijde zrovna tam
I když třeba 14 dní před porodem staršího jsem ještě na 1 svatbě byla. Dneska jsou ty bezdětný svatby v módě holt.
@Sabinka píše: Více
Právě, tady všichni píšou „však půjdu ven když zapláče“, ale ze zkušenosti můžu říct, že 90% jich ven nejde, nebo až fakt po dlouhé době konstantního řevu či jiného rušení.
A po zkušenosti chápu i zákaz starších dětí na svatbě, já jako nevěsta strávila fakt velkou část odpoledne v podstatě děláním chůvy absolutně nesoudným lidem, které ani neznám (a ano, vracela jsem jim ho x krát, ale nechtěla jsem zas tropit nějakou scénu na vlastní svatbě).
@Meduňka25 píše: Více
Proste ho máme každej rok ve stejným týdnu, vzdy ve čtvrtek a jednou za x let to vyjde takhle.
Jak jsem psala, je to dost atypickej večírek, takže naše parta tam je od rána a vlastně to máme pracovní
zbytek přijde na oběd
a pak uz se tam žere a samozřejmě pije
no a ve čtvrtek je to proto že v pátek jsou potřeba ještě nějaký dodelavky ráno a kdyby to bylo v pátek, tak v sobotu uz nikdo nepřijde
samozřejmě jdeme ještě před polednem domů.