Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zakladatelko, zkus si vzpomenout a napsat nám, jak to pak všechno nakonec dopadlo.
Ono se to všechno totiž do té doby může xkrát změnit…
Zakladatelko, úplně tě chápu. Byla jsem na svatbě kamarádce, kde byl zákaz dětí kromě úplně malých mimin. Na obřad musely být za sklem 😃 přišlo mi to ok. Pokud by nemohly, tak nejdu, synovi byly 4 měs. Sice pár hodin vydržel beze mě, ale k tomu cesta, protože svatby se dneska dělaj snad jen výlučně někde v prd eli ve stodole. Vím že to dítě vydrží nějakej časovej úsek a nejsem schopná si užívat když vím že někde pláče. No a kvůli hodině, dvěma se někam trmácet, platit raketu svatební dar, bejt nervózní - za to by mi to fakt nestálo. Ono se zapomíná, že i svatebčani maj s tou svatbou náklady. V posledním roce to bylo co svatba, to cca desítka. Kamarádství bych teda taky asi přehodnotila. Přece s sebou můžeš mít partnera, kterej se o dítě bude starat apod., někde s ním kroužit v kočárku, ale aby tam nemohlo jakože ani páchnout mi osobně přijde přísný a cítila bych se za daných podmínek nevítaná. Samozřejmě nevěsta může na svatbě mít, koho chce. Ale ty si z toho taky můžeš vzít message. Ono občas kamarádství ochladne, když jedna nebo druhá má dítě, a ta druhá už nedostává tu “péči” a pozornost jako předtím, nedejbože by měla občas podpořit ona.
@Semtex
Tak ono je dost nepříjemné, když ti při obřadu začne řvát dítě, že se to musí pozastavit, nebo z ničeho nic se začne vztekat.
Prostě ne, děti na svatbu nepatří.
@Anonymní píše: Více
Jsem na straně budoucí nevěsty. Buď si zařiď hlídání nebo nechoď., přijde mi to správné a nevidím v tom problém Chápu, že na její svatbě, kdy ona má být středem pozornosti je jakékoliv cizí mimino prostě opruz..
Pokud se jedná o kamarádku tak blízkou, která byla vždy nevěstě oporou, klidně si kvůli ní vzala volno v práci, aby jí doprovázela po doktorech, případně u ní našla vždy oporu, zastání, a mohla k ní přijít doslova o půlnoci, a hned dostala azyl, tak to už je dle mého názoru vyšší level. Beru to podle sebe. Takovou kamarádku najít, tak to je vzácné, a toho si já považuji opravdu velmi. Proto bych jí na svojí svatbě chtěla mít mezi mými nejdůležitějšími hosty. A kvůli ní bych klidně udělala i výjimku. Ale každý to má asi jinak nastavené. Taky je otázka, jestli jí ta nevěsta vnímá taky na stejné úrovni, jako ona ji.
@hani28 píše: Více
Musí tam byt hrobove ticho, kdyz uvádí jako program přípitek a k tomu jistě i předčítání svatebních přání. ![]()
Hele je to JEJÍ svatba, její velký den a ona si to přeje udělat takhle
Ty vidíš svoje miminko jako středobod vesmíru, ale ona jako bezdětná to má prostě jinak.
Osobně bych takhle malé mimino na hlídání také nedala, ale nakojila bych před obřadem a přela ho manželovi (nebo třeba babičce) do kočáru, ať krouží někde poblíž na tu chvíli, co bude trvat obřad. Pak bych se rozloučila.
@a12 píše: Více
Nebo by museli zaplatit hotel treba jeji mamce nebo tchyni aby sedela na hotelu s miminkem, a manzel mohl jet s ni. Ale tak proc by to meli delat, utracet za hotel a jezdit tam a zpatky, to uz bych sla radsi jen na obrad a pak domu.
Kompromis by byl deti na obradu a treba na jidle, a pak uz na vecerni zabave jen dospeli, to uz by pak mohli lidi s detma odejit a meli by pocit, ze i tak byli soucasti. Tak to mel svagr. Asi 200 lidi na svatbe, nejake deti na obradu, a pak uz deti ne. Krome nasi 2 lete dcery, udelali nam vyjimku ![]()
Ono to tak občas bývá, že dokud tu je kamarádka na to, aby dělala support, tak fajn, ale když už má dítě a tudíž je limitovaná, tak už není potřeba ![]()
@a12 A to by ses divila. Zažila jsem u kamarádky, že se tchýně krutě urazila. Protože ona si pozvala na synovu svatbu kamarádky, a když ji to nastávající manželé zatrhli, tak odmítla na svatbu jít. Takže i to je možné, prostě jejich svatba, jejich pravidla.
A dítě muže tedy na hotelu ohlídat babička je to. Anebo se zkrátka obětuje manžel, jedná se o její kamarádku, a sams tam nebude, budou tam všechny kamarádky.
@inkakřivák píše: Více
To je moc problémů. Proč to dělat? Proč hnout prstíkem navíc. Je to přece jen kamarádka … ![]()
Kdo chce, tak si vždy najde cestu, aby to šlo. ![]()
@hani28 píše: Více
No ja právě znám, ze normálně děti byly a večer, když si chtěli rodiče trochu vyhodit z kopytka, tak deti jely domu, těžko tam budou třeba do půlnoci, ze jo.
@Mandarinka104 píše: Více
Se nevztekej, podala si to tak, že je extrém, když 3m miminko nedá na hlídání za mě je to úplně normální a rozhodně ne extrém, pro spoustu je extrém, že ho na to hlídání dá. Za to, že zakladatelka nechce, bych ji fakt nenadávala.