Zákaz dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13219
23.1.25 12:38

Zakladatelko, zkus si vzpomenout a napsat nám, jak to pak všechno nakonec dopadlo.
Ono se to všechno totiž do té doby může xkrát změnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
23.1.25 12:40

Zakladatelko, úplně tě chápu. Byla jsem na svatbě kamarádce, kde byl zákaz dětí kromě úplně malých mimin. Na obřad musely být za sklem 😃 přišlo mi to ok. Pokud by nemohly, tak nejdu, synovi byly 4 měs. Sice pár hodin vydržel beze mě, ale k tomu cesta, protože svatby se dneska dělaj snad jen výlučně někde v prd eli ve stodole. Vím že to dítě vydrží nějakej časovej úsek a nejsem schopná si užívat když vím že někde pláče. No a kvůli hodině, dvěma se někam trmácet, platit raketu svatební dar, bejt nervózní - za to by mi to fakt nestálo. Ono se zapomíná, že i svatebčani maj s tou svatbou náklady. V posledním roce to bylo co svatba, to cca desítka. Kamarádství bych teda taky asi přehodnotila. Přece s sebou můžeš mít partnera, kterej se o dítě bude starat apod., někde s ním kroužit v kočárku, ale aby tam nemohlo jakože ani páchnout mi osobně přijde přísný a cítila bych se za daných podmínek nevítaná. Samozřejmě nevěsta může na svatbě mít, koho chce. Ale ty si z toho taky můžeš vzít message. Ono občas kamarádství ochladne, když jedna nebo druhá má dítě, a ta druhá už nedostává tu “péči” a pozornost jako předtím, nedejbože by měla občas podpořit ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.25 12:43
@Luthienne píše: Více

V pr deli ve stodole :lol:
Je to tak no :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.25 12:45

@Semtex
Tak ono je dost nepříjemné, když ti při obřadu začne řvát dítě, že se to musí pozastavit, nebo z ničeho nic se začne vztekat.
Prostě ne, děti na svatbu nepatří.

• Citovat
  • Upravit
95
23.1.25 12:45
@Anonymní píše: Více

Jsem na straně budoucí nevěsty. Buď si zařiď hlídání nebo nechoď., přijde mi to správné a nevidím v tom problém Chápu, že na její svatbě, kdy ona má být středem pozornosti je jakékoliv cizí mimino prostě opruz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.25 12:46

Pokud se jedná o kamarádku tak blízkou, která byla vždy nevěstě oporou, klidně si kvůli ní vzala volno v práci, aby jí doprovázela po doktorech, případně u ní našla vždy oporu, zastání, a mohla k ní přijít doslova o půlnoci, a hned dostala azyl, tak to už je dle mého názoru vyšší level. Beru to podle sebe. Takovou kamarádku najít, tak to je vzácné, a toho si já považuji opravdu velmi. Proto bych jí na svojí svatbě chtěla mít mezi mými nejdůležitějšími hosty. A kvůli ní bych klidně udělala i výjimku. Ale každý to má asi jinak nastavené. Taky je otázka, jestli jí ta nevěsta vnímá taky na stejné úrovni, jako ona ji.

• Citovat
  • Upravit
21453
23.1.25 12:47
@hani28 píše: Více

Musí tam byt hrobove ticho, kdyz uvádí jako program přípitek a k tomu jistě i předčítání svatebních přání. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
23.1.25 12:50

Hele je to JEJÍ svatba, její velký den a ona si to přeje udělat takhle :nevim: Ty vidíš svoje miminko jako středobod vesmíru, ale ona jako bezdětná to má prostě jinak.
Osobně bych takhle malé mimino na hlídání také nedala, ale nakojila bych před obřadem a přela ho manželovi (nebo třeba babičce) do kočáru, ať krouží někde poblíž na tu chvíli, co bude trvat obřad. Pak bych se rozloučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
23.1.25 12:50
@a12 píše: Více

Nebo by museli zaplatit hotel treba jeji mamce nebo tchyni aby sedela na hotelu s miminkem, a manzel mohl jet s ni. Ale tak proc by to meli delat, utracet za hotel a jezdit tam a zpatky, to uz bych sla radsi jen na obrad a pak domu.
Kompromis by byl deti na obradu a treba na jidle, a pak uz na vecerni zabave jen dospeli, to uz by pak mohli lidi s detma odejit a meli by pocit, ze i tak byli soucasti. Tak to mel svagr. Asi 200 lidi na svatbe, nejake deti na obradu, a pak uz deti ne. Krome nasi 2 lete dcery, udelali nam vyjimku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
23.1.25 12:54

Ono to tak občas bývá, že dokud tu je kamarádka na to, aby dělala support, tak fajn, ale když už má dítě a tudíž je limitovaná, tak už není potřeba 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.25 12:56
@Luthienne píše: Více

Máte pravdu, bohužel :?.

• Citovat
  • Upravit
80119
23.1.25 12:58

@a12 A to by ses divila. Zažila jsem u kamarádky, že se tchýně krutě urazila. Protože ona si pozvala na synovu svatbu kamarádky, a když ji to nastávající manželé zatrhli, tak odmítla na svatbu jít. Takže i to je možné, prostě jejich svatba, jejich pravidla.
A dítě muže tedy na hotelu ohlídat babička je to. Anebo se zkrátka obětuje manžel, jedná se o její kamarádku, a sams tam nebude, budou tam všechny kamarádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15514
23.1.25 13:01
@inkakřivák píše: Více

To je moc problémů. Proč to dělat? Proč hnout prstíkem navíc. Je to přece jen kamarádka … :mrgreen:
Kdo chce, tak si vždy najde cestu, aby to šlo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61107
23.1.25 13:54
@hani28 píše: Více

No ja právě znám, ze normálně děti byly a večer, když si chtěli rodiče trochu vyhodit z kopytka, tak deti jely domu, těžko tam budou třeba do půlnoci, ze jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61107
23.1.25 13:57
@Mandarinka104 píše: Více

Se nevztekej, podala si to tak, že je extrém, když 3m miminko nedá na hlídání za mě je to úplně normální a rozhodně ne extrém, pro spoustu je extrém, že ho na to hlídání dá. Za to, že zakladatelka nechce, bych ji fakt nenadávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný