Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Pozastavit, na jaky svatby proboha chodíte? ![]()
@malákráličice píše: Více
Z takovy svatby na mě jdou mdloby
jsem myslela, že dneska jsou lidi uz trochu free a ne, ze se obřad přeruší kvuli zaknourani dítěte, zakaslani babicky a tak..
@inkakřivák píše: Více
Ale ty všechny kamarádky tam nejspíš budou mít partnery. Na jednu stranu píšete, jak je 30km kousek na druhou si maj vzít hotel peo babičku na hlídání dítě ty jo ![]()
@Šmoulice píše: Více
To samý platí i pro nevěstu. Kdyby tam tuhle kamarádku opravdu chtěla, tak by byla trošku empatická a třeba se s ní o tom pobavila.
@a12 píše: Více?Ale já jí nenadávám, kdo jí nadává? Vždyť jsem napsala, že je pouze na ní, jak se rozhodne. Je to samozřejmě pouze její věc. Takže já se vztekám a ty neumíš číst…protože tohle jsem napsala snad několikrát dokola.
@Mandarinka104 píše: Více
No a zakladatelka se na tohle necítí, někde na, svatbě odsávat mliko, tot vse.
@a12 píše: Více
Ja na svoji svatbe mela oci a usi pouze pro manzela a oddavajiciho, kdyby tam vzadu knouralo nejake dite, ani bych si nejspis nevsimla, natoz abych pozastavovala obrad
a kdybych si vsimla, tak bych se asi jen zasmala, ze si dite umelo vybrat svuj moment, a pokracovalo by se.
@a12 píše: Více
A o čem se chceš bavit?
Svatba je bez dětí a platí to pro všechny …
Mi u obřadu začalo rvat moje vlastní dite, a to je úplně jinej level
jak začne rvat cizi, je to úplně v pohodě, většinou sedí někde vzadu u vchodu a vsimavy rodič ho vynese třeba i predtim, než se rozeřve zcela, a uklidni stranou, ale copak ho jeden z nas mohl vynest?
A to jsem ho patnact minut udržela vklidu prostřednictvím sušenek
nakonec zasáhla jedna z babiček, no ale i tak pro ni nic příjemného, musela chudák přijít k nám dopředu a prede vsema ho vzít a odnést ![]()
Jinak dospělým na svatbe kamarádky začal vyzvanet mobil, a to hned dvakrát, a obradnikova řeč byla “univerzalni” a vůbec ani trochu se netýkala situace toho konkrétního páru. Z několika mimin tam nervalo žádné, nebo bylo vyvedeno včas. To daleko déle trvalo típnout ten telefon.
Jejich svatba, jejich rozhodnutí. Na rovinu bych ale byla nakrknutá a mrzelo by mě to a buď bych nešla vůbec a nebo max na pár hodin s tím, že by bylo miminko někde poblíž (v kočárku/na hotelu) s tatínkem/babičkou a ja bych odběhla, až to bude potřeba. Stejně mi to ale od nevěsty přijde sobecké a jednou si třeba řekne, že to od ní tenkrát nebylo úplně košér.
Když o tom tak dumám, je to docela složité.. Jestli už nevěsta s ženichem vypustili do světa, že je svatba bez dětí, nejde to řešit nějakými „kompromisy“, že tahle moje super kámoška má výjimku, protože.. Když si představím, že patřím k sourozencům páru a mám dítě / děti, které jít nemůže (nebo jiné děti z nejužší rodiny), může to tu rodinu solidně rozkmotřit.
Jako zakladatelka to s nevěstou probrat může, otázkou je, jakou „moc“ má v tomto případě nevěsta, když to sama nějak nastavila. Vůči dalším hostům je to totiž pak dost nevhodné.
Hodila bych to za hlavu, a jestli ji mám ráda, prostě bych tam na obřad byla, a pak se uvidí.
@a12 no tak tam budou mít partnery, to něco mění na tom, že jsou kamarádky?
Jednoduše - zakladatelka pozvánku dostala. A muže se rozhodnout. Buď nepůjde, anebo půjde. Jak si to zařídí, tak to bude mít. Muže zajet na otočku na obřad sama, muže zajet na otočku i s dítětem a manželem, muže se pozdržet a manžel vozit kočár, muže si objednat hotel a tam na ni muže čekat manžel s děckem, anebo muže na hotel pisoár babičku a dítě. Tolik možností.
Ber to jak to je, je to její svatba, její velký den. Ma právo si užít podle svých představ. Ja bych třeba takovy požadavek neměla, mé děti nevadi, ale chapu jiny názor. Ty se buď přizpůsobíš, nebo tam nepůjdeš.
@Yxc28 píše: Více
Nevěsta má před svatbou spoustu jiných starostí. Sobecké je spíš to, jak jí ještě nakládají hosté se speciálními požadavky. Ona pořádá oslavu svého života a je to o ní a budoucím manželovi a ne o miminku jedné kamarádky. Budou tam mít třeba x desítek dalších hostů, pro které chystá zábavu a občerstvení a bůhví co ještě, takže pochybuji, že si jednou řekne, jak byla tehdá sobecká vůči jedné dotčené kamarádce, která nutně potřebovala, aby bylo na svatbě někoho jiného po jejím.