Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Jenže co je teď, nemusí být ze měsíc. Můžou přijít koliky a malý ti hodiny prořve. Navíc asi nejsi jediná z pozvaných, která má děti a daleko horší by bylo dělat rozdíly a naopak od dobré kamarádky bych čekala, že to pochopí. Taky bych nechtěla riskovat, že mi svatbu zkazí uřvané mimino, obzvlášť, když jsem byla svobodná. A jak už tu někdo psal. Každý se z našich dětí nezblázní a člověku se může zdát, že ho odsunou na druhou kolej. My mame třeba s kámoškami stejne staré děti a scházíme se zásadně bez nich.
Příspěvek upraven 23.01.25 v 10:37
Ono strašně záleží na tom, jak je ta svatba koncipovaná a zda se s dětmi počítá (je to nějak uzpůsobeno). Rozumím tomu, že někdo má představu bez nich, někdo zase vyloženě rodinnou svatbu v penzionu, s hřištěm atd. atd.
Rozumím tomu, že to zakladatelku mrzí, ale zase… Na obřad jít přeci může, když manžel bude vozit, třeba to klapne na 2-3 hodiny. A že si máma malinkého dítěte musí něco občas odepřít? No, je to tak. I když to matky dnešní doby nechtějí připustit.
Máme děti 3 a 5 let. Jejich účast na svatbě bych hoodně zvažovala, A pokud by s nimi nebylo vyloženě počítáno (nebylo by jich tam víc, nebyl by tam pro ně jiný prostor než u stolu v nějakém salónku), tak by rozhodně nešly.
A ještě… Jak zakladatelka může tvrdit, že miminko je a bude hodné? Naše děti taky šestinedělí prospaly, ve 3 měsících to může být úplně, ale úplně o něčem jiném. Trochu soudnosti by to chtělo.
Za dva měsíce nebudeš v šestinedělí. Možná budeš ráda, že si od dítěte můžeš odpočinout.
@hani28 píše: Více
Přesně to jsem chtěla psát
by mě zajímalo, jakou sodu by dostala holka, co sem přišla s tím, že ji mrzí že je pozvana na svatbu bez partnera ![]()
Jasně, do děti si každý rad kopne, je to nejsnazší cíl. Ale přesto si myslím, že jsou relativne neškodné a že největší brajgl dokážou udělat dospělí, kam se hrabe nějaké dětské kňourání a řev. Jak tu někdo psal o tom únosu nevěsty, manžel měl úplný strach, aby někdo neco podobného neudelal, jelikož jeho přátelům tím svatbu úplně zničili, tak jsem ho musela porad dokola ujišťovat, že ze své svatby rozhodne nikam odjizdet nehodlám a proste nikam s nikým nepojedu, když by na to přišlo. I kdyz já platím u některých jeho známých za takovou megeru, že by si to asi nikdo ani nelajznul ![]()
@Šmoulice píše: Více
Ale prd prosimte. Většinou to byvaj naky trapný hry u kterych si lidi normálně povídaj, smejou atd. Zaplakani miminka fakt nikoho nerozhodí.
@Velryba černá To samozřejmě pořád můžu, se s ní sejít a v klidu si o tom promluvit, ale předtím jsem se chtěla poradit. A když se tady na mě ze začátku všichni sesypali, jak jsem hrozně mimo, tak jsem za diskusi celkem ráda. Že to pořádně promyslim.
@a12 Já si taky říkala, že na svatbách je takový šrumec potom, že určitě, kdyby dítě začalo natahovat, nikoho to tam nerozhodí a můžeme odejít. U obřadu chápu, že v tom tichu to může být jiný, to zase joo, ale to píšu, že by pojistil manžel.
Ale kamarádka mi žádný kompromis nenabídla.
Nenech se touto diskusí ovlivnit příliš.
@a12 píše: Více
Ale proč pořád musí někdo řešit, že novomanželé to chtějí tak nebo onak? Prostě chtějí s hotovo, jejich svatba, jejich rozhodnutí, jejich věc. Dospělý člověk snad zvládne půl dne bez dětí nebo partnera na oslavě a když ne, ať je doma.
@a12 píše: Více
A před těmi trapnými hrami je x jiných věcí … Od obřadu, přes proslovy, přípitky atd.atd …
@Dn0712 píše: Více
Z mé zkušenosti je to naopak. Nezáleží hlavně na dítěti, ale záleží hlavně na rodiči a na jeho přístupu. Všechny free a pohodové mámy resp. páry v okolí mají pohodové děti. Ty od počátku ze všeho vystreslé se v tom plácají a jdou z jednoho problému do druhého.
@terien píše: Více
Je rozdíl zvládnout půl den řekněme od batolete a půl den od několika měsíčního kojeného mimina. Tím spíše když je to vlastně úplně zbytečné bez něj být, jen proto že si někdo postavil hlavu a zakáže šmahem všechny děti aniž by se trochu zamyslel jak by se to dalo udělat a zda vůbec to malé miminko bude něčemu vadit.
@Maggdallena píše: Více
Dobře, tak když to nejde, tak budu doma. Mě by zase nenapadlo chtít překopat svatbu a jít proti přání novomanželů.