Zákaz dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
23.1.25 09:17
@Nick.na.emimimo píše: Více

Svatby a pozvání na ně se zbytečně přeceňuje. Pravda je taková, že spoustu lidí účast na nich obtěžuje a spoustě svatebčanů je jedno, jestli přijde ten nebo nepřijde onen. Kolik lidí se zve jen ze slušnosti a oni jen ze slušnosti přijdou. Tady je to v každé diskuzi, strašný problém respektovat přání novomanželů, neustále někdo nafučený, uražený až do nebes, protože to je tak a není to onak… Fakt se divím, že ještě ty svatby někdo dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.1.25 09:17
@Anonymní píše: Více

A v čem je tedy problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
23.1.25 09:18

Mně to od tebe přijde extrémně sobecké. Je to JEJÍ svatba, JEJÍ den, za který ONA platila, a ty to obrátíš na sebe. Fňuk fňuk, já jsem její kamarádka, já mám dítě, které tam ona nechce, achjo, co budu jen dělat, proč jí to vadí a tak dál…
Tohle není o tobě, ani o tvém dítěti. Svatba stojí hromadu peněz, spoustu času, stojí to hrozné nervy to zorganizovat, ty tam jsi pozvaná, aby ses dobře najedla, napila a pobavila ZADARMO a ještě si myslíš, že se budeš litovat a diktovat si podmínky.
Je to od tebe prostě bezohledné. Chápu, že tě to mrzí, že to možná nechápeš, ale svět se fakt nezboří a máš dva měsíce na to sehnat nějaké řešení. Za tu dobu bude prcek už větší a věřím, že na nějaké východisko přijdeš. Určitě bys to i ty, i prcek přežil, kdybys sehnala nějakou chůvu, třeba klidně studentku, aby ti na pár hodin pohlídala mrně. Ty bys byla v klidu, malý taky, holčina by z toho měla nějakou kačku. Nemusíš tam být celý den…
Já děti nemám, ale máme doma spoustu zvířat, které vnímám jako vlastní děti, jsem pošahaná, vím :lol: Ale nikdy by mě nenapadlo třeba psa tahat tam, kde není vítaný. Nemám potřebu nikomu vysvětlovat, co vše pro mě znamená, litovat se, že mi ho nemá kdo pohlídat, a diktovat si podmínky. Takové chování vidím jen u matek :nevim: Cpou se do restaurací, kaváren, divadel, diví se otráveným pohledům všech přihlížejících a nechápou, že na to někdo není zvědavý. Každý si myslí, že má klidné dítě, ale pravdou je, že to tak je fakt málokdy. Děti prostě křičí, brečí, jsou nespokojené, tak to prostě je. Samozřejmě, že za to nemohou, je to jejich způsob komunikace, ale jsou místa, kam lidi chodí, aby si od dětí „odpočinuli“, a není příjemné, když narazí na uřvané děcko :roll: Samozřejmě respekt musí být na obou stranách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
23.1.25 09:19

Dobrý přístup👍
Tak víš co, někdy neuškodí ty věci vidět tak, jak jsou, a zařídit se podle toho. On prostě člověk s malými dětmi vyčleněný je, a nikdo s ním moc nepočítá. Pokud jsi kamarádce takhle pomáhala a brala ji jako hodně blízkou, a pak se dozvíš, že jí vlastně nejde o to, abysis tento den užila s nimi. Důležitější je, aby tam hlavně nebyly děti, a když nepřijdeš, pochopí to :?. To prostě zamrzí, tím spíš v šestinedělí, kdy je člověk plný hormonů. Zvláštní, kolika lidem to přijde ok. Ano, jejich svatba, jejich pravidla. Ale pro mě lidsky nepochopitelné, to by mě nenapadlo ani za bezdětna, tím spíš pokud by se to týkalo takto blízkého člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
23.1.25 09:21
@terien píše: Více

Přesně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
23.1.25 09:21

Podívej se na to z jejího pohledu. Ona teď může být zase uražená, že ti nestojí ani za 5 hodin bez mimina, s kterým jseš jinak 24/7. :nevim: a třeba si taky říká, jak si myslela, že jste dobrý kamarádky a že se tedy na tebe od teď bude koukat taky jinak :nevim:
Promluvily jste si o tom pořádně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33646
23.1.25 09:23

Jojo, když se udělá z komára velbloud, tak to pak takhle dopadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.1.25 09:23

Ja chapu obe strany, tohle neni moc o logice, ale o aktualnim nastaveni obou. Ty jsi tedka s miminem jedna bytost a nefokazes se odloucit a odmitnuti jeho si beres osobne, ona se mozna o deti neúspěšně snazi a zvlast mimino a pozornost, kterou pritahuje, by pro ni bylo dost bolestne.

Ja deti chtela, meli jsme je a byla a jsem za to rada. Protoze jsem byla mlada a predpokladala jsem, ze brzy budu houpat svoje. Vdavat se v dobe, kdy se nam nedarilo, to bych asi taky deti odmitla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
23.1.25 09:24
@Teaveg píše: Více

No a proč nevěsty očekávají, že se lidi pose.ou z jejich svatby? Kolikrát vrší jeden požadavek za druhým a je to az trapné. Je to sice jejich den, ale kdyby tam ti lidé nepřišli, žádná velká sláva by to nebyla a princezna by čuměla sama v prazdne hospodě do plného kotle guláše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
23.1.25 09:24

Mno.. neukazují ty reakce tady na to, že máš možná ty přehnanou reakci na bullshit? řeknu ti to takhle, vecne neplacici dítě není zárukou že zrovna v ten deň a v nejmíň vhodný moment plakat nebude..chápu, že jseš z něj poprdená, ale jak ty chceš aby respektovali tvé přání, zkus otočit to zrcadlo a zkus respektovat i ty je.. jsem matka a z vlastní zkušenosti ti říkám, že nevesta dělá službu nejen sobě ale i tobe..já byla jen na křtu se synem jinému dítěti, otázka asi tak 20 minut..a z kostela jsem musela vyjít po ani ne 10 minutách protože začal brečet jak tur..takže co jsem z toho měla? Nic! A ještě jsem mohla a taky možná pokazila událost ostatním..a není to tak že bys na výběr neměla: máš.. a dokonce máš hodně variant..jen na pořadu dne není ta co chceš ty..

Já asi chápu, že tě to mrzí ale tady se žádné logické vysvětlení z tvé strany nekoná..promiň za upřímnost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
23.1.25 09:25
@Pajjjina píše: Více

No.. to bych se asi zeptala, kam si myslí, že to dítě jako odložíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.25 09:28

Nevím, co řešíš. Je to její svatba a musíš respektovat, že tam děti nechce. Kdybych tenkrát nebyla blbá, tak děcka na svatbě taky nechci. Navíc můžeš odsát mléko, jít na svatbu, pak se třeba vrátit k mimču ho nakojit, odsát atd. Jenže nechceš ho dát asi ani manželovi, tak neni co řešit. A řeči jako, že svatba je daleko atd. no a? Si můžete sehnat s manželem ubytování poblíž. Už tu něco podobného jednou bylo.
Ale tebe jen štve to, že máš malý dítě a nemůžeš s nim na svatbu, nic vic. Přitom máš tolik možností.

• Citovat
  • Upravit
15504
23.1.25 09:29
@malákráličice píše: Více

Jistě, že můžou … Ale pak tomu nemůžeš říkat rozlučka se svobodou. Když tam nevěsta nebude.

To ti v tom útočení asi nedošlo, co? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
23.1.25 09:30
@Semtex píše: Více

Možná proto, že to ony platí a jsou to nemalé peníze? :lol: :lol: Tvůj pohled mi přijde úplně mimo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
23.1.25 09:30
@malákráličice píše: Více

Já bych to nebrala tak, že je jí jedno, zda přijdu, ale že je schopna respektovat, když upřednostním dítě a jeho zájmy. To už je na každém, jak si co vyloží.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný