Zákaz dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3972
23.1.25 06:31
@neumisa píše: Více
Úplně souhlasím. Měli jsme úplně stejné přání a byl to pro některé strašný problém, samozřejmě jsme chápali, když někdo nebude chtít nebo nebude moct přijít, ale dostali jsme to sežrat :zed:. Ale ani zpětně toho přání vůbec nelituji :). A v pozici druhé strany bych to udělala jak říkáš, šla bych prostě jen na obřad :). Ten je stejně přeci nejdůležitější, pokecat s kámoškami pak může kdykoliv jindy…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
23.1.25 06:34
@malákráličice píše: Více

To by ze sebe zakladatelka udělala totální zhrzenou krávu. A troufám si tvrdit, že by sakra rychle bylo po kamarádství :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.25 06:37
@bonsaj493 píše: Více

To já jsem právě šla až na oslavu. Obřady jsou všechny stejné :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.25 06:53

Tak mnohdy se řeší, co je slušné a neslušné a mně osobně tohle přijde přes čáru, ale rovnou jsem uvedla, že rozumím, že se mají budoucí novomanželé respektovat a já své pocity nesmažu. Cítím se vyčleněná z té naší party.

A abyste pochopily, jak jsme si blízké, tak například několikrát, jsem se uvolňovala z práce a docházela s ní na vyšetření jako podpora, to neměla partnera. Pořád jsme si datlovali na mobilu, pak ke mně jela v noci přespat po hádce s jejím přítelem. Byla jsem její první volba. To píšu, že to není jen kamarádka se kterou se vidím třikrát do roka.

Už jsem tu psala, že dám manželovi syna a půjdu aspoň na ten obřad. Svatba není v místě našeho bydliště a nedává mi problém dát někomu dítě do kočárku a to využiju na ten obřad. Syn je kontaktní a kojí se na požádání. Takže manžel mi může kdyžtak zavolat a přiběhnu a jsem v klidu, ale nechat ho někde 30 km daleko, to bych neudělala je moc maličký.

Chtěla jsem tu názory, nee pomlouvat, jak tu někdo píše :D přece jenom to bych pak řešila u našich dalších kamarádek a vyvolávala zbytečný drama, kdyby se to k ní doneslo. Takhle to proberu anonymně, než udělám něco, čeho bych třeba litovala že? Myslím, že to dává smyl :) si moct o tom s někým popovídat. Jsem ráda, že nejsem úplný marťan a někdo mě v pocitech chápe.

• Citovat
  • Upravit
24684
23.1.25 07:10

Stejně by sis to s miminem neužila. Dítě je snad přednější než svatba kámošky. Nechápu, co řešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
23.1.25 07:24

Jsi zjistila, že se někdo jiný z tvého mimina nepos*re a jsi z toho celá na větvi :lol: Asi jako spousta matek. Vítej v realitě, kdy opravdu ostatní lidi nebudou ustupovat, jen aby bylo vyhověno tobě, nebo tvému dítěti. Nikdo tě neodstřihl. Dostala jsi pozvánku, ale s upozorněním, že bez dítěte. Pokud nemáš hlídání, tak to už je ale tvůj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
23.1.25 07:38
@Anonymní píše: Více

Ale ty se vyčleňuješ sama. ;) Ty furt jen hledáš problémy … Začni u sebe především …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.1.25 07:43

Přes čáru by bylo, kdybys ty jediná dítě přinesla. Tohle přání nijak nesouvisí s tebou a asi mají k tomu své důvody, není to žádný odraz všeho přátelství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4349
23.1.25 07:45

A opravdu nejde si udelat puldenni/celodenni vylet - nevim teda samozrejme kdy ta svatba bude a jake bude pocasi - a ty muzes tedy odbihat kojit jakmile mimco bude potrebovat? Jinak na zkousku lahve mate cas do svatby, aby mohl partner alepson jednou zkusit nakrmit a tys tam mohla byt nejakou dobu v kuse :). Ja bych to tak udelala, ale jsem matka na pohodu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
23.1.25 07:49

Tak já i chápu, že někdo nechce na svatbě děti a je celkem jedno jestli mu jsou 3 měsíce nebo 2 roky. Je to jeho volba: a jak blízká kamarádka to je, protože když tam bude rušit je to úplně jedno či to dítě je. Řešení na obřad jsi našla ok.

Vyčleněna, tak jsi matka malého dítěte, které je velmi kontaktní :nevim: 30 km přejedeš autem za 30 minut? Ale spíš bude problém v té kontaktnosti dítěte a kojení na požádání :nevim:

Příspěvek upraven 23.01.25 v 07:54

• Citovat
  • Upravit
21402
23.1.25 07:50
@Šmoulice píše: Více

Proč zhrzenou krávu. Na akci, kterou pořádám, si můžu nastavit podmínky, jaké chci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.25 08:01

Já tě chápu, taky by mě to mrzelo. My jsme taky zvažovali svatbu bez dětí kamarádů, hlavně z kapacitních důvodů, někteří mají i 4 děti. Ale kamarádku, co v tu dobu měla mít asi půlroční miminko, jsme automaticky napsali i s ním, protože vím, že bez něj by nešla a mít jsem ji tam moc chtěla. Nakonec máme sami dítko na cestě, takže svatba odložena.
Ale nezbyde ti nic než přání nevěsty respektovat…

• Citovat
  • Upravit
34473
23.1.25 08:15
@malákráličice píše: Více

Takový ubohý čin k politování. Já bych si pomyslela, že ji po porodu definitivně hráblo a poslala jí číslo na psychiatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
23.1.25 08:19

Já tě teda chápu a na svatbu bych nejela vůbec. Stalo se mi to i se starším dítětem, tak jsme nešly. A mrzelo mě to. Sama počítám kamarádky rovnou s dětmi, nikdy by mě nenapadlo je oddělovat. Možná proto, že jsem bez hlídání a vím, jaké to je a jak je to člověku líto. Tak proč si házet klacky pod nohy. Ona to nevěsta třeba časem pozná, až bude mít děti sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
23.1.25 08:21

Ja hlavně nechápu, že z toho zakladatelka dělá takové drama. Pozvánku dostala a jestli půjde nebo ne je na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný