Zákaz dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1972
22.1.25 22:10

Nepřijde mi to divné, taky ma svatbě nebudu chtít malé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2705
22.1.25 22:12
@Anonymní píše: Více

Ale proč? Nikdo tam děti nebude mít, to by se pak mohli ostatní cítit dotčeně. Já bych si to tak osobně nebrala. Prostě se sejdete spolecne s holkama jindy. Anebo jak psali ostatní, může si přece mleko odstrikat a jít se pobavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
22.1.25 22:15

Mně přijdeš sprostá ty za to, co tady píšeš, a ne kamarádka nevěsta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.25 22:17

Děkuji těm, který se mě snaží pochopit. Možná jsem měla napsat, ať odepisují, jen rodiče, tedy ti, co mají děti. Protože, si nedokážu představit, že tolik z vás by dalo tříměsíční mimino na několik hodin na hlídání bez mrknutí oka. Nebudu lhát, o své dítě se bojím, chci ho mít na blízku, nehledě na to, že flaška může ovlivnit kojení, ještě jsme nezkoušely, jestli ji vezme.

Mrzí mě to z principu, vážně jsme si byly blízké, nevěsta ví, že jsem soudná, určitě bych tam miminko brečet nenechala a ostatní tam budou a já kvůli image svatby nemůžu, na obřad půjdu, manžel bude vozit a pak pojedeme domů.
Hned v úvodu jsem psala, že chápu, že se mají budoucí novomanželé respektovat, ale lítost je veliká.

• Citovat
  • Upravit
14615
22.1.25 22:26

A já tě chápu, měli jsme na svatbe děti a taky maly pejsky, jeden se tma rozstekal na cely kolo no a má bejt? Však stekal jen chvilku a panicka si ho zase zklidnila. Byla to moje kamarádka a byla jsem rada, ze přišla. I s pejskem a i s dětmi. Děti jsme tam měli tolik, ze utvořily partu a vůbec nikoho si nevsimaly a dokonce se střídaly i v péči o mala batolata. Kamarádka je asi trochu telatko, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6729
22.1.25 22:26

Tak dítě může pohlídat manžel. To je snad plnohodnotný rodič. A čtyři, pět hodin snad zvládne.
Jedno nakrmení z lahve fakt kojení nezkazí. A třeba už ani nebudeš kojit.
Já bych na těch pět hodin šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
22.1.25 22:32

Na jednu stranu Tě chápu, na druhou nechápu, proč z toho děláš neřešitelnou věc. Vnímám to tak, že jsi chvilku po porodu, hormony pracují, děťátko je maličké. V době svatby už ale budete docela sehraní a sžití, budete mít svůj systém, rituály.. A dá se to vymyslet bez nějakých dramat - např. si na jednu noc zajistit ubytování poblíž?
Respektuj přání druhých. Nejsou namířena proti Tobě. A jak už tu psali jiní, jak by to vnímali ostatní, kteří mají děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.25 22:33

Prostě tam nechoď když ti to tak leží v krků! S tříměsíčním kojenym dítětem jsem taky byla doma. Ještě mě napadá jedná možnost přijet tam popřát až po obřadu. To už bude volná zábava. Všichni si budou hledět skleniček a jídla tam už by to mimino nemuselo tolik rušit. No ale taky si uvědom, že když přijedeš i s miminem tak může být nevěsta dost naštvaná a sklámana, že si děláš co chceš a odmítas slyšet a respektovat její přání. A to pak s tím vztahem hodně zamává. Taky se pak může stát, že budeš ve vašem přátelském řetězu na úplně posledním místě a už se s tebou nebude počítat.
Takže buď, budeš doma a nebo tam jdi na obřad ale bez mimina!

• Citovat
  • Upravit
2705
22.1.25 22:35

Já nevím, proč to tak řešíš a bereš si to strašně osobně. Vždyť jde jen o oslavu.

Ja bych svoji 4 měsíční holčičku taky doma nenechala, ale ani bych jí netahala na oslavu…myslím, že bych z toho nic moc neměla a jí by se to taky moc nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
22.1.25 22:35

Pokud ti přijde, že jste si byly hodně blízké, potom úplně chápu, že tě to rozhodilo. Ostatní mají sice pravdu, že jejich svatba, jejich pravidla.. ale to neznamená, že tě to nemůže mrzet. Ono asi i dost záleží, jestli se vdávají dětní, nebo bezdětní, kteří můžou mít možná někdy nereálně představy..
Já třeba pokud bych se vdávala za bezdětna, tak bych měla s dětmi trochu problém i proto, že jsem to s nima nikdy neuměla, neuměla se s nima bavit, asi bych měla i pocit, že něco naruší, zničí atd. Ale asi bych je nezakazovala.
No, měli jsme svatbu už s dětmi, takže byla i pro ně uzpůsobená. A ani mě nenapadlo, že by to tam nějaké jiné dítě mohlo narušit, něco provést, a prostě jsme to chtěli udělat tak, aby to bylo i pro ostatní všechno na pohodu.
My kdybychom dostali pozvání na svatbu bez dětí, tak buď půjde jen jeden, nebo asi nikdo. A nebo oba jen třeba na 2 hoďky, protože déle by nám asi obě děti nikdo nepohlídal. A to je další věc, která bezdětné až tak nenapadne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
22.1.25 22:36

Tak já se hlásím. Dvě dcery, už větší. Pokud by to byla moje veľmi dobrá kamarádka a já na svatbu chtěla. Tak bych 3 mes. miminko nechala doma partnerovi. Já v tom problém nevidím. Já nekojila, takže v tom neporadím. Ja nechala doma partnerovi mladší dceru, bylo ji tak 3-4 měsíce a jela jsem se starší dcerou do Prahy do divadla. Jsem dost matka kvočna, ale v tomhle nevidím problém. Však tam nemusíš být do 2 do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.1.25 22:37

Nikdo tě neodstřihl, prostě má svoji představu. Přece nebude plánovat svatbu podle tebe. Moc se prožíváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.25 22:39
@Dn0712 píše: Více

Protože já bych toto kamarádce, kterou považuji za blízkou neudělala. Jsem příčetná a mám příčetné kamarádky, kdyby mimino prudilo, tak se stáhneme do ústraní, kde to nebude vadit.
Za takové situace bych nemohla ani na obřad, protože moje miminko bylo velmi kontaktní, ale v náručí bylo naštěstí hodné, jinak prakticky nehlídatelné. Nikdy nepřijalo ani dudlíka, natož flašku.

• Citovat
  • Upravit
919
22.1.25 22:39

Já chápu, že je ti to ohodně líto. Bohužel v případě svatby ja opravdu zastávám nazor, že je to den novomanželů a každý by měl respektovat jejich přání, byť sebedivnejsi. Pozvána jsi, to je hlavní. Pokud chce svatbu bez dětí, tak nemůže dělat výjimky, to by nedopadlo dobře.
Já bych to vyřešila tím, že bych šla na obřad. Pokud vydržíš bez dítěte ty, tak bych pro jednou odstrikala a zaúkolovala tatínka a tím se mohla zdržet déle. Dítěti ani kojení to pro jednou neublíží. Pokud nevydrzis, tak alespoň ten obřad, no. Jinak já osobně, i kdyby mě pozvala s dítětem, bych tak maleho kojence do velkého kolektivu stejně nebrala. Měla bych strach, že od někoho něco chytne :nevim: lidi, kór když děcko ještě neviděli, na něj všichni chtějí sahat, chovat a já nevím co ještě. :roll:

Příspěvek upraven 22.01.25 v 22:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný