Zákaz dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
67
22.1.25 23:11

Souhlasím s předchozími komentáři šla bych prostě třeba jenom na chvilku, na obřad třeba a samozřejmě jenom v případě že se na to sama cítíš a víš že miminko bude s někým komu věříš, babička nebo tatínek. Nebo pokud se necítíš což je podle mě pochopitelné tak bych nešla vůbec a kamarádce to vysvětlila, snad bude mít pochopení. Každá to máme jinak, já osobně bych nešla bez miminka prostě jsem byla tak nastavená když byl takhle malinký, když někdo vyjel s kočárkem tak jsem hlídala aby to byly dvě hodiny nejdéle a pak už jsem volala jestli jsou někde na cestě na zpět. Samozřejmě jsou maminky co jdou na celý den pryč a pohoda (nesoudím jen říkám fakta), jak říkám každá to máme jinak. Ona asi nevěsta nechce na svatbě řešit děti a třeba nechce aby jí to tam nenarušoval pláč někdo to tak má, respektovala bych to ale řekla bych ji hele buď teda nejdu a nebo přijdu ráda ale tady na 2-3 hodinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.25 23:13
@Agnes86 píše: Více

No. Mě tak trochu přijde, že prosazuje. Už jen když napsala, že nedá dítě na hlídání? To ani otci ne? Mě prostě přijde, že si to chce mermomocí vyotravovat.
A hledá způsoby jak to udělat a okecat. :nevim:
Mě teda vůbec nemrzelo, že jsem prosvihla velkou oslavu a zůstala s novorozencem doma. Měly jsme aspoň klid, čas. Žádny lidí, prskání, tahání, kašlání. Žádné přechody, přejezdy cestování, odcházení, svlékání mezi lidmi. Pohoda, mimino, film :nevim:

• Citovat
  • Upravit
718
22.1.25 23:13
@Anonymní píše: Více

Ona má právo si stanovit, co na její svatbě bude, a to zahrnuje i právo mít JEJÍ den bez děti. Pokud se rozhodneš nedat dítě na hlídání, tak je to ale jen a jen tvoje volba, tak proč z toho dělat takovou vědu? Navíc, místo aby ses k tomu postavila dospěle, rozebíráš to na fóru, abys našla lidi, co ti akorát jen potvrdí, že máš přeci pravdu a jsi přeci chudinka. To je trochu dětinské, ne?
Kamarádka chce mít svůj den podle svých pravidel, no a že tobě to nevyhovuje, to není její problém. Pokud opravdu máte tak silný přátelský vztah, měla bys to pochopit bez toho, aniž bys ji skrytě " pomlouvala " na veřejném fóru. A naopak bys měla AKTIVNĚ řešit možnosti, jak se tam aspoň na chvíli objevit. Ale koukám, že zjevně zas tak super vztah to nebude, že? 8o

Příspěvek upraven 22.01.25 v 23:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
22.1.25 23:14

To je chapu docela dobře. Jenom nechápu, proč by měla mít zakladatelka výjimku, když všichni ostatní tam budou bez dětí, a to jsou určitě taky blízcí kamarádi nebo příbuzní.
A nechápu, co je takový problém jít na obřad, když manzel vezme miminko do kocarku a na oslavu ne. Vždyť ten obřad je přece to nejdůležitější.

A nechápu, proč chce někdo tahat 3 mesicni miminko do kolektivu neznámých lidi a potencionálních bacilu.

Navíc pozvánku dostala, tak o co jde? Jestli si to zařídí něho ne už je její problém. To se má nevesta starat o to kdo bude mít jaké hlídání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
22.1.25 23:19

Bereš si to až moc osobně. Kamarádku chápu. Určitě nebudeš jediná, koho se to týká. Zažila jsem už několik svateb, kde děti opravdu rušily při obřadu a rodiče to nijak neřešili, je to bezohledné… ono i vyjít s kočárem a plačícím dítětem z obřadní síně by bylo pro ostatní nepříjemné. Děti mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.25 23:21
@Sunnysmile19 píše: Více

Přesně takhle jsem to myslela :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
21408
22.1.25 23:30
Říct kamarádce, která je v šestinedělí, že na svatbu může přijít pouze bez dítěte nebo vůbec, je dost neempaticke. Chápu, že tě to mrzí.
Usporadej ji rozlučku se svobodou, ale přijít můžou pouze ženy, které mají děti. 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
22.1.25 23:33

Z principu, ty soudna byt muzes, ale jine ne. Pak se rekne, ta mit dite muze, ta nemuze, a proc nemuze, a uz to jede… a bude zle jeste vic…
Proste snoubenci chtějí dospelou oslavu, tak jim to přej :srdce:

Ja sla na skolni sraz, tesne po šestinedělí. Taky jsem neuvazovala s sebou synka vzít…
Nakojila jsem, odešla, a syn kupodivu přežil :mrgreen: byl hlidan tatinkem a dedeckem (muj partner a můj táta), byla jsem na telefonu, dali ctyri hodiny, pak sem se vrátila. Proste možnosti jsou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.25 23:40
@Mar__tanka1983 píše: Více

Možnosti jsou ale musí je chtít vidět.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.25 00:21

Právě, že svatba je jen jednou za život, ale je to JEJÍ SVATBA, tak ať si udělá podle sebe.

A i od plně kojeného dítěte můžeš odejít. Odstříkáš mléko a dítě na ten den dostane flašku. Hlídala jsem takové miminko a lepší ho dát na hlídaní.
Než doufat a věřit, že miminko by to určitě prospalo… Co když ne a zničíš svatbu kamošce uřvaným miminkem?

• Citovat
  • Upravit
1347
23.1.25 03:15

*omlouvám se, dáno omylem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
23.1.25 05:00

V klidu bych se omluvila a nešla. Malé miminko může a nemusí být hlídací a zvykat ho na flašku kvůli něčí svatbě by se mi nechtělo. Dvakrát jsem v šestinedělí absolvovala pohřeb, jednou dítě spací, v klidu s mužem doma, podruhé ubrecene miminkoz, které zvládlo tu chvilku vozeni během obřadu kolem síně. Takže tě chápu.
Stejně tak má nevěsta právo chtít svatbu bez dětí, holt jí tam někteří nedorazí. Ano, za mě když někoho na své svatbě chci, tak ho tam zvu i s dětmi a ono upřímně všechny, co znám měli možnost dát malé detzna hlídání, tak většinou ty děti na hlídání dají a rádi si užijí oslavu bez nich. Ale ne všichni možnost hlídání mají a ne každé dítě je hlídací.
Za svatby bych se omluvila, maximálně pokud by byla možnost jít jen na obřad a mít muže s dítětem vedle, tak bych zvážila, jestli na ten obřad nezajit (zase ale u velké svatby může být obřad na déle-vice svatebčanů, delší gratulace, řazení a méně možností, kam poblíž poslat muže s kočárkem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
23.1.25 06:20

Zakladatelko, ve 3 mesicich ditete jsem mela prvni celodenni mezinarodni meeting, kde jsem potrebovala byt. Uz od zacatku jsem odstrikavala mleko. Lahev dite nechtelo, ale muz ho daval po lzickach a zvladli takto celý den. Ja si alespon poradne odpocinula.

Chapu, ze te to mrzi, take by mne to mrzelo. Jo, nevesta si muze udelat den, jaky chce, deti jsou casto pritez, otravne a kdesi cosi, ale mrzelo by mne to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.25 06:23

Buď bych nešla nikam a užila si doma miminko nebo bych šla až odpoledne na oslavu. V klidu si 2 hodinky pokecat s kámoškama a pak domů.
Na obřad bych nešla. To si ani s nikým nic neřekneš. Pak bych řekla, že ti zrovna na obřad vyšlo kojení ;)
Já jsem to tak udělala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15504
23.1.25 06:27

Je to její svatba a ty musíš respektovat její přání. A nevidím důvod, proč bys nemohla mimino na chvilku dát na hlídání. :roll:
Ono by ti jenom prospělo, když si vyrazíš za zábavou jen s chlapem. Nebo nech děcko jemu a jdi sama. ;)

Pokud tam nepůjdeš, je to čistě jenom tvůj problém.

Příspěvek upraven 23.01.25 v 06:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný